4.BÖLÜM

135 128 4
                                    

♧VKOOK♧

Odamdaki koltuğa oturmuş camdan dışarıyı seyrediyordum. Okuldan geleli yarım saat olmuştu ve hala piyona sesini duymamıştı. Belkide geç gelmişimdir diye düşünmüştüm en başında ama saate bakınca yine aynı satte evde olduğumu anlamıştım.

Piyona sesini sevmesemde onun eksikliğini yaşıyordum. Oda galiba beni bırakıp gitmişti. O sesi bir kere olsun başından sonuna kadar dinlememiştim bile.

Artık evin her köşesini ezberlemiştim. Canım her sıkıldığında evi gezerdim. Kendim dekore ettiğim evi her defasında ilk defa görüyormuş gibi incelerdim.

Saatlerdir izlediğim denizden gözlerimi ayırıp oturduğum koltuktan kalkmıştım sonunda. Banyoya girip aynaya baktım. Banyodaki aynanın önüne yapıştırdığım bir jelatin kağıdı vardı.

Kendimi görmemek için aynayı bu şekilde kapatmıştım hem kötü görünmicekti hemde ben kendimi görmicektim.

Derin nefes alıp ciğerlerimi hala kakoolu duş jeli kokan banyonun havasını çekip aynı hızla dışarı vermiştim.

Hadi Tae!..

Diyip elimi aynanın kenarından artan jelatinin tutup aşşağıya doğru çekmeye başladım.

Yavaş yavaş açılan aynadan ilk gözlerimi sonra ise tüm yüz hatlarımı görmüştüm. Bu yüz bana gerçekten yabancı geliyordu. Elimi saçlarımın arasına sokup geriye doğru yatırdım. Anlım ve gözlerim özgürlüğüne kavuşmuşçasına ortaya çıkmıştı. Ama bu özgürlük kısa sürmüştü saçlarım tekrar alımı ve gözlerimi perdelemişti.

Bunlara bu zamana kadar nasıl dayandığım hakkında hiç bir fikrim yoktu. Aynanın yanındaki dolapları açıp makas aradım. Sonunda makası bulup parmaklarım arasına geçirdim.

Makası saçımın kesmek istediğim yere getirdim ama bu boyutu beğenmeyip biraz yukarı çıktım bu boyutta hoş durmazdı. Bir aşşağı bir yukarı çıkıyordum. Daha sonra tam karar alıp belirlediğim yerde durdurmuştum makası tam kaşlarımın altında ayarlamıştım.

Makası kesicek olduğum saçlar arasına daldırıp yavaş yavaş kesmeye başladım. Bunu yaparken yüzümün hiç farkında değildim. Gözlerimi saçlarımdan çekip yüzümde gezdirdim.

Ağzımdan dışarı fırlamış dilimi üst dudağıma bastırmam ve yanlış bir şekilde kesmiyim diye kısılan bir gözüm. Gerçekten komik görünüyordum. Bu halime hafifte olsa gülmüştüm.

Hayır...

Bana gülmek yakışmıyorum. Öyle söylemişti. Çok çirkin oldun Tae. Gülme. İçimden kendime sitem edip yüzümü yine eski haline sokup işime devam etmiştim.

Kesmeye aynı çizgide devam ederek bitirmiştim. Makası lavobanın yanına bırakıp kestiğim saç kesimine menmun gözlerle baktım. Ama yinede başka bir zaman bir kuaföre gidip güzel bir kesim yaptırmam lazım.

Tekrar aynada gözlerimi hedef aldım ve gözlerimi bütün yüz hatlarımda gezdirdim.

Dudaklarım...

Onları neredeyse yemek dışında başka bir şey için kullanmıyordum. O gecenin hatıraları beynime dolunca elimi dudaklarıma çıkarıp alt tarafında biraz oyanlandım. Neden konuşmadığımı düşünmeye başlamıştım tekrardan. Sanki ağzımı açsam herkes başıma toplanıp bana susmam için bağırıcakmış gibi geliyordu.

Ama şuan yanımda kimse yok değil mi? Konuşsam kimse beni duymicak. Susmam için kimse bağırmidlcaktı. Ellerimi lavobaya yaslayıp parmaklarımla sıkmaya başladım.

BLACK GIRLY   ♡VKOOK♡Where stories live. Discover now