-Tanıtım-

63 8 2
                                    

"Giriş Müziği"

*****************************

Wyne & Rock Limited Şirketi

2005'te zengin iş adamı Edward Rock ve kötü şöhretli bilim adamı Agustus Wyne yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaparak kurduğu Wyne & Rock şirketi bazen yenilikçi, bazende uçuk fikirleriyle anılsa da Verok Projesi ile birlikte tüm dikkatleri üzerine topladı.

Verok Projesi & Ayrıntılar

Verok'un kelime kökeni eski Viking dilinde büyük canavar veya hükmeden, egemenlik sahibi anlamlarında kullanılan kelimelerden türemiştir. Projenin asıl amacı; ana karnında 5 ay kalmış fetüslerin "Anatabut" denilen özel ortama konularak. Aylarca fetüs halindeki bebeklerin gelişimini tam tamamlamamış beyinlerini 'nöron çipleri' ve 'elektrobiyotik kablolar' sayesinde beyindeki nöronları etkisiz hale getirerek, "Alternatif Düşünme Sistemi" olarak isimlendirilen yapay nöronların devreye girmesi sağlanır. Bu sistemin farkı Verok olan insanlar nöronlar yardımıyla düşünmek yerine, kodlar halinde düşünmeye başlar. Bu kodlar şu şekilde;

Birinci grup: A0'dan başlar, A29'a kadar,

İkinci grup: B0'dan başlar B29'a kadar,

Üçüncü grup: C0'dan başlar C29'a kadar,

.................

Son olarak yirmi dokuzuncu grup Z0'dan Z28'e kadardır. Beyinlerinde oluşan her düşünce bu kodlar sayesinde gerçekleşir. Örnek olarak bir verok aklından parka gitmeyi geçiriyor;

(D12, N6, N1, B13) "Parka gitmek."

Her kod bir şeyi, bir düşünceyi, bir olguyu temsil ediyor;

(A0) "İnsan", (A1) "Yaşamak".......

Her kod kombinasyonu da karmaşıklaştıkça düşünce de karmaşıklaşıyor;

(H6, B0, V21, V2, L14, L3, A2, Q1) "Arkadaşlarımın düşüncelerini dinleyip ona göre cevap vermeliyim"

Bu şekilde beyinlerine Alternatif Düşünme Sistemi entegre edilen beyinli insanlara yarı Verok denilir

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bu şekilde beyinlerine Alternatif Düşünme Sistemi entegre edilen beyinli insanlara yarı Verok denilir. Bu tür Verokların beyinlerindeki çipler dışında insandan farkı yoktur. İnsandan iki farkı; kod şeklinde düşünme, başka Verokların düşüncelerini okuyabilme. 

İşte Wyne & Rock şirketinin dikkatleri üzerine toplamasının nedeni bu; Verokların içindeki nöron çiplerinin elektromanyetik sinyaller yayması, ve bebek verokların bu sinyalleri okumayı öğrenmesi ile birbirine bakan veroklar ne düşündüklerini görmeye başladılar. Sorun şu oldu ki bu problem verokların 3. Nesline kadar fark edilmedi ya da fark edilmek istenmedi.

Yaklaşık 4000'e yakın yarı verok, 300'e kadar verok üretildi. 

Birkaç ay yarı verok üretildikten sonra 'nöron çiplerinin' geliştirilmiş versiyonu olan "Wyne ipliği" denilen ve tüm omurga boyunca entegre edilen bu çipler denenmeye başladı. Wyne ipliği ile yapılan verokların normal bir insandan biraz daha zeki olduğu, bir yarı veroktan daha hızlı işlem yapabildiği ve en belirgin özelikleri olan muazzam reflekslerinin olduğu fark edildi.

Tüm dünyanın tepkisini çeken Wyne & Rock; Kanada'dan bilinmeyen bir yere taşındı...

Z29Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin