2● Buhar banyosu yapalım!

24 3 0
                                    



Yüz Buharı Nasıl Yapılır?♣

Uzun bir günün ardından buhar banyosu ile rahatlayabilirsiniz. Buhar yüzünüzdeki kan dolaşımını arttırır ve cildinizdeki gözenekleri açar; böylece kirleri temizlemeniz mümkün olur. Yüz buharının ardından gözenekleri temizleyici maske ve nemlendirici uygulanması tavsiye edilmektedir. Zamanınız kısıtlı ise sadece buhar yapmak da faydalıdır.

Yüz buharı
Küçük bir kapta su kaynatın. 2-3 fincan su yeterli olacaktır.

Yüzünüzü yıkayın
Su ısınırken (varsa) yüzünüzdeki makyajı ve kiri temizlemek için yüzünüzü yıkayın. Yüz sabunu ve ılık su kullanın. Yüz buharından önce yüzünüzü (ve makyajınızı) temizlemek olmazsa olmazdır. Çünkü buhar cildinizdeki gözenekleri açar ve yüzünüzde kir varsa bu gözeneklere girerek sivilce ve akne oluşumuna zemin hazırlayabilir.

Buharın cildinize zarar vermemesi için yüzünüze buhar uygulamadan önce peeling yapmayın.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu ile kurulayın.

Buhar banyosu
Sıcak suyu cam veya seramik bir kaba koyun. Buhar banyosundan önce bir veya iki havluyu başınızın üzerine koymak için hazırda tutun.

Esans ekleyin
Yüz buharına herhangi bir şey eklemenize gerek yoktur. Ancak zamanınız varsa ve ek fayda sağlamak istiyorsanız yararlı aroması olan yağlar kullanabilirsiniz. Dilerseniz bitki çayı poşeti de kullanabilirsiniz. Yüz buharınızı özel kılmak için aşağıdaki baharat ve yağları deneyebilirsiniz:

Enerji veren bir buhar için limon veya nane
Rahatlatıcı bir buhar için papatya veya lavanta
Soğuk algınlığı için nane veya okaliptüs
Stres azaltıcı bir buhar için sandal ağacı veya bergamot

Yüzünüzü buhara tutun
Başınızı sıcak su dolu kabın üzerine tutarak yüzünüze buhar gelmesini sağlayın. Havluyu başınızın üzerine koyarak buharın yoğunlaşmasını sağlayın. Yüzünüzü 10 dakika kadar buharda tutun. Gözlerinizi kapatın ve buharın yüzünüze nüfuz edebilmesi ve gözeneklerinizi açması için derin nefes alın.

Yüzünüzü buhara çok fazla tutmayın ve suya çok yaklaştırmayın. Aşırı sıcak yüzünüzü yakabilir.





Buhar banyosunun ardından maske uygulayın
Buhar banyosu sonrasında açılan gözeneklerinizdeki kirleri temizlemek için maske uygulamaktır. Kil maskesi işe yarayacaktır. Yüzünüzde 15 dakika bekletip ılık su ile durulayabilirsiniz. Kil maskesi yoksa bal kullanarak aynı etkiyi elde edebilirsiniz. Maske kullanmak istemiyorsanız buhar sonrası yüzünüzü yıkayarak durulayın.

Açık gözeneklerinizi kapatın
Gözenekleri kapatmak için buhar sonrası tonik kullanabilirsiniz. Ancak biz elma sirkesi veya limon suyu (bir şeker kaşığı suya bir şeker kaşığı limon veya elma sirkesi; cildiniz hassas ise su miktarını arttırınız) kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Pamuk kullanarak burnunuza, alnınıza, yanaklarınıza ve çenenize uygulayabilirsiniz.

Cildinizi nemlendirin
Buhar yüzünüzü kurutabileceği için nemlendirmek yararlı olacaktır. Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya argan yağı kullanarak cildinizi yumuşatıp nemlendirebilirsiniz.

Uyarılar
Buhar sırasında veya sonrasında gözeneklerinizin içerisindeki tüm bakteriler cildinizin yüzeyine çıkacağı için cildiniz kötü görünürse panik yapmayın. Cildinizdeki lekeler bir saat kadar daha farkedilir olabilir.

Buhar banyosu kaç günde bir yapılmalıdır?
Normalde hafta 1 defa yapılması uygundur ancak cildinizin hassasiyetine göre daha seyrek uygulayabilirsiniz.

Bu konuda daha detaylı bilgi almak için lütfen aşağıdaki yorum bölümüne aklınıza takılanları yazınız.

Kaynak: ‎www.dogalcilt.com/yuz-buhari-nasil-yapilir/#comment-4972



....



♣ Hayata Karşı Dik Dur !Where stories live. Discover now