author's note

503 80 103
                                    

❝ 'cause we're gonna be legends
gonna get their attention
            what we're doing here ain't just
scary
    we're about to be legendary
    yeah we're gonna be legends
    gonna teach 'em all a lesson
    got this feeling that we're so sweet caring
    it's about to be legendary ❞

Όταν οι παθιασμένοι με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό γονείς τους αποφασίζουν να μετακομίσουν από την άνετη μεζονέτα τους στη Λυόν της Γαλλίας σε ένα παμπάλαιο σπίτι στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, τα έξι παιδιά της οικογένειας Μορέλ θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν με το δικό τους τρόπο ο καθένας στις νέες συνθήκες, καθώς μετακόμιση σε μια άλλη ήπειρο σημαίνει νέο σχολείο, νέοι φίλοι, νέες δραστηριότητες και πιθανώς πολλές μικροπεριπέτειες.

Για τον Πέρσι ευτυχία είναι να παίζει την κιθάρα του τραγουδώντας και να περνάει χρόνο με το ινδικό του χοιρίδιο. Όμως με τον καιρό ανακαλύπτει ότι μπορεί κανείς να δει τον κόσμο με άλλη οπτική, ιδιαίτερα μετά από μια νέα γνωριμία.

Η Αμαρυλλίς πάντα προσπαθούσε να περνάει απαρατήρητη. Αγχωνόταν όταν της έδιναν πολλή προσοχή, έτσι όταν κάποιος αρχίζει να αφήνει βιβλία και σημειώματα στο ντουλαπάκι της στα αποδυτήρια του γηπέδου μπάντμιντον, δεν ξέρει τι να πρωτοσκεφτεί.

Όταν ο Απόλλωνας έκανε για πρώτη φορά πραγματικούς φίλους, κατάλαβε την αξία του να είσαι εκεί για τον άλλον ακόμα κι όταν δε σε χρειάζεται. Και ίσως χωρίς το θείο Άλμπερτ να μην τολμούσε ποτέ να αλλάξει προς το καλύτερο.

Κόκκινα, πράσινα, μπλε, χρυσά και ασημένια μαλλιά, μια γελαστή κοπέλα που εμφανίζεται πάντα με ένα μιλκσέικ στο χέρι, bubble teas, ινδικά χοιρίδια και χάμστερ, μια κοπέλα που δεν αποχωρίζεται το σκέιτ της, κάτι αραχνιασμένα πιόνια σκάκι, μια ιδιαίτερη κιθάρα, ένας ξανθός που παίζει ντραμς, ένα πολύ ξεχωριστό παλαιοπωλείο, δύο ρακέτες μπάντμιντον, ένα αγόρι που αγαπά την ησυχία της νύχτας, ένα σαξόφωνο, ένας χοντρός τόμος αστρονομίας, ένας γιαπωνέζος με μια απίστευτη λατρεία για τον κάπτεν αμέρικα και τους σκαντζόχοιρους, τρία αδέσποτα σκυλιά, ένας γαλάζιος μαρκαδόρος, ένας μυστηριώδης φίλος, ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, ένα τηλεπαιχνίδι, μια γλάστρα με νυχτολούλουδο και μια με γιασεμί, μια υδρόγειος σφαίρα, τρία αδέρφια από τη Χαβάη και η μονίμως στρεσαρισμένη μπέιμπι σίτερ τους, ένα κόκκινο γάντι ποδοσφαίρου, ένας όμιλος κηπουρικής, ένα “ελληνικό” καφέ, ένας χαριτωμένος ισπανός με προβλήματα θυμού, ένας λεκές από παγωτό σοκολάτα και ατελείωτα κυνηγητά στην παραλία.

Όλα αυτά, με πολύ περίεργους συνδυασμούς μεταξύ τους, θα συντελέσουν στη δημιουργία ενός νέου μικρού κόσμου, φέρνοντας κοντά άτομα που ποτέ δε φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να γίνουν φίλοι.

Όταν η φιλία συγκρούεται με την αγάπη και οι νέοι αφήνουν τα συναισθήματά τους να τους κυριεύσουν, τι είναι σωστό και τι λάθος; Τι κανονικό και τι μη κανονικό; Μπορεί μια παρέα εφήβων να καταφέρει να σπάσει τα στερεότυπα της κοινωνίας;

━━━━━

γεια σας!

λίγα λόγια για το περιεχόμενο της ιστορίας, αν δε σας αρέσει κάτι από αυτά που θα αναφέρω, μην τη διαβάσετε.

θα πρωταγωνιστούν και γενικώς θα υπάρχουν χαρακτήρες που ανήκουν στην lgbtq+ κοινότητα.

θα υπάρχουν poc (person of colour), δηλαδή άτομα με διαφορετικό χρώμα δέρματος, καθώς επίσης και διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών.

θα υπάρχουν χαρακτήρες με ειδικές ανάγκες.

θα πρωταγωνιστούν και γενικώς θα υπάρχουν χαρακτήρες που υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες, όπως διάφορα είδη κατάθλιψης, και θα γίνει αναφορά σε αυτοκτονικές τάσεις, αυτοτραυματισμό και ξεσπάσματα βίας.

━━━━━

σκοπεύω να θίξω αρκετά θέματα, κοινωνικά και διάφορα άλλα, και ευελπιστώ να τα καταφέρω!

ακόμα, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην εύα bubbIeteas επειδή η ιστορία της YOU NEVER WALK ALONE με ενέπνευσε γενικώς για κάτι διαφορετικό. αν θέλετε να διαβάσετε κάτι ποιοτικό μέσα στις τόσες αντιγραφές και κλισεδούρες, το βιβλίο της αυτό είναι κάτι το οποίο σας συνιστώ ανεπιφύλακτα! ❤

επίσης, ένα ευχαριστώ στην anniexr επειδή διαβάζοντας το βιβλίο της 4154 MILES σκέφτηκα "τι να κάνει άραγε το NORMAL IS DIFFERENT;" ναι, ουσιαστικά με έκανε να ασχοληθώ λίγο και να που το ανεβάζω! δείτε το βιβλίο της, είναι υπέροχο και διαφορετικό.

καλή ανάγνωση λοιπόν, σε όσους επιλέξουν να διαβάσουν την ιστορία μου! ελπίζω να σας δω στα επόμενα κεφάλαια!

σας αγαπώ, αναστασία ♡

NORMAL IS DIFFERENTΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα