Part 41

1.2K 32 6
                                    

Lindy
'Doei mam!' Roep ik. 'Doei lieverd! Doen jullie voorzichtig?' Vraagt ze. 'Ja mam' zeg ik en duw haar lachend het huis uit en zwaai dan. Mijn moeder gaat vandaag een aantal dagen weg dus zijn Jace en ik alleen thuis. Vanmiddag heb ik met Iris afgesproken dus ze komt zo naar mij toe en dan gaan we vanavond ons klaarmaken bij mij thuis. 'Doei!' Roept mijn moeder nog een keer en daarna is ze weg. Ik doe de deur dicht en kijk naar Jace. 'Wat?' Vraagt hij met een bak vol chips in zijn handen. 'Wat ga jij nou weer doen dan?' Vraag ik. 'Een film kijken op de bank' zegt hij lachend en loopt dan naar de woonkamer. 'Kijk je mee? Het is een hele leuke en vrolijke film' zegt Jace. Ik knik meteen en spring op de bank naast Jace. 'Ik kijk tot Iris er is' zeg ik lachend. Jace knikt en zet de tv aan.

'Jace! Wat voor film is dit?!' Zeg ik bang. 'Een echt Halloween film!' Zegt Jace grijnzend. 'Rot kind!' Zeg ik lachend en sla hem. Ik sta op en ren naar de deur want de bel ging net. 'Heeyy!' Zegt Iris vrolijk. 'Hey Iris!' Zeg ik glimlachend en laat haar binnen. 'Leuk huis' zegt Iris met een glimlach. 'Dankje!' Zeg ik en dan lopen we naar de woonkamer. 'Jace, Iris is er'. Jace draait zich om en zwaait. 'Hey' zegt hij. Iris gaat op de bank bij Jace zitten. 'Wil je wat drinken?' Vraag ik. 'Ja lekker, doe maar cola' zegt Jace. Ik facepalm mezelf en begin te zachtjes te lachen. 'Ik vroeg het aan Iris smartass'. Jace lacht. 'Ik wil wel wat Ice Tea' zegt Iris en dan knik ik en loop naar de keuken. Ik pak drie glazen en schenk drinken voor ons drieën in. Ik loop daarna met de glazen in mijn handen weer terug naar de woonkamer en geef hun beide hun glas met drinken. Ze bedanken me beide en ik zet de tv aan. 'Lets dance!' Zeg ik blij en zet Just Dance aan. Iris en Jace gaan lachend staan en dan dansen we met z'n drieën op Best Song Ever.

'Lindy? Zullen we ons klaar gaan maken voor zometeen?' Vraagt Iris uren later wanneer het avond is. 'Is goed!' Zeg ik en dan rennen we samen naar boven. 'Kleed jij je maar hier om, ik kleed me even om in de badkamer' zeg ik. Iris knikt lachend en dan pak ik de tas met alles wat ik nodig heb en dan verdwijn ik in de badkamer. Oke, omkleden maar! Ik pak alles uit de tas en kleed me om. Als ik klaar ben kijk ik on de spiegel, ik zie er echt als een duivel uit. Ik glimlach even en daarna loop ik naar mijn slaapkamer. 'Oeh! Je bent echt leuk verkleed!' Zeg ik blij. 'Dankje, jij ziet er ook echt super eng uit!' Zegt Iris lachend. We rennen naar beneden en staan stil in de gang. 'Kom we doen de lampen uit van de woonkamer en gaan dan stilletjes naar de bank! We laten Jace schrikken wanneer we tevoorschijn komen' fluister ik blij. Iris knikt en dan drukken we op de uit-knop van de woonkamer lamp. stilletjes loop ik naar de bank en ga Jace voor staan. Iris kan me nog wel zien via de gang. Ik steek mijn duim omhoog en dan gaat de lamp weer aan. Ik kijk en en schreeuw. Jace schrikt zich dood en valt achterover van de bank af. Ik stop en begin keihard te lachen en Iris lacht mee.

'Hey!' Roep ik blij en knuffel Jason. 'Hey duiveltje' zegt Jason lachend. Iedereen is in de stad en we zijn allemaal super leuk verkleed! Jason en ik zijn als duivels, Iris en Justin zijn als Joker en Harley Quinn, Yasmin en Vince zijn als horror prins en prinses, Zara en Adam zijn als horror dokter en zuster, Jace en Luca als Dracula's en als laatste hebben we nog Danique en Megan die verkleed zijn als Vampire Girls. 'Jullie zien er allemaal super leuk uit!' Zegt Megan glimlachend. 'Jij ook' zeg ik. 'Wat is er eigenlijk te doen in de stad hier?' Vraag ik. 'Er zijn hier mensen heel erg eng verkleed en ze zijn overal verstopt. Er kunnen straks zelfs clowns met een kettingzaag achter je aanrennen bijvoorbeeld' zegt Vince. Ik kijk met grote ogen. 'Hij maakt een grapje, ze zullen je alleen laten schrikken' zegt Jason en pakt mijn hand vast. 'Let's go' zegt Danique. We lopen de stad verder in en overal lopen mensen die ook verkleed zijn als allerlei monsters. 'Oeps sorry!' Zegt een jongen. De jongen botste tegen Jason aan. 'Geeft niet' zegt Jason en wilt verder lopen maar de jongen houdt hem tegen. 'Ik ben Fynn' vertelt de jongen die dus Fynn heet. 'Ik ben Jason' zegt Jason tegen hem. 'Jij bent een goede type jongen die ik zoek! Kan je meekomen?' Vraagt Fynn. Jason kijkt mij aan met een wat-moet-ik-nou-doen-blik. Ik haal mijn schouders op en dan kijkt hij weer naar Fynn. 'Ik ga wel mee, denk ik...' zegt hij en laat mijn hand los. 'Top' zegt Fynn en loopt daarna met Jason weg. Ik kijk naar die twee en vindt het maar raar dat die gaat Jason mee wilt nemen. 'Lin, ga je mee?' Vraagt Luca. Ik knik en loop met de rest mee naar een winkel tegenover ons.

Het is een uur later nu en Jason loopt met Fynn lachend terug. Oke, best apart maar goed. 'Hey' zeg ik tegen Jason. 'Hey, is het goed als Fynn er vanavond ook bij is?' Vraagt hij. 'Eh... ik denk het' zeg ik. 'Je hoort het!' Zegt Jason en geeft Fynn een boks. We lopen allemaal weer verder en Jason loopt met Fynn ergens voor op. Ik loop in mijn eentje achteraan. Ik kijk een beetje naar de grond en loop wat langzamer dan de rest. Een heel eng mens gilt en ik schrik me dood. De vrouw komt langzaam op me afgelopen. Ik loop wat sneller. 'L-Luca??' Vraag ik. Luca draait zich meteen om en loopt naar me toe. 'Kom' zegt hij en trekt me aan mijn arm mee. 'Waarom loop je niet naast Jason?' Vraagt Luca. 'Jason is opeens goed bevriend met die ene Fynn' zeg ik en bijt op mijn wang. 'Ey, waarschijnlijk is hij die Fynn morgen al vergeten en is hij weer helemaal voor jou' zegt Luca met een knipoog. Ik lach en geef hem een klein speels duwtje. 'Mag ik op je rug?' Vraag ik. Luca knikt en dan spring ik bij hem op zijn rug. Ik heb een naar gevoel over die Fynn, maar het zal wel. Waarschijnlijk is er niks aan de hand... toch...?

The badboy listDonde viven las historias. Descúbrelo ahora