0.3

1.1K 85 24
                                    


Matematik sınavına iki ders kalmıştı ve ben  artık tırnaklarımı yemekten kusacak hale gelmiştim.  Eğer bu  sınavı da geçemezsem annem bu sefer ağzıma sıçacaktı. Ve geçemeyecektim.  Salak çocuk notları atıcam demişti ama telefonuma hala bildirim gelmemişti. Bu saatten sonra atsa bile çalışmaya zamanım yoktu.
Ben çalışmazdım ki zaten. Benim işim kopyaydı. Her türlü kopya çekerdim. Bazen kopya yazdığım kağıdı tepede bağlanmış kıvırcık saçlarımın arasına  sıkıştırırdım ve sınavda hoca bakmazken saçımı düzeltiyormuş gibi yaparak kağıdı alıp hemen geçirirdim. Bazen de bazı arkadaşlarla önceden anlaşır, sınav sırasında öksürerek ya da masaya hafifçe  vurarak birbirimize mesaj verirdik.  Sürpriz sınavlarda ise en kötü önümdeki çocuktan bakardım. Benim işim böyleydi abi. Öyle çalışmaya falan gelemezdim.  Aslında şeytan diyordu ki boşver bu sınavları öylece boş bırakıp geç, ama baba parası da yoktu ki. Zengin değildik. Yani  bu sınavları geçmem gerekiyordu. Ve son ikidir çok düşük puan alıyordum, ilk defa çalışmaya karar vermiştim ama o da olmamıştı anasını  satayım. İyice boka batmıştım.

Bizim Seda deseniz  zengindi ama devlet okulundaydı işte. Özel istememişti. Buraya gelebilmişti çünkü buranın puanı orta gibiydi. Ben nasıl geçtim hiç hatırlamıyorum ama ortaokulda bu kadar tembel değildim. Sonradan başlamıştı bu isteksizlik. Bu yüzden de kopyaya başvurmuştum.  O zamanlardan sonra adım resmen kopya kraliçesi olmuştu.
Çünkü bu okuldaki Burçak Akan asla ama asla ders  çalışmazdı.Nokta.

Aslında notları bulabilseydim çalışacaktım ama sınıftaki  kimse vermiyordu. İnsafsızlar, ne bencil insanlar vardı!
En sonunda yokluktan Seda'ya bile sormuştum ama onda not ne gezerdi?  Düzelteyim; biz de not ne gezerdi?

Yapacak tek şey yine kopya çekmekti. Ama son zamanlarda  artık o da işe yaramıyordu. O kadar zor soruyorlardı ki, bizim gruptan kimse yapamıyordu ya da yazdığım kopyalar yetersiz geliyordu.  Tam bir boktum şu an. Kötü kokan bir bok!

Tırnaklarımı kemirmeyi bırakıp sınıfa  girer girmez direk Seda'nın yanına uçtum. Kafasını telefona gömmekten beni fark edememişti.  Kim bilir  yine hangi sünepeyle uğraşıyordu.  Bıkmıştı artık.  Sadece o değil ben de bıkmıştım. Güzel ve dikkat çekici bir kızdı. Okulda erkekler tarafından bayağı tanınıyordu. Koyu kahve düz saçları,esmer bir teni vardı. Benim ise bu kıvırcıklarla başım dertteydi. Her türden farklıydık ama bir şekilde arkadaş olmuştuk  ve o zamandan beri erkekler Seda için peşimi bırakmıyordu. Numarasını yakın olmayan kimseye vermezdi ama benim numaram çoğu kişide vardı. Yoksa bu kadar kolay kopya çekemezdim canım. Çevremi iyi tutmalıydım ama bu şekilde de salak sünepeler numaramı oradan buradan  buluyor, Seda için sürekli beni rahatsız ediyorlardı. Kim olduklarını anlamayayım ya da Seda ya numarayı söylemeyeyim diye de daima gizliden yazıyorlardı. Bu işin artık boku çıkmıştı. Şu sınavı bir atlatayım bunu da halledecektim.

Seda'nın öfkeyle telefona baktığını fark edince hiç bulaşmamaya karar vererek sırama oturdum. Canım bir şeyler çekince içi daima boş olan çantamı açtım ve  çikolataların yanında gördüğüm yeşil  dosya ile öylece kalakaldım. Bu neydi lan?

Dosyayı hızlıca çantamdan çıkarıp açtım. Başında özenle yazılmış bir not vardı.
"Ders notları değil ama, belki bunlar da  işine yarar ha. Ne dersin lüle?"

Etrafa bir göz atıp  aceleyle dosyanın içindekilerini çıkardım.  Kağıdın başında yazanları görünce gözlerim faltaşı gibi  açıldı. Bu çocuk birazdan yapacağımız matematik sınavının sorularını çantama koymuş olamazdı değil mi? Hayır, kesinlikle olamazdı. Bu imkansızdı!
Kağıdın arka tarafını çevirip incelemeye başladım. Tam da  çıkacak konudan sorular vardı ve aynı  Nahide hocanın kağıt düzeniydi. Bu hocanın ders ile alakalı her şeyini bilirdim ve bu kağıdın düzenlemesi gerçekten de ona aitti.
Peki şimdi ne yapacaktım? Çocuk ciddi ciddi soruları bir yerden almış ve  bana göndermişti. Sorular şu an resmen elimdeydi. Ama  bunu yapabileceğimi  sanmıyordum. Tamam kopya çekerdim ama bu farklıydı. Bu sefer o  kadar kişinin hakkına girecektim. Hocaya  ve diğer öğrencilere...

Böyle bir şey  yapmaktansa sınavdan kalmayı tercih ederdim.

Öfkeli bir şekilde kağıdın her yerini  parçaladım ve  dosyayla birlikte gidip  direk  çöpe attım. Bunları almak için ne kadar uğraştığı da umrumda değildi. Beni bu kadar seviyesi  düşük biri olarak görüyorsa  daha tanımıyordu ve boş boş konuşuyordu. Sinirlerim bozulmuştu.

Ama ben de Burçak isem bunun hesabını  soracaktım.
            
                                      ●●●

Anonim: Ee lüle, sürprizimi beğendin  mi?

Burçak: Allah senin belanı versin

Anonim: ne oluyo ya

Burçak: sen beni o kadar seviyesiz mi zannettin, sınav sorularına bakacak kadar

Anonim: hayır ya ne alakası var ben sadece yardım etmek istedim

Burçak:  senin böyle bir yardımına ihtiyacım yok benim senden sadece notları istemiştim soruları değil eğer çok merak ediyorsan da söyleyeyim  hepsini yırtıp çöpe attım oldu mu?

Anonim: üzgünüm lüle...

Bu kullanıcıya mesaj gönderemezsiniz . 

Anonim: hayır

Bu kullanıcıya mesaj gönderemezsiniz.  

Anonim: beni engelleme

Bu kullanıcıya mesaj gönderemezsiniz. 

Anonim:   aklıma sıçayım.

Bu kullanıcıya mesaj gönderemezsiniz. 

Anonim: lüle?

Bu kullanıcıya mesaj   gönderemezsiniz. 

İşte bu hiç olmadı.






lüle|texting Where stories live. Discover now