15. Alexithymia

9.1K 407 61
                                    

{Claire}

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


{Claire}

'Claire, we hebben iets voor je' zegt Madison als zij en Faye mijn kamer inkomen. Vragend kijk ik ze aan.

'Wat dan?' vraag ik nieuwsgierig. Faye grijnst en haalt een tasje achter haar rug vandaan. Niet veel later heeft ze het tasje in mijn handen gedrukt.

'Omdat James en jij de laatste tijd verder gaan dan alleen zoenen' grinnikt Madison.

'Madison!' sis ik. 'We hebben geen seks gehad.' Ze lacht.

'Nee, maar jullie zijn wel tot het punt gekomen waarop jij alleen je ondergoed aan had.' Ik schud lachend mijn hoofd en open het tasje waar ik een bh en een bijpassende onderbroek uithaal, een string welteverstaan. Dit setje heeft een licht roze kleur. Ik voel mijn wangen warm worden.

'Serieus?' vraag ik.

'Vind je hem niet mooi?' vraagt Faye.

'Jawel' zeg ik snel. 'Hij is prachtig. Alleen ik wist niet dat jullie je hier zo druk om maakten.'

'Oh kom op' lacht Madison. 'Elke vrouw voelt zich beter in mooie lingerie, jij ook.' Ze heeft wel gelijk.

'Nou, trek het aan' zegt Faye. 'Wij draaien ons wel om.' Met die woorden draaien Faye en Madison zich met hun rug naar me toe. Snel trek ik mijn kleren uit en trek het setje ondergoed aan.

'Ik heb het aan' zeg ik. Meteen draaien mijn vriendinnen zich weer om.

'Het staat je geweldig!' zegt Madison blij. 'Nu heeft James ook iets leuks om naar de kijken.'

'Als het überhaupt lang aanblijft' zegt Faye terwijl ze met haar wenkbrauwen wiebelt. Ik rol met mijn ogen en pak mijn jurk die over de stoel hangt. Wanneer ik die heb aanheb bekijk ik mezelf in de spiegel. Het is een zwarte jurk die goed aansluit op mijn lichaam.

'James wordt gek als hij je in die jurk ziet' zegt Madison. 'En al helemaal als hij ziet wat eronder zit.'

Die avond zijn er veel mensen. Ik heb James een uur geleden voor het laatst gezien. Hij staat niet bij de bierpong tafel met Evan en Aiden. Plotseling zie ik de bruine haren van een maar al te bekend persoon, Liza. Wie heeft haar uitgenodigd? Ze heeft iemands hand vast en al snel zie ik van wie, James. Ze lopen het balkon op en verbijsterd blijf ik achter. Gaat hij nu over op Liza? Die jongen is onvoorspelbaar. Ik dacht dat na gisteravond en vanochtend hij met mij zou optrekken. Maar dat was dom van me om te denken zo te zien.

'Hey, wat is er?' Verschrikt kijk ik op en zie Evan staan.

'James is met Liza' mompel ik. Evan zucht diep.

'Die bitch moet zich ook overal mee bemoeien' mompelt hij. 'Waar zijn ze?'

'Op het balkon' antwoord ik. Evan pakt mijn hand vast en leidt me door de mensenmassa heen.

'Ik snap niet dat James in haar spelletjes trapt' zegt Evan. 'Ze probeert tussen iedereen in te komen.'

'Zo te horen heb je ervaring met haar' zeg ik tegen Evan als we buiten staan. Evan knikt.

'Ja, en ze is gewoon een irritante bitch. Elke avond heeft ze wel weer een ander slachtoffer gevonden.' Evan zucht geïrriteerd als hij James en Liza ziet staan. 'Het is dat ik haar geen hoer mag noemen aangezien ze er niet voor betaald krijgt om seks te hebben, maar ze komt dichtbij.'

'Wie zegt dat ze niet betaald krijgt?' vraag ik.

'Omdat ze het voor haar plezier doet.' Evan loopt naar James en Liza toe en snel loop ik achter hem aan. Liza zit aan James' shirt en kijkt hem verleidelijk aan. Ik word al misselijk als ik ernaar kijk.

'James!' roept Evan enthousiast. 'Ik heb je chick meegenomen. Zou je niet wat te drinken voor haar halen?' James zucht opgelucht en knikt waarna hij mij aankijkt. Een glimlach siert zijn gezicht als ik mijn haar uit mijn gezicht probeer te halen, maar door de aanhoudende wind lukt dat niet.

'Kom.' James verstrengelt zijn vingers in de mijne en neemt me mee naar binnen.

'Wat deed je bij Liza?' vraag ik hem. James zucht diep.

'Ze wilt me niet met rust laten' antwoordt hij. 'Ik probeerde weg te komen maar steeds bedacht ze een excuus om me bij haar te houden.'

'James?' James draait zich om naar waar het geluid vandaan komt en ik volg zijn voorbeeld.

'Nora, wat doe jij hier?' James is duidelijk verbaasd. De brunette lacht.

'Dit is een feest. Natuurlijk ben ik er.' Ze zet een stap richting James. Haar felle groene ogen kijken kort naar mij, vol afschuw. Ze brengt haar lippen naar James' oor. 'Je kan me je kamer wel laten zien.' Ze zegt het zacht, maar ik kan het prima verstaan. Hoeveel meisjes komen er nog die achter James aanlopen?

'Ik...' stamelt James terwijl hij mijn hand steviger vasthoudt. 'Ik ben met Claire.'

'Zij kan zich heus wel een halfuurtje zelf vermaken' zegt Nora en ze pakt James andere hand vast. 'Kom, dan gaan we plezier maken.' In een reflex laat ik James los en duw iedereen aan de kant om bij de deur te komen. Op de gang adem ik diep in en uit. Wie is dat en wat hebben ze gedaan? Ze ziet er niet als iemand uit die genoegen neemt met alleen vrienden zijn.

'Claire, gaat het?' James laat zijn hand op mijn schouder rusten en kijkt me bezorgd aan.

'Is dat nog iemand die achter je aan zit?' vraag ik. 'Waarom wijs je ze niet gewoon af? Je stemt gewoon in met alles wat ze zeggen. Je houdt ze aan het lijntje. Doe je dat met mij ook?'

'Nee' zegt James meteen. 'Laten we even buiten praten. Dan kunnen we elkaar normaal verstaan.' James legt zijn hand op mijn onderrug en leidt me naar de lift. Langzaam vervaagd de muziek en bij de tijd dat we beneden zijn is de muziek niet meer te horen.

Buiten nemen we plaats op een bankje.

'Toen jij me die avond zoende voor het spel ben ik langer gebleven' begint James. 'Ik had veel te veel gedronken en we waren Truth or dare aan het doen. En toen was de opdracht om Nora te zoenen. We hebben gezoend, maar dat is alles. Ik voel niks voor haar en ik wil niks met haar.'

'James, je zegt tegen niemand dat je niks in ze ziet' mompel ik. 'Ze zullen niet ophouden tot je ze dat verteld.'

'Ik weet het' verzucht James terwijl hij zijn hand door zijn bruine haren haalt. 'Ik ben zó slecht met iemand afwijzen. Dat bericht naar Brooklynn heeft Madison getypt omdat ik het niet kon. Ik ben gewoon een loser zonder ballen.'

'James' begin ik. 'Ik wil niet ergens komen en weer een meisje zien dat achter je aan zit. Ik wil me niet zo voelen omdat jij ze niet durft af te wijzen.'

'Ik begrijp het.' James schraapt zijn keel. 'Ik snap het dat je pas verder wilt gaan als ik niemand meer achter me aan heb zitten.' Ik knik en sta op.

'Ik ga weer naar binnen' zeg ik.

'Wacht.' James houdt me tegen door mijn hand vast te pakken. 'Ik wil dat je weet dat ik jou niet aan het lijntje hou. Ik ga met je om omdat ik dat wil. Niet omdat ik de ballen niet heb om te zeggen dat ik niks voor je voel.'

(Wat vinden jullie tot nu toe van dit boek? En welk boek vinden jullie leuker? Roommates of Skinny love?)

Skinny love Where stories live. Discover now