"Eşcinsel"

529 12 3
                                    

Merhaba, merhaba! Bilmiyorsanız söyleyeyim, Haziran ayı dünya çapında "LGBTİ+ Ayı" olarak ilan edildi. Bu sebeple ben de böyle bir hikayeye başladım. Her bölümde bir LGBTİ+ terimini inceleyeceğim, üzerine biraz sohbet edeceğim sizinle. Siz de yorum morum şeyapmayı unutmayın. Güzel olur.

İyi okuyuşlaar!


***


Eşcinsel, gay, ılık, yuvarlak, ya da ne derseniz. Eşcinsel en basit anlamında kendi cinsiyetine karşı çekim hisseden insan anlamına geliyor.

Aslında bu terim başta"gay" anlamında ortaya çıkmış. Gay'in kelime anlamı "renkli, heyecanlı, enerjik" aslında ama eşcinsellik kültürü Amerika'da patladıktan sonra pek sevgili Türk Dil Kurumumuz -Bu sefer oturgaçlı göttürgeç gibi saçma şeylere girmeden- güzel bir karşılık bulmuş bu kelimeye. Eş, yani "ortak", "aynı" anlamında. Ve cinsel, yani seksüel çekim. Her ne kadar bu terim eşcinselliği sadece cinsel çekimden ibaret bir şeymiş gibi göstermeye çalışsa da öyle olmadığını siz de biliyorsunuz değil mi sevgili okuyucular? Hı?

*elindeki tavayı arkasına gizlemeye çalışır*

Şimdi burada size şeyden bahseyleyeyim sevgili okur. Hani o komedi dizilerinde "nonoş" tipler var ya, hah işte bütün eşcinseller öyle değil. Öylesi de var kabul, ama baya "Ahmet Abi nabıyon yea topraam" diyebileceğiniz eşcinseller var. Hatta şöyle diyeyim, tır şoförü eşcinseller var ulan! (Hayır, Recep İvedik demeyin, nolur demeyin, LÜTFEN) Yani demem o ki güzellikler, bazı eşcinsellerin eşcinsel olduğunu bile anlamıyorsunuz. Buna göre yaşayınız, ve insanların arkasından konuşmayınız, öperim.

Burada bir de şeyi ekleyip bitireyim ilk bölümü. Güzel kızlar, kızlarımız, minnak, tezcanlı, heyecanlı genç kızlarımız. Eşcinseller sizin en iyi arkadaşınız olarak yaratılmadılar bebeklerim. Sadece birlikte erkek kesmek zevkli.

Gelecek bölümde görüşürüz. Tekrar takrar öperim!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 18, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

LGBTİ+ TerimleriWhere stories live. Discover now