5.

984 126 3
                                    


„Uklidni se," zavrčel Derek, jelikož byl chlapec ze skupiny Alf moc hlasitý a přímo pod nimi byla ta věc. Opravdu nechtěli, aby je objevila. Zabila by je a oni by skončili. Na dobro. Bylo to zvláštní, ale teď jim šlo o jejich život a oni o něj nechtěli přijít. „Dole je ta věc a nechceme jí přilákat sem nahoru. Tady jsme prozatím v bezpečí," pokračoval Derek a posadil se zpět na místo, kde předtím seděl, aby mohl hledat někoho koho zná.

„O co tady jde?" Kudrnatý chlapec se skutečně utišil, otřel si své rty a po čtyřech přilezl k ostatním. "Právě mi tam dole zastřelil dva členy z mé skupiny a mě by fakt zajímalo o co jde. Je to nějaká hra, nebo test?"

„Víme úplně to stejné, co ty," promluvil Louis a věnoval mu nervózní úsměv. „Každopádně já se jmenuju Louis a tohle je Erin s Derekem. Jsme Omegy," představil brunet svojí poloviční skupinu a přemýšlel nad tím, jestli může svoji schopnost využít i tak, že by si jen pomyslel na Warina, nebo Catelyn a objevil se u nich. Raději to nechtěl riskovat. Stále z toho měl strach.

„Harry," řekl své jméno i kudrnatý chlapec a zajel si rukama do delších kšticí.

„Těší nás Harry a teď vypadni," ozval se znovu Derek, ale dřív, než stačil říct cokoliv dalšího, tak se ozvala hlasitá rána kousek od nich a potom stejný zvuk, který ta věc vytvořila, když Louis zachránil Harryho. „Kruci, jsou tady," zanadával Derek a přitáhl si Erin za sebe, aby jí ochránil. Byl tvrďák a vždy chránil ty slabší.

„Sakra," zašeptal si pro sebe Harry, popadl Louise za ruku a vytáhl ho do stoje. Brunet nechápal, co dělá, ale nechal se vést do rohu místnosti, kde ho Harry natiskl na zeď, pevně, stoupl si před něj a držel ho na svém těle. „Nelekni se," upozornil ho, načež sevřel víčka k sobě, když zalapal bolestí a stejně tak i Louis.

V tom okamžiku do místnosti vběhly tři ty věci a rozhlížely se kolem. Derek s Erin byli dobře schovaní za zdí, ale Louis s Harrym byli na velice viditelném místě, avšak nevypadalo to, že by si jich všimli. Akorát znovu zavřeštěli, až se brunetovi nahrnuly do očí slzy. Potom se ty zrůdy rozeběhly pryč, a to opravdu rychle, takže bylo jasné, že za pět minut už musely být daleko.

Harry se od Louise odtáhl a začal hlasitě kašlat, až z jeho úst vyšlo několik kapek krve. „Co-co to bylo?" Zeptal se překvapeně modrooký, který cítil nepříjemný pocit po celém svém těle.

„Zmizeli jste," vydechla Erin fascinovaně a všichni tři se podívali na Harryho, který si ze rtu utíral krev.

„Jsme si kvit. Ty jsi zachránil život mně dole a já teď tobě," s tím se kudrnatý otočil a jeho tělo zmizelo. Louis zalapal po dechu a zakryl si ústa v šoku.

„Normálně jste se vypařily. Co to bylo?" Ozval se Derek a menší chlapec k nim opatrně došel.

„Já netuším. Projela mnou bolest a pořád jsme stáli na tom stejném místě... jen... neviditelní?" Vydedukoval a sáhl si na čelo. „Mám pocit, že mi praskne hlava, ale myslím, že bychom se měli pokusit najít ostatní a prozatím to neřešit. Pochybuju, že na něco přijdeme a myslím, že Harry už se nevrátí. Je to sólový hráč a určitě nechce na své straně někoho jako jsme my," řekl tichým hlasem Louis a rozhlédl se kolem jestli někde neuvidí ty krásné zelené oči, které ho docela fascinovaly. Něco na tom klukovi bylo, ale netušil, co to je.

„Souhlasím," přikývl černovlasý a oba se podívali na dívku, která vyděšeně zavrtěla hlavou.

„Já v tomhle dál nejedu. Jsem příliš slabá a jen bych vás zpomalovala. Jděte prosím," vzlykla a schovala si tvář do dlaní. Byla příliš vystrašená, aby odešla z bezpečného místa a šla hledat ostatní. „Prostě mě tu nechte a najděte naše přátele. Pak se pro mě můžete vrátit," dodala zničeně a byla připravena přijmout svůj osud.

„V žádném případě!" Derek na Erin zvýšil hlas, popadl jí za rameno a donutil, aby se postavila a čelila jeho pohledu. „Patříš k nám. Nemám tě sice tolik v lásce, ale jsi jedna z nás. Přísahali jsme si, že se ochráníme, a tak to taky zůstane, takže jdeš s námi."

Erin chtěla něco namítnout, ale v té chvíli se ozvala hlasitá rána a do její hrudi se zapíchla malá železná věc, která vytvořila po jejím těle elektrický výboj. Zavřeštěla bolestí a potom se před oběma chlapci rozpadla v bílý prach. Oba se na to mohli jen vyděšeně dívat, když se za nimi ozval zvuk dobíjení zbraně.

Otočili se a uviděli kluka v černém, který v ruce držel zbraň těch potvor a se šíleným úsměvem si jí nabíjel, aby mohl střelit i Louise a Dereka. „Do háje," zanadával černovlasý znovu a chytil svého kamaráda za rameno. „Tohle bude asi bolet," upozornil ho. Oba zničehonic pocítili nepříjemnou bolest a jejich těla prošla skrz podlahu, kde dopadla v patře pod nimi. Louis byl znovu šokovaná a věnoval svému kamarádovi pohled, když se dokázal postavit na nohy. Projely podlahou a pro ně ta podlaha teď byla strop. Byli o patro níž. „Jo, stejně jako ty se můžeš přemístit, tak i já mám schopnost," uchechtl se vyšší chlapec, chytil Louise za ruku a věnoval mu pobavený úsměv. Jako kdyby před nimi před chvílí nezemřela jejich kamarádka. „A teď pojďme najít ostatní," s těmi slovy se společně rozeběhli proti nejbližší zdi.

Project: A New Future || Larry ✔Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ