EPILÓG

1.4K 91 34
                                    

O TRI ROKY NESKÔR

„Maminka, aha!" malé dievčatko v ružových šatočkách, s blond jemne kučeravými vláskami sa hralo s hračkárskym čarodejníckym prútikom a pritom skomolene bľabotalo zaklínadlá „Flumus!" Vždy keď ním maličká zamávala zmenilo sa na zakaždým iné gumené zviera ktoré vydávalo zvuky. Maličká sa veselo smiala.

„Áno miláčik, si šikovná." usmiala sa Rose na dcérku, ktorá sa hrala s darčekom od strýka Georga. „„Mamička, dovarí obed a bude sa s tebou hrať, áno?" sľúbila.

„Áňo!" malá Astoria sladko sa usmiala a opäť si všímala iba hračku. Rose skontrolovala hodinky. Bolo takmer poludnie, čo znamenalo, že Scorpius sa už čoskoro vráti z nástupišťa King's Cross, kde bol vyzdvihnúť Eleanu.

„Aha!" zvolala maličká tentoraz. „Maminka, aha!" zopakovala. Tentokrát sa jej zjavila gumená kačka. Rose konečne odstavila dovarené jedlo a mohla sa jej venovať. Vzala ju na ruky.

„Tešíš sa na Eli?" spýtala sa a pritom ju pošteklila.

„Áňo!" Astoria sa usmiala a horlivo prikyvovala. „Plíde už Eli?" pýtala sa netrpezlivo?

„Za chvíľu." Rose ju pobozkala na líce.

Veľmi dobre si pamätala okamih, kde sa dozvedela, že je tehotná. Reagovala rovnako ako keď sa dozvedela o prvom tehotenstve, lenže tentokrát plakala od šťastia. A Scorpius bol šťastný ešte viac. Rose sa následne rozhodla odísť z Rokfortu, aby sa mohla venovať bábätku a Albus napokon presvedčil svojho kamaráta aby sa vrátil k aurorom. V poslednej dobe mali veľa práce, čo ju dosť znepokojovalo, pretože prívržencov Temnej strany bolo tam vonku stále veľa a boli nebezpeční. Radšej by bola keby sa vrátil na Rokfort, lenže miesto majstra elixírov opäť obsadil Horace Slughorn, ktorý sa z dôchodku vráti už druhý krát. Rose sa vo voľnom čase venovala písaniu a výskumu, no hlavne si užívala toho, že je matkou. Malá Astoria bola jej najväčšia láska, a dobiehala s ňou všetko o čo ju pri Eleane ukrátili. Jedným z najšťastnejším okamihom jej života bolo keď jej v nemocnici vložili do náručia krásne ružové plačúce bábätko. Mala z pôrodu strach, ale strýko Harry jej sľúbil, že sa nič nestane. Vedela, že na každom východe stál niekto kto dával pozor, a navyše Scorpius s ňou bol celý čas a držal ju za ruku.

„Ako sa bude volať?" spýtala sa sestrička po pôrode.

„Astoria." odvetila Rose bez zaváhania a dívala sa pritom na svojho manžela. 

Scorpius bol nesmierne dojatý. „Ďakujem." zašepkal.

„Neďakuj." pousmiala sa. „Iné meno predsa nepripadalo do úvahy." odvetila. „Mala som ho vybraté aj po prvý krát, ale ..." nedopovedala. Nechcela spomínať na to ako jej dieťa vzali. Dnes chcela byť šťastná. 

„Mama by bola veľmi rada." Scorpis sa na ňu usmial a dal jej bozk.

Rose prikývla. Verila, že áno. Ak bola Astoria Malfoyová taká úžasná ako jej opisoval Scorpius, vedela, že by si s ňou rozumela. Ale nuž, nebolo jej dopriate ju poznať osobne.

Rose, objímala dcérku, a spomínala na to ako ju držala prvý krát. „Si moje dokonalé zlatíčko, a maminka ťa ľúbi. Však to vieš?"

„Uhm!" Astoria sa načahovala z Rosinho náručia za svojím prútikom. „Budeme sa hrať?" dožadovala sa.

„Isteže." Rose sa zasmiala a pustila ju na zem. V zámke zašramotali kľúče, a o pár sekúnd na to vošiel Scorpius a tesne za ním Eleana. „A sme doma!" Zvolal.

Eli bežala k mame, dala jej bozk na líce, a hneď si od nej vzala svoju sestričku. Pusinkovala ju a šteklila. „Ty si ale krásna bábika. Poslúchala si?"

Heaven is a place on earth [HP Fanfiction] 1.diel Where stories live. Discover now