Bölüm 9 - Başak

210 22 16
                                    

Bölüm 9 - Başak

Dokuzuncu kızın burcu Başak'tı.

Kız Balık'ın ablasıydı. Üçüncü yıl olan Başak, Takao'nun romantikliğini duyunca onunla çıkmak istemişti. Kız Midorima'ya iyi bir ikili olacaklarını ve eğer ilişkileri yolunda gitmezse bile Takao'nun neşelenmesine yardım edeceğini söyledi. Midorima'nın şaşkınlığı ise bunun az da olsa işe yaramasınaydı.

Balıkta olduğu gibi Takao bu ilişkisini de çok önemsemiyor gibi gözüküyordu. Gerçi kız içinde aynısı söylenebilirdi. Ama bir şekilde ikili gayet iyi gidiyorlardı ve Takao'nun sonunda önceki haline dönmeye başlaması Midorima'yı gerçekten rahatlatmıştı.

Takao Koç kızından ayrıldığında açık bir şekilde perişan değildi.İnsanlarla konuşup onların acımasını bekleyen biri olmamıştı. Çoğu  insan onda bir farklılık olduğunun farkına bile varmamıştı. Ama Midorima biliyordu. Tüm bu zaman boyunca Takao'yu izlemişti ve Takao'nun ne zaman insanların yüzündeki endişeli ifadeyi yok etmek için zoraki gülümsediğini biliyordu. Midorima bununla ilgili hiçbir yorumda bulunmadı. Çünkü Takao'nun bununla ilgili konuşmak istemediğinin farkındaydı. Zamanın arkadaşının yaralarını iyileştirmesini umuyordu. Bu yüzden onun sayesinde olmasa bile, Takao'yu yeniden o büyük harika gülümsemelerinden biriyle gördüğü için mutluydu.

Takao'ya olan hislerinden vazgeçmeye karar vermişti. İlk başlarda umudu yoktu ama Başak kızının Takao'nun yaralarını yavaş yavaş sardığını gördükçe kendi karşılıksız aşkının da zamanla yok olacağına dair umudu yeşeriyordu. Sonuçta Takao'nun arkadaşlığı ve güveni onunn için yeterliydi. 

Bir sabah Takao onu oldukça neşeli bir şekilde almaya geldi. Midorima kız arkadaşı ile arasında iyi bir şeyler olduğunu fark etmişti ama bilmek istemiyordu. Takao ile ilgili düşünceler kafasına dolarken kısa olan cıvıldadı.

"Hey Shin-chan. Sonunda yeniden yalnızım. Hadi okuldan sonra çarşıya inelim."

Midorima kafası karışmış şekilde kısa olana baktı. "Üzgünüm anlamadım."

"Oh bilmiyor muydun? Başından beri geçici bir şeydi. Kız okumak için Amerika'ya gitti. Uçağı dün akşam kalktı."

"O zaman neden onunla çıktın?"

"Sadece eğlendik işte. Hem bundan sonra ciddi bir ilişki içinde olabileceğimi düşünmüyorum." Takao cevapladı.

Midorima bunun iki taraf içinde aynı olduğunu düşündü. Ama yinede Takao ve geçici ilişkilerinin amacının hale ne olduğunu anlamıyordu. Ve Takao ile birkaç hafta çıkıp 'sadece eğlence içindi' cümlesiyle ayrılma fikrine de dayanamıyordu.

"Ayrıca tümüyle bana ait bir Shin-chan varken kim kız arkadaş ister ki?" Takao sırıtarak ekledi.

Midorima Takao'nun dalga geçtiğini biliyordu ama yinede yüzünün kızarmasına ya da karnında kelebekler uçuşmasına engel olamadı.

Tümüyle salak olan biri bile Takao'nun bunları söylemeye devam ettiği müddetçe Midorima'nın onu sevmekten vazgeçemeyeceğini söyleyebilirdi.

Burçların AşkıWhere stories live. Discover now