Kapitel 16

1.4K 42 0
                                    

När jag vaknade nästa morgon var det inte av väckarklockan som vanligtvis gav liv i mig, utan det var andetag. Men vänta, vad gör ljudet av andetag i mitt rum? Och vem tillhörde det? Jag blev genast nyfiken och slog upp ögonen. Det första jag fick syn på var min dator, och på datorn var skype uppe. I rutan såg jag en säng och någons rufisga hår. What the...? När jag fick syn på användarnamnet kom jag ihåg att det var Felix. Hade vi båda somnat i skype? Jag reste mig upp från sängen och vred datorn så att jag kunde se vad som hände oavsett var jag var i rummet. Jag gick fram till min garderob och undrade vad jag skulle ha på mig. Jag skjöt fram det momentet och tog en handduk och gick till badrummet istället. Jag satte upp håret i en bulle och gick in i duschen och sköljde av natten från mig. Jag smörjde in mig med dusch kräm som jag sedan sköljde bort igen. När jag var klar gick jag ut och torkade mig innan jag smörjde in mig med en body lotion, sedan fäste jag handduken vid bröstet innan jag gick ut igen. Jag förde stegen mot mitt rum, och på vägen mötte jag mamma.

"Hej gumman. Vi ses i kväll va? Tänkte att vi kunde laga mat tillsammans" sade hon och pussade mig på kinden.

"Ja visst, jag ska tydligen få något berättat för mig idag fter skolan men jag hinner hem till middag tror jag. Puss!" Ropade jag efter henne där hon gick ned för trapporna. Jag fortsatte mot mitt rum och gick in. Jag öppnade garderoben och kom fram till samma dilemma som förut. Vad ska jag ha på mig?

"Nej men hallå där" hörde jag en röst bakom mig. Jag vände mig kvickt om och såg Felix i skärmen med blött hår. Jag såg ned på mig själv och insåg att jag bara hade handduken lindad om mig.

"Freaking pedofil!" Skrek jag innan jag gick fram till datorn och vred datorn in så att han endast såg min vägg. Jag hade glömt att jag hade vridit skärmen så att jag skulle se om han vaknade, men tydligen hade han gjort det när jag duschat och själv hunnit duscha. Hur dum får man bli. Jag hörde hur han skrattade.

"Inte mitt fel att du hade vridit kameran, honey" förklarade han och jag anade att ett ondskefullt flin hade tagit över hans läppar. Jag suckade åt honom innan jag snabbt drog på mig ett par underkläder innan jag bestämde mig för mina galaxy tights och en grå hoodie som gick ned en bit och skulle dölja min rumpa. Jag borstade igenom mitt hår innan jag satte upp det i en slarvig bulle igen så att det skulle forma sig och bli lite lockigare. Jag gick fram till min dator igen och vred skärmen mot mig igen.

"Felix, är du kvar?" frågade jag och letade efter honom, men fann honom inte. Allt jag såg var delar av hans rum. Helt plötsligt ploppade hans huvud fram från bakom bordet jag antar att datorn stod på.

"Ser det här bra ut?" Frågade jag och backade lite så att han skulle se min outfit. Han granskade mig kritiskt, men jag fick två tummar upp och ett gillande leende.

"Tack, nu ska jag äta frukost så du får hänga med mig ner" sade jag och tog min dator och gick ner för trappstegen. När jag kom ner till köket ställde jag datorn på bordet samtidigt som jag kollade vad klockan var. Den var kvart över sju. Vi börjar om en timma. Jag ryckte på axlarna och öppnade kylskåpet för att ta fram ägg, mjölk, ost och champinioner. Satte på en stekpanna på spisen och satte på lagom värme så att maten skulle bli varm, men inte bränd. Sedan knäckte jag två ägg i en skål och blandade i lite mjölk. Jag väntade på att stekpannan skulle bli varm och sköljde champinionerna och hyvlade upp några ostbitar innan jag ställde in det kvarvarande av ingredienserna i kylskåpet igen. Jag hällde i ägg och mjölk smeten i stekpannan, och sedan svampen och osten. När det hade stelnat och var klar vände jag på den så att sidan som var uppåt skulle bli lika gyllengul.

"Oj oj oj, en riktig hemmafru ser jag." Hörde jag från datorn. Jag skrattade till.

"Såklart, man måste ju ha några talanger" svarade jag. Jag lastade upp omeletten på en tallrik och hällde upp lite juice i ett glas innan jag satte mig vid bordet, mitt emot Felix.

There's no one like you - f.sTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang