Röportaj 27

1K 57 13
                                    

Merhaba. Hastalığın hakkında bizi bilgilendirebilir misin?

☛ OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) hastasıyım.

Hastalığınızı ilk ne zaman fark ettiniz?

☛ Hasta olduktan 1,5-2 yıl sonra. Çünkü normal olmadığımı biliyordum ve internette gezerken OKB olan bir gencin konuşmasını dinledim ve hastalığı araştırdım belirtilerin çoğu bende vardı.


Ne gibi belirtiler vardı? Bundan biraz bahsedebilir misin?

☛Böyle sürekli dini obsesyonlar oluyordu haşa kulağıma Allah(c.c)ile ve Peygamberimiz ile ilgili küfürler geliyordu. Ve sayı takıntım vardı. Mesela yürürken adımlarımı sayıyordum 5'e tamamlayamazsam sevdiğim birinin öleceğini düşünüyordum ve vicdan azabı çekiyordum,korkuyordum. Aklıma sevdiklerim hakkında küfür geliyordu istemeden ve ben etmişim gibi vicdan azabı çekiyordum.

Gerçekten değişik ve kötü. Ne diyeceğimi bilemedim. Sayı takıntısını falan duymuştum ama böylesini ilk defa duydum. Bu konu hakkında hiç birisiyle konuştun mu peki?

☛ Annemle konuştum ama bana kızdı onun dışında arkadaşlarımla konuştum onlar yanımda oldular. Hastalığım başlamadan bir kaç ay önce dedem ölmüştü ve bir sır öğrenmiştim sır çok korkunçtu o zamanlar birde 11 yaşındaydım çok etkilenmiştim hastalık başladıktan birkaç ay sonra o sırrın bir eşek şakası olduğunu öğrendim. O şakayı yapan kişiyi asla affetmeyeceğim. Şimdi daha iyiyim hastalığım biraz hafifledi şimdi sadece sayı takıntısı var adımlarımı 5'e tamamlayamazsam kötü hissediyorum o kadar.


En azından arkadaşlarının yanında olmasına sevindim. Ailenin yanında olmaması tabi ki kötü ama en azından böyle zamanlarda birileri yanındaysa çok şanslısın. Ayrıca isteyerek yapmadığın şeyler için vicdan azabı çekmene de hiç gerek yok. Kendi çabanla bu hastalığı yenebileceğini düşünüyorum ben. Sana doktora gitmeyi hiç düşündün mü gibi bir soru sormayacağım. Çünkü bu hastalıklarda genelde verilen şey bir hap oluyor. Aslında sorularım az oldu bu konuda tükendim biraz. Belki uzun süredir röportaj yapmadığımdandır bilmiyorum. Bu yüzden kusuruma bakma lütfen. Son olarak bence hastalığınla yüzleşmeye başlamalısın. Bilmiyorum ne kadar faydalı olur ama bu hastalığı araştırırken önüme bu sayfa çıkmıştı; (Sayfa Linki)

☛ Çok teşekkür ederim sağol

Röportaj için ben teşekkür ederim. :)

☛ Bişey değil :)



Merhaba, uzun süreden sonra bir röportajla geri döndüm. Vakit buldukça röportajlara devam edeceğim. Bu arada röportajların gerçek olmadığına inanan bazı arkadaşların mesajlarını da gördüm. Arkadaşlar gerçek olduğunu ben ve röportaj yaptığım kişi biliyor. İnanıp inanmamak size kalmış. Başka kimseye kanıtlamama gerek yok. Gerçek olduğunu bilen biliyor zaten. :)

PSİKO RÖPORTAJWhere stories live. Discover now