KAÇIŞ PLANI

252 129 32
                                    

Yataktan doğrulup aynanın karşısına geçtiğimde ne kadar bitkin olduğumu fark ettim. Ayna çok kirli ve eskiydi. Bu yüzden kendimi net göremiyordum. Zaten günde aymamıştı henüz. İçerisi karanlıktı. Elimle aynanın yüzünü sildiğimde gözlerimin kan çanağına döndüğünü fark ettim. Patronla yaptığımız konuşmanın üzerinden iki gün geçmişti. Bu akşam götürecekti Mesut beni. Daha doğrusu benim isteğim olmadan zorla satacaklardı beni o pisliğe. Alarmım çalmaya başladığında içimdeki korku dahada arttı. Son işime çıkacaktım bugün. Ondan sonra da Mesutla gidecektim. Mesut benimle evlenmek istiyordu. Benden tam 13 yaş büyüktü. Ben 25 o adam ise tam 38 yaşındaydı.
Neredeyse babam yaşıtıydı. Babam ile annemi hiç tanımadım ben. Yıllar önce trafik kazası geçirip ölmüşlerdi. Benide buraya bırakmışlar. Daha doğrusu buranın patronu Nedim bey babamın arkadaşıymış. Eğer bana bişey olursa kızım sana emanet demiş. O kazadan sonrada beni buraya getirmiş Nedim Bey. Birde kardeşim varmış. Ama o nerede , kiminle , ne yapıyor hiçbirşey bilmiyorum. Onun varlığını bile geçen yıl öğrendim. Ondan önceleri kimsesiz olduğumu düşünürdüm hep. Ama artık uğruna yaşadığım bir kardeşim vardı. Ama onun hakkında hiçbirşey bilmiyordum.
Ailemle ilgili bana anlatılan hikaye . İnanmak istemesemde bu hikayeye elimden gelen başka birşey yoktu. Nedim Beye hiçbirşey soramıyordum. Hiçbir soruma karşılık vermiyordu. Hatta ilk zamanlar beni çok azarlıyordu. Ağlayıp ailemi sorduğum zamanlar bana büyük cezalar veriyordu. İlk okulu bitirdikten sonra daha okula gitmemiştim. 15 yaşında çalışmaya başladım burada. İşim şarkı söylemekti. Hergün sabaha karşı sahneye çıkıp buraya gelen zampara heriflere şarkı söylüyordum. Bana farklı iş teklifleri de geliyordu. Bulunduğum yer gereği bu durum normaldi. Ama ben hep karşı çıkıp işimin sadece şarkı söylemek olduğunu söylüyordum. Her iş reddettiğimde Patrondan ağır cezalar yiyordum. Üstüne birde Sedat karışıyordu ve oda bana tepkisini ağır laflarıyla veriyordu. Burası bir pavyondu. Kötü kadınlarla doluydu. Her gün bu 4 katlı bina dolup taşıyordu. Kaç defa polis baskınına uğradı. Ama Nedim Beyin arkası kuvvetli olduğu için her seferinde burayı kurtardı. Mesut hayatıma 22 yaşındayken girmişti. 3 yıldır buraya geliyordu. Benim şarkılarımı dinleyip hep bana kötü işler teklif ediyordu. Birgün bana evlenme teklifi etti. Ama tabiki kabul etmedim. Çok takıntılı biri olduğundan hiç vazgeçmedi. Ve sonunda patronu ikna etti. Nedim Bey burada şarkı söylediğim için bu durumu kabul etmiyordu. Ama sonunda aklını çelmeyi başardı. Ve bugün beni götürecek.
Bir yandan kafamdaki düşüncelerle boğuşurken bir yandan son sahnem için hazırlanıyordum.

Saçlarıma son bir dokunuş yaptığımda hazırdım. Odadan çıkarken masanın üzerindeki fotoğraf gözüme ilişti kahretsin az kalsın benim için hayattaki en değerli olan şeyi burada unutuyordum. Kardeşimin fotoğrafını. Fotoğrafı elime aldığımda yine gözlerim dolmuştu. Kardeşimin yaşadığını öğrendiğimde Nedim beyin odasını basmıştım. Oda birkaç gün sonra bana bu fotoğrafı vermişti. Yalnızca bunu bulduğunu söylemişti. Ama ben emindim Nedim Bey nasıl kardeşimin yaşadığını bildiğini sakladığı gibi şuan onun yerinide saklıyordu. Fotoğrafı biraz daha kendime yaklaştırıp küçük bir öpücük kondurduktan sonra çantamın içine koyup odadan çıktım. Normalde sahneye çıkarken çanta almazdım ama bugün beni Mesuta vereceklerdi, ben onunla gitmek istemediğim için bir şekilde burdan kaçacaktım. Merdivenleri çıkarken o kadar yavaştım ki ayağımın altında yumurta olsa kırılmazdı. Bir yolunu bulup buradan kaçmalıydım ama nasıl? Merdivenleri çıktığımda karşıdan Yıldız Hanımın geldiğini gördüm. Bu binaya taşıdığımızdan beri Yıldız Hanımı tanıyordum. O bana bir abla gibi davranıyordu. Yeri geldiğinde bir anne gibi. Patronumuz Nedim beyin eski karısıydı o. İlişkilerinin bitmesine rağmen arkadaşlıkları devam ediyordu. Bu çalıştığım iş yerini yıllar önce birlikte açmışlardı. Ama onlar evlendiğinde Nedim bey henüz beni yanına almamıştı. Yani ailemle ilgili birçok şeyi oda biliyordu. Bana her durumda yardımcı oluyordu ama ailemle ilgili hiçbirşey anlatmıyordu. Kim bilir belki kardeşimin yerini oda biliyordu. Ama bilmiyorum daha önce ailemle ilgili birkaç soru sordum ama her seferinde geçiştirdi. Kestirip attı ne sorduysam bende birdaha bu konuyu ona ve diğerlerine açmamaya karar verdim. Kardeşimi kendi yöntemlerimle bulacaktım. Bana doğru yaklaşırken hafif bir tebessüm etti. Bende zorlada olsa ona karşılık verdim. Yanıma geldiğinde sarıldık boyu benden kısaydı. Hafifte kiloluydu. Ama bu durum onu çok tatlı yapıyordu.

ZARURETDove le storie prendono vita. Scoprilo ora