Пречупване на оковите

37 9 2
                                    

Беше люта зима. Макар и крепост, затвора имаше прозорци. Те постоянно се отваряха, заради силният северняшки вятър. Стените бяха каменни и се бяха истудили от всичкия сняг който беше се натрупал навън. Условията бяха тежки, но какво да се очаква от най-строгият затвор.

Слънцето тъкмо изгряваше. Килията на Субект 666 беше една от малкото с прозорец с изглед към изгрева. Тя беше голяма и много мръсна. Лъч светлина мина през решетките на прозореца и засвети право в очите на Субект 666. Той се събуди. Това бе сигнала за начало на неговият план. 

Той си пазеше цялата енергия за този единствен момент. Нямаше място за колебание. Стегна всеки мускул в тялото си, за да разбие оковите. Опита няколко пъти, ала безуспешно. Провали се, но как бе възможно това? Той беше планирал всичко перфектно. Разбра, че има магическа защита на веригите и то силна, защото той преди се бе освобождавал от затвори, ала Уайт хоу беше най-опасният от всички. Носеха се слухове, че някой бе избягал преди 300 години. Митично създание, ползващо единствена по рода си магия. Разправяха, че черпело сила от кръвта на живите организми. Това вдъхна малко надежда у Субект 666. Имаше начин на избяга. 

*на следващият ден*

Беше по-студено от предишните дни. Зимата беше безпощадна днес. Всички прозорци бяха затворени и добре залостени, навсякъде обикаляха стражи, които бяха по-eкипирани от обичайното... ненужно много. Дали нещо не се задаваше?

Субект 666 се огледа. Беше тихо. В килиите нямаше никаква слънчева светлина. Единственото осветление бяха пламтящите свещници по коридорите пред техните килии. Неловката тишина предизвика много разговори между съкилийници. Изведнъж Шакъл чу, че някой повтаря затворническото му име. 


666 - викаше детски глас.

Субект 666- отново извика детският глас. Този път сякаш по-настойчиво.


Шакъл погледна в отсрещната килия. Беше малко момиченце, но какво правеше то тук? Изглеждаше слабичко. "Може да мине през решетките"- помисли си Шакъл. И вероятно беше прав. Помисли си за това, как тя може да му помогне. Затвори очи и си представи плана си с нея. Тя щеше да му помогне. Това беше последното парче от пъзела. Той отвори очи и момиченцето беше пред него. Изненада се.

Golden Chains of LoveWhere stories live. Discover now