-12-

1.1K 84 41
                                    

Emin değilim ama umarım beğenirsiniz. İyi okumalar!

Lily ne yapacağını, ve yapması gerektiğini bilmiyordu. Yıllardır kendisini fark etmeyen çocukla konuşabildiği için mutluydu. Ama yavaş yavaş büyü bozuluyordu. Artık kim olduğunu söylemesi gerektiğinin kendisi de farkındaydı. Ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı, bunu da biliyordu. En kötü Albus'tan yardım isteyecekti. Böyle düşünüyordu ama daha başka bir sorun daha vardı. Bu akşam bütün Potter ve Weasley'ler kendilerinin evinde olacaktı. Ve de Scorpius. Düşünmek istemiyordu. Rose da olacaktı ve.. tekrar barışırlar diye çok korkuyordu. Bu gece söylemeyi bile düşünmüştü ama vazgeçmişti. Buna hazır değildi. Ve saatler geçti, kapı çaldı. Pek sevgili abileri kapıya bakmadığı için kendisi bakmak zorunda kalmıştı ve kesinlikle Rose'du. Kapıda Scorpius'u görünce ufak bir şok geçirdi. (Harry'i gören Ginny mnxjzxjzx) Scorpius ise gayet normal bir şekilde kızın saçlarını karıştırıp, nasıl olduğunu sordu. Lily gülümseyerek cevap verdi. Onların konuştuğunu duyan Albus içeriden Scorpius'u çağırdı ve konuşmaları son bulmuş oldu. Genelde böyle olurdu zaten. Neredeyse yazın kendilerinde yaşıyordu ve konuştukları şey sadece selamlaşmadan ve belki okulda olanlar hakkında kısa bir konuşmaydı. Gecenin geri kalanı normal bir şekilde geçiyordu. Ta ki Rose şişe çevirmece oynayalım diyene kadar...

Scorpius, kendilerini çağırmaya gelen Lily'e baktı. Herkes James'in aldığı James'in deyişiyle alkol oranı düşük olan, bebeklerin bile içebileceği hafif biralardan içiyordu. Görünüşe göre Lily de içmişti ve yüz ifadesi resmen yardım istiyordu. Nedenini sonradan anladı. Rose şişe çevirmece oynamak için herkesi çağırıyordu ve Lily de oynamak istemiyordu. Kendisi de istemiyordu. Farkındaydı, Rose tekrar sevgili olmak istiyordu. Bunu da galiba bu gece gerçekleştirmeyi planlıyordu. Kalkıp bahçeye doğru yürüdüler. Daire oluşturmuşlardı. Ortada da bir bira şişesi duruyordu. Rose şişeyi çevirince herkes oyunla ilgilenmeye başlamıştı. Scorpius onları dinlemiyordu. Çevreyi incelemeye başladı. Bahçe sade bir bahçeydi. Belirli yerlerde zambaklar vardı ve de küçük bir masa, başka hiçbir şey yoktu. Herkes durumundan çok memnundu. Kafasını yana çevirince yanında Lily'nin oturduğunu fark etti. Hiçbir şekilde şu anda oradaymış gibi durmuyordu. Dalgın bir şekilde bir şey düşünüyordu. İncelemeye başlayınca Lily'nin oldukça güzel bir kız olduğunu fark etti. Yıllardır tanışıyorlardı ama nedense hiçbir zaman yakın olmamışlardı. Lily'nin hareketlendiğini fark etti. Rose ona doğruluk mu cesaret mi diye soruyordu.

"Thomas senden niye ayrıldı? Bak doğruyu söyle, yoksa sadece seni kullanıyor muymuş?"

Gerçekten de kimse neden ayrıldıklarını bilmiyordu. Sevgili olduktan 1-2 hafta sonra bir sabah ayrıldıklarını öğrenmişti herkes. Lily'le Rose'un son zamanlarda anlaşamadıklarını tüm okul biliyordu. Ve bunun da sebebini bilmiyorlardı. Anlaşılan Rose da bunun acısını çıkarıyordu. Scorpius Lily'le ilgili olan her şeyin gizemli olduğunu fark etti.

" Birincisi, o benden ayrılmadı. Ben ayrılmamızın daha doğru olduğunu düşündüm. İkincisi, bu seni hiç ilgilendirmez. Üçüncüsü, şu anda tam bir sürtük gibi duruyorsun. Scorpius'u birazcık bile tanıyorsam umurunda bile değilsin."

Herkes Lily'nin arkasından bakakalmıştı. Scorpius Lily'nin peşinden gitmeyi düşünmüştü ama garip kaçacağı için oturmaya devam etti. Gece herkes gittikten sonra Lily'nin bahçedeki küçük masada oturduğunu fark etti. Yanına gidip, karşısında ki sandalyeye oturdu. Kıza bakınca ağladığını ve gözlerinin şişmiş olduğunu fark etti.

"İyi misin?"

"İyiyim."

"Neden ayrıldınız? Yani kimse bir şey bilmiyor ve.. ağlamışsın."

"Dediğim gibi, ayrılmanın daha iyi olduğunu düşündük."

"Neden?"

Lily derin bir iç çekince Scorpius kızın üstüne gittiğini fark etti.

"Ben.. Ben birisinden hoşlanıyorum. Ayrılmamız gerektiğini düşündüm ve Thomas'a anlattım. O da kararı bana bıraktı, beni her türlü seveceğini söyledi. Ayrıldık. Bu kadar."

"Üzüldüm. Gerçekten. Anlayışlı çocukmuş."

"Öyle..."

"Bu arada Rose'u gerçekten çok kızdırdın. Böyle bir cadı olduğunu hiç bilmiyordum."

Lily yavaşça ayağa kalktı. Scorpius'a bakıp gülümsedi.

"İyi geceler."

"Sanada."

Camouflage | Scorlily - Texting Where stories live. Discover now