Daloskönyv

46 6 6
                                    

Egy újabb ifjúsági irodalmi alkotást hoztam Nektek, 20Wiky00 kérésére. Azt azért elöljáróbanel kell mondanom, hogy a felkérés előtt már olvastam ezt a történetet, illetve folyamatosan követem, mert egy feltöltés alatt álló alkotásról van szó. Egyébként a történetre fnaomy kritikái között bukkantam, tehát ez ékes bizonyítéka annak, hogy érdemes véleményt kérni, mert mint látjátok, így az olvasók is szaporodhatnak. ;)

Nézzük a fülszöveget:

"Van az úgy, amikor az ember megszökik otthonról, vagy csak egyszerűen kiteszik a szűrét. New York-nak mindegy, ott bárki eléldegélhet, ha elég talpraesett. Akár zenekart is lehet alapítani és csak törni előre. Ha pedig már minden okés, akkor irány Seattle, bár lehet, hogy csak Los Angelest érintve sikerül oda eljutni. De ez csupán részletkérdés. A lényeg az, hogy mindig legyen kéznél egy gitár, aztán már csak remélni kell, hogy a szerencse nem pártol el."

  Engem egyből megfogott ez a kis leírás, aztán ahogy olvasni kezdtem a történetet, már az író stílusa miatt folytattam az olvasást. A cselekmény szépen bontakozik ki, megismerhetjük a szereplők minden egyes gondolatát, érzéseit, mindannyiuk rendelkeznek már egy élettörténettel, amikkel lehet azonosulni, így nagyon életszerű az egész.

!!! SPOILER!!!

Az újdonsült banda eljut egy tehetségkutatóba, s ez volt az a mozzanat, ami miatt elkezdtem félteni a történetet, hogy nehogy kliséssé vagy összecsapottá váljon. Szerencsére ez nem történt meg, a tehetségkutatók világába részletes betekintést nyerünk, újabb szereplők kapcsolódnak a történetbe, akiknek megvan a maguknak való szerepük. Szerencsére főhőseink sem szállnak el maguktól, sőt, személyiségük pozitív irányba változik. Később egy lány is csatlakozik a bandához, Angela, akit az első pillanattól megszerettem.

!!! NAGYON SPOILER!!!

Aztán ahol a lány, ott a szerelem és a kétségek is. Már csak azt nem győzöm kivárni, hogy Jonathan és Angela összejöjjön! 

!!!SPOILER VÉGE!!!

Azért örülök is, hogy az író nem csap bele rögtön a lecsóba, kifejezetten nem szeretem az olyan sztorikat, ahol minden lényeges az elején megtörténik, csak mert az író is türelmetlen. (Én is mindig húzom az izgalmas részeket, bár ezért tuti utálnak az olvasóim. :D)

Helyesírás:

Ahogy fentebb már említettem, követem egy ideje ezt a  történetet, és emlékeim szerint az író nyelvtanból is csillagos ötös. Nem szeretném újra elolvasni a részeket, hogy szétcincáljam, bízzatok bennem, nem fogtok csalódni!

ÖSSZEGZÉS

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti az ifjúsági regényeket, a zenét, és persze aki kíváncsi a szereplők első szárnypróbálgatásaira. Nem egy tucat kategóriás történetről van szó, a szereplők nem idegesítő tinik, hanem komoly életcélokkal rendelkeznek, emellett pedig irigylésre méltó a barátságuk. Az író tudatosan építi a történetet és a karakterek jellemvonásait, kellemes kikapcsolódást nyújthat bárkinek. Ne hagyjátok ki!

Tükörterem /SZÜNETEL/Where stories live. Discover now