İNANMAK İSTEMEDİĞİMİZ ŞEYLER

1.5K 128 21
                                    

Sabah namazının ardından anneme derslerimi verdim.Açık olan pencerenin önündeki mindere oturup gökyüzünü, baharın geldiğini müjdeleyen çiçek açmış ağaçları...

Zilin çalmasıyla arkadaşlarımın dikkati dağılmasın diyerek kapıyı açmak için kalktım.Kapının yanında duran megafondan "kim o"dedim.
Bir iki saniye sonra gelen sesle şoka girdim desem yalan olmaz. "Ben asiye"dedi.Şuan ben yaşıyormuyum bilmiyorum, asiye mi asiye hanımmı? Geldi şimdi yani"..

Deli soruları kafamdan atıp, otomatiğe bastım. Elim ayağım yine titremiş ve paniklemişim. Bunu asiye hanımın ayaklarını görünce halıya takılıp düştüğümde anladım.Asiye hanım bana elini uzattı.Uzattığı eli tutmak ile tutmamak arasında ciddi bir savaş veriyordum.Kendimi kurtuluş savaşında düşmana mermi veriyormuş gibi hissediyorum. Saniyeler sonra asiye hanımın uzattığı ele sıkıca tutundum ve kalktım. Tam herşey yoluna girdi derken ileride bana doğru gülümseyen asiye hanımın oğlunu gördüm tüm dünya başıma yıkıldı. Şeytana kanmamalıydım. Gözlerimi kapatıp besmele çektikten sonra nefes aldım buyrun içeriye dedim.
Asiye hanımın kızı bana dik dik bakarak konuştu.
-"Anne bu sakarla aynı kursta kalacağım ben" dedi demesine de bana gelenler geldi. Tam ağzımı açıp konuşacakken annemin gelip duruma el atmasıyla söyleyeceklerimi yuttum.

-"Buyrun kapıda kalmışsınız girin içeri" dedi annem gülümseyerek.
Ya sabır diyerek pencerenin önüne tekrar oturdum. Bu sırada asiye hanım ve kızı da annemle hocalar odasında konuşuyorlardı. Bir yandan elimdeki kitabın sayfalarını değiştirirken bir yandan da aklım ne konuştuklarındaydı.Ne kadar meraklı olduğumu size daha önce söyledimmi bilmiyorum.
Ne yapıp ne edip konuştuklarını hemen öğrenmeliydim, ama nasıl?
Ben düşünceler içerisindeyken bağırış sesi geldi. Kapıyı araladığımda asiye hanımla kızının aralarında tartıştığını gördüm.
-"Ben okulu bırakıp burada falan kalmam anne anladın delirdin mi sen ya? " dedi.
Annesi kaşlarını çatıp;
-"Kızım istediğini yap ama bundan başka şansın yok, ya evlendirir seni, baban yada burada kalıp islamı hayatı öğrenirsin"dedi.
Bağırışlar yükselirken annem duruma el attı.
-"Tamam artık asiye hanım siz gidebilirsiniz, önce Allaha sonra bize emanet gözünüz arkada kalmasın"dedi.Bu sırada ben kendimi annemin yanında buldum.Asiye hanım önce anneme sarıldı, daha sonra da bana sarılınca şok oldum. Neden sarıldı ki diye düşünmeden edemedim doğrusu.
*****
Asiye hanım gittikten sonra ben annem ve asiye hanımın kızı sınıfa girdik.
Annem konuşmaya başladı.
-"Evet arkadaşlar bu yeni arkadaşınız serpil azra artık bizimle tanışın, kaynaşın"dedi.
Herkes tanışıp kaynaştı. Nedense bu kıza hiç ısınamadım ya hayırlısı...
*****
Günler günleri kovaladı.Tam 15 gündür, sinir, stres ve sabırla dolup taşıyorum neden mi? Kız bana inat olsun diye yapmadığını bırakmadı.
Gelip giderken çarpmalar, sırada önüme geçip sinsi sinsi gülmeler daha neler neler..

KURS YOLU (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin