Part 5

2.4K 72 9
                                    

^^Dansoutfit Lindy^^

Lindy
Yasmin, Zara en ik staan op. 'We zien jullie in de tweede pauze weer' zeg ik en dan zwaaien we en lopen dan weg. 'We moeten eerst snel naar onze kluisjes voor onze gymspullen' zegt Yasmin. Zara en ik knikken snel en dan lopen we naar onze kluisjes toe. Ik maak mijn kluisje open en pak mijn gymtas. Ik doe daarna mijn kluisje dicht en weer op slot en dan loop ik naar Zara die net haar kluisje dicht doet. 'Nu naar Yasmin' zeg ik. Zara knikt en dan lopen we naar het kluisje van Yasmin. 'Klaar?' Vraag ik. Ze doet haar kluisje dicht en knikt. 'Helemaal klaar' zegt ze lachend. Met z'n drieën lopen we naar de gymzaal. 'Goedemorgen meiden, ga jullie snel omkleden' zegt onze docent. We hadden mevrouw Hoods vorig jaar ook al voor gym en we deden toen ook al af en toe een hele gymles lang een danslesje. Zara, Yasmin en ik lopen de kleedkamers in en kleden ons om in ons danskleding (zie foto). 'Omg Lindy, das een super leuke outfit!' Roept Yasmin. Ik grinnik. 'Dankje Yasmin, die van jou is ook super leuk' zeg ik eerlijk. 'En die van jou is ook echt super leuk, Zara' zeg ik ook eerlijk. Ze hebben allebei een super leuke outfit aan en dat meen ik oprecht. 'Laten we naar de gymzaal gaan' zeg ik. De meiden knikken en dan lopen we samen naar de gymzaal. 'Ga snel daar op het bankje zitten' zegt mevrouw Hoods. We gaan zitten op het bankje en wachten tot iedereen er is. De docente wilt net beginnen als de deur van de gymzaal open zwaait en Jason, Vince en James de zaal in komen gelopen. 'Waarom zijn jullie laat?' Vraagt mevrouw Hoods aan de jongens. 'We hadden daar zin in' antwoordt Jason droog. De vrouw kijkt hun boos aan maar zucht daarna. 'Ga maar snel zitten' zegt ze. De jongens gaan zitten op een bankje in de gymzaal. 'Hallo allemaal, ik ben mevrouw Hoods en ik geef jullie dit jaar dansles. We gaan alle soorten dansen een keertje doen' vertelt de docente. Ik luister aandachtig naar de docente totdat ik ogen mijn kant op zie kijken de hele tijd. Ik kijk terug en zie dat Jason me grijnzend aankijkt. Ik steek snel mijn tong naar hem uit en dan luister ik weer verder. Die kan ik ook wel wegstrepen van mijn lijstje..  'We gaan als eerst een dans doen in groepjes, jullie mogen nu zelf kiezen hoe het groepje eruit komt te zien, zolang het maar een groepje is' zegt mevrouw Hoods lachend. Yasmin, Zara en in kijken elkaar tegelijk aan en geven elkaar een high-five. 'Jullie gaan allemaal een dans verzinnen op Revolution van Step up'. We staan alle drie op en dan gaan we ergens in een hoekje staan van de gymzaal en we bedenken een leuk dansje op Revolution.

Als we klaar zijn lopen we alle drie terug naar de docente en zeggen dat we klaar zijn. Mevrouw Hoods knikt en we mogen op een bankje gaan zitten. Yasmin, Zara en ik kletsen wat totdat na 10 minuten de docente iedereen bij elkaar roept dat ze weer moeten gaan zitten omdat we de dansjes aan elkaar gaan laten zien. 'Omdat Jason, James en Vince te laat waren, mogen ze nu als eerste beginnen met hun dans laten zien' zegt mevrouw Hoods. De jongens staan op en gaan klaarstaan. De vrouw zet de muziek aan en dan beginnen ze te dansen. Ik moet eerlijk zijn, ze zijn echt goed. Vooral Jason is erg goed... hij danst mooi strak. Als de jongens klaar zijn gaan ze weer zitten en dan zijn er een paar andere groepjes aan de beurt en wij zijn als laatste. We gaan klaarstaan en de docente zet de muziek aan en we beginnen alle drie te dansen. Tijdens het dansen door kijk ik af en toe naar Jason omdat hij me de hele tijd al aankijkt. Ik laat het gaan en concentreer me weer op de dans.

Als we klaar zijn, zijn Zara, Yasmin en ik helemaal uitgeput van het dansen. Iedereen begint voor ons te klappen en zelfs de docente. 'Dat hebben jullie goed gedaan!' Zegt ze blij. Ik glimlach en dan gaan we weer zitten. 'De volgende les gaan jullie een dans doen in tweetallen' zegt de docente. 'Ik leg jullie dan meer uit' zegt ze er nog achteraan. Iedereen knikt en loopt dan de kleedkamers weer in. Ik kleed me weer in in mijn normale outfit en daarna lopen we weer naar de aula. 'Wat hebben we zometeen?' Vraag ik. Zara pakt haar telefoon en zegt: 'we hebben zo uitval' zegt Zara met een glimlach. 'Yeahsss' juich ik. 'Zullen we dan naar dat grote speeltuin gaan hier in de buurt? Er is daar een vlot' zegt Yasmin. Zara en ik knikken en gaan we nog even in de aula zitten en drinken nog wat.

The badboy listWhere stories live. Discover now