Bir, İki, Üç, TIP - 3

963 113 0
                                    


Rüya ile gerçeğiyi ayırt edememin üstünden neredeyse hafta geçmişti ve ben o bir hafta boyunca elime klaviyeyi almamış ve bir kelime dahi yazmamıştım. Yazdıklarıma geri dönmem gerektiğin de ise acile götürülüşümü daha detaylı yazma kararı almıştım ama öncesinde nerede kaldığımı anlamak için okumaya başlamıştım. En doğrusu hastaneye girdikten sonra olanları tekrar ve dahadetaylı yazmak olacaktı aslında detaylı demiyelimde yarım kalan cümleler diyelim;

Yarı uyuklar, yarı uyanık bir halde sedye üzerine yatırılmıştım onun kokusu beni mest etsede, en iyi ayırt edebildiğim ikinci şey annemin sesiydi ve annem gelmişti mest olma süremizin sonun gelmiştik.

"Ne oluyor burada Vural ne işiniz var anneciğim"

"Anne Hazal rahatsızlandı"

"Ne neyi var kızımın"

"Hazal şu anda biraz ağır bir soğuk algınlığı geçiriyor gibi Dr. Ustundağ. Tonsillerde (bademcik) şişlik var ve bu gözle görülüyor tahminlerime göre beta hemolitik streptokok etken olduğu Tonsilit (bademcik iltihabı) oluşmuş, hastaneye getirilmeden önce ateşi 40 dereceye yakındı soğuk kompres uyguladım, eğer Hazal'ın alerjisi yoksa penisilin başlanılma taraftarıyım"

"Dr.?"

"Alexander Ethan Decer efendim. Tanıştığıma memnun oldum"

"Bende öyle evlat, şimdi biraz bende kızıma bakayım izninle"

Annem yanıma doğru gelirken fazlasıyla şefkat dolu bakışlara sahipti eli alınıma gittiğinde çoculuğum da olduğu gibi beni muayene etmeye başladı.

"Hocam tansiyon 12/4 ve nabız 85, ateş 38.5 oksijen satürasyon seviyesi 87"

"Hemen nazal kanül dan oksijen verelim"

"Hazal anneciğim beni duyuyor musun bebeğim gözlerini aç, hadi kızım"

"Anne" sesim iyice kısılmıştı.

"bebeğim ağzını açar mısın?" boğazıma baktığında bir dil şaklatması duymuştum görünüşten memnun değil gibiydi. Kulaklarıma da baktıktan sonra tekrar saçlarımı okşadı ve üzerimden kalktı.

"Haklısın genç adam seninle aynı fikirdeyim ama yinede gözle bu karara varmak yerine bir kan test alalım biyokimya sonuçlarına göre ilaçları yazarız"

"Senem, bir kaç kan test istiyorum daha sonra SF (serum Fizyolojik) takalım novalgin, metpamid, avil katalım içerisine. Pulmicort süspansiyon ile oksiyen takalım, belli aralıkla oksijen satürasyon ve ateş kontrol edilim ve sonuçlar çıktığında hemen yanıma getirin. Acile yatırmayın Hazal'ı odaya çıkartın"

"Tamam hocam"

"Evet Vural şimdi anlat bakalım dün kız kardeşin baloda nasıl bu kadar kötü üşütebildi"

"şimdi anne ııı..."

"Efendim dün Hazal benimle birlikte dışarı çıktığında anıden yağmur bastırdı tekrar balo salonuna dönene kadar fazlasıyla ıslandı bunun üzerine ıslak kiyafetlerle kaldı ve soğuk olduğunda üşütmüş olabilir bunda Vuralın her hangi bir suçu yok ama burada bir suçlu bir kişi arıyorsanız oda benim Vural ya da Nazlım değil efendim"

"Anlıyorum Dr. Alexander ama dışarda ne işiniz vardı?!"

"Ethan efendim, Bana Ethan diyebilirsiniz. Salon basıktı ve Hazal nefes almak için dışarı çıkmak istediğini söyledi ve çıktı onu dışarda tek bırakmak istemedim ve yanında bende çıktım"

"Pekala Ethan, İntör doktorsun öyle değil mi?"

"Hayır efendim Öğrenciyim"

"Öyle mi başarılı bir öğrencisin ve iyi bir doktor olacağın eminim. Eğer dilersen asistanlığını bizimle yapabilirsin"

Okyanus'un Güz'ü - (Tamamlandı)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن