H O O F D S T U K 2

731 17 1
                                    

Nicolai zat al aan de rand van het zwembad toen Lieke aangelopen kwam. Ze glimlachte, schopte haar ballerina's uit en kwam naast hem zitten met haar voeten in het water.

'Is Davy op je kamer zeker?,' vroeg Lieke grijnzend.

'Luister Lieke...,' Nicolai probeerde serieus te zijn maar ze zag dat zodra zijn blauwe ogen de hare kruisten de glimlach niet van zijn gezicht af te krijgen was.

'Ik luister,' benadrukte Lieke.

'Wat vorig jaar is gebeurd...,' ging Nicolai verder. 'Dat kan dit jaar echt niet.'

Lieke lachte. 'Dat kon het vorig jaar ook niet. Ik snap wel dat je niet betrapt wilt worden...maar dat is ons vorig jaar toch ook gelukt?'

Ze ging wat dichter tegen hem aan zitten en legde haar hoofd op zijn schouder.

'Lieke...,' Nicolai schoof weer wat op, weg van haar. 'Het ligt nu wat anders.'

'Je denkt toch niet dat ik verliefd op je wordt he?,' lachte Lieke toen. Ze was niet verliefd. Sinds ze hier in Oostenrijk was gaan wonen had ze besloten niet meer verliefd te worden. Als je verliefd werd ging je je te veel hechten aan iemand, en werd je alleen maar gekwetst als diegene ervan door gaat.

'Lieke ik heb een vriendin,' vertelde Nicolai toen.

'Oh...,' Lieke fronste even. 'Maar die is niet hier toch?'

Nicolai keek me even streng aan. 'Zo iemand ben ik niet. Ik hou van haar.'

'Wauw, Nicolai Boilesen...je bent een softie geworden,' lachte Lieke. Toen stond ze op. Snel trok ze onder haar driekwart broek de band om haar knie wat op. 'Laat maar weten als je je bedenkt. Je weet nog wel wat we hadden afgesproken?'

'Wauw, ik had je niet zo harteloos ingeschat,' Nicolai stond ook op nu.

'Was het feit dat ik op geen enkele manier contact wilde houden heel het jaar niet genoeg aanwijzing?,' Lieke haalde haar schouders op. 'Nou, fijne week Nicolai.'

'Dankje,' zei hij nog.

Lieke draaide zich om en liep weg.

//

De volgende dag was Lieke blij dat ze met Eva had afgesproken na het werk. Heel de dag was ze al chagrijnig.

'Waarom kunnen mannen niet gewoon in die toiletpot mikken?!,' klaagde ze toen zij en Eva lekker op het grote balkon zaten met een koel wit wijntje. Het schemerde al redelijk.

Eva lachte. 'Wacht maar tot de winter, dan word het pas feest! Al die dronken skiërs.'

'Ze hebben gewoon een te kleine pik om mee te richten,' bromde Lieke nog. Daarna pakte ze een pakje sigaretten uit haar tas en stak er eentje op.

'Ik dacht dat je gestopt was?,' vroeg Eva streng.

'Dit heb ik nodig na zo'n dag,' verdedigde Lieke zichzelf.

Eva boog voorover en pakte de sigaret uit haar hand. Daarna maakte ze hem snel uit in de asbak. 'Wat jíj nodig hebt, is wat ontspanning.'

'Daarom ga ik vanavond even bijkletsen met Sven,' zei Lieke. Sven was één van haar ex collega's bij de skischool. Hij bleef net als Lieke heel het jaar hangen. In de zomer gaf hij mountainbike tours of zoiets. Het boeide Lieke niet zo veel, de enige activiteiten die ze met hem ondernam vonden plaats in bed.

'Bijkletsen? Meer bijketsen,' zei Eva afkeurend. 'Zou je nou nooit een vaste relatie willen Liek?'

'Nooit,' antwoordde Lieke vastbesloten. 'En Sven ook niet, daarom is het perfect.'

ROOMSERVICEWhere stories live. Discover now