I N T R O

800 23 2
                                    

/   I N T R O   /


Met een diepe zucht duwde Lieke de zware schoonmaakkar door de gang. Het was midden juli, en dat betekende topdrukte bij Hotel Jagdhof. Het was nooit haar bedoeling geweest om hotelkamers schoon te maken. Nee, toen ze vorige zomer naar Oostenrijk trok ging ze om snowboard les te geven. Het was haar lust in haar leven om te boarden, maar helaas moest ze in de zomer wel werken als kamermeisje om haar rekeningen te kunnen blijven betalen. Haar moeder had haar nog gesmeekt om in de zomers terug te komen naar Nederland, maar daar had ze geen zin in. Ze stond nu ingeschreven op een adres in Oostenrijk, had inmiddels vrienden gemaakt hier, en ze was niet van plan om twee maanden terug te gaan naar het saaie platte landje.

'Roomservice,' mompelde ze terwijl ze de volgende deur open maakte. Ze wist dat deze week er weer eens een voetbalteam verbleef. Die waren allang aan het trainen, al deze kamers waren leeg.

Ze pakte alvast de emmer met haar sopje van de kar en gooide de deur open. Ze kreeg bijna een hartaanval toen ze opeens iemand voor haar zag staan. Naakt, wel te verstaan. De emmer viel zo uit haar handen van de schrik.

'Pardon...ik eh...,' Lieke knielde snel neer om de emmer op te pakken maar zag dat er een hele natte plek op het tapijt zat. Ondertussen durfde ze bijna niet omhoog te kijken. Gelukkig pakte hij snel een onderbroek en trok die aan. Ondertussen drukte Lieke met haar handdoek op de natte plek. Stiekem schoten haar ogen wel naar zijn lichaam. Wat was hij mooi gespierd. Je kon wel zien dat het een topsporter was.

'Tut mir leid,' zei Lieke gelijk toen de jongen een onderbroek aanhad en het eindelijk gepast leek hem aan te kijken.

'Ehm, das ist...no problem,' stamelde hij, half Duits, half in het Engels. 'Let me help you.'

Meteen pakte hij nog een handdoek erbij en hurkte naast haar neer.

'Oh, it's my fault, you don't have to,' zei Lieke gelijk. Nu kon ze het niet helpen om in zijn blauwe ogen te kijken. Wauw, ze had het wel getroffen. Wat een knappe jongen.

'I'll come back later,' zei Lieke snel toen de ergste schade was opgelost.

'Oh no, don't worry, I was just leaving,' zei de jongen, die nu opstond. Galant reikte hij zijn hand uit naar haar. Ze kon niet anders dan hem aannemen.

'Well, I was taking a shower...,' verklaarde hij.

'No training today?,' Lieke kwam nu ook omhoog. Ze vond al die voetbalteams die hier kwamen voor trainingskamp juist ideaal. Heel de dag waren ze trainen, 's avonds waren ze zo moe dat ze alleen maar op hun kamer hingen. Je had totaal geen last van ze.

'Only an afternoon training,' antwoordde de jongen. 'So we could take a bit of time to settle...it's our first day.'

Lieke begon nu met haar doek wat lampenkappen af te halen en keek ondertussen hoe de hotelgast snel zijn kleren aandeed. Het was een zwart trainingspak met gouden accenten, ze had geen idee van welke club hij was. Nu kwam daar ook vooral bij dat ze totaal geen verstand had van voetbal.

'Well, I'll see you around I guess,' zei hij toen hij ook eenmaal zijn schoenen aan had.

Lieke gaf hem nog een glimlach, en nu hij dichterbij stond zag ze het logo van de voetbalclub op zijn borst.

'Ajax?,' vroeg ze verrast. Haar broertje was een echte Ajacied, het was het enige logo dat ze herkende.

'Yeah....,' de jongen keek haar met samengeknepen ogen aan en gniffelde. 'And your name is Lieke...?'

Lieke lachte zachtjes toen hij naar mijn naambordje keek.

'Ben je Nederlands?,' vroeg hij toen.

Ze lachte. 'Ja. Jij ook?'

'Nee,' hij schudde zijn hoofd. 'Deens.'

Met een moeilijk gezicht keek ze hem aan. Een Deen die Nederlands tegen haar praatte?

'Nicolai,' hij stak zijn hand uit.

Lieke schudde zijn hand. 'Sorry nog.'

'Ach...,' Nicolai liep nu door naar de deur en stopte nog even net voordat hij de kamer verliet. 'Geeft niet.'

ROOMSERVICEWhere stories live. Discover now