2

1K 29 0
                                    

I dalje nemam odgovore. Tata se i dalje ne razgovara sa mnom. Sve je isto.
Razmislila sam i sjetila sam se da su meni ti simptomi poceli nakon onog pregleda. Moram sa svojima pricati. Milom ili silom. Odlucila sam skupiti na okup mamu, tatu i ujaka koji je pravnik. Zasto njega?? Zato sto mislim da je nesto poslo po zlu onog dana na pregledu. I trebat ce mi pravni savjet i pomoc.

Ja: Ovako, tata ti me ne zelis ni pogledat. Mama ti jedva progovoris koju rijec samnom. A pitate li se kako je meni. Kunem se svime sto mi je sveto da nisam jos imala nikakve odnose. Zvuci bizarno zato sto sam trudna, ali tako je. Meni su simptomi trudnoce poceli nakon onog pregleda u Zagrebu. Mislim da je doktorica kriva zato sto je taj dan bila jako cudna i dekoncentrirana. A mama sjecas li se da sam ti rekla da mi je ubrizgala nesto, a nije smjela kada ja nisam imala odnose.

Mama: Da. Ali mislile smo da je to nesto novo. Sta ja znam.

Ja: Da, ali ja mislim da je ona pogrjesila. To se moglo dogoditi.

Tata:Sto zelis time reci?

Ja: Zelim reci da je ona mene podvrgnula umjetnoj oplodnji.

Mama:Sta?

Tata: O cem ti pricas???

Ujak: Pa ima smisla o tome sto Melani prica. Moramo pod hitno u Zagreb.

Ja: Sutra idem, ali sama. Posto sam ovih dana bila sama tako cu ovo i sama rijesiti. A kada doznam istinu nadam se da cete uvidjeti pogresku i da cete mi se ispricati.

Okrenula sam se i otisla u sobu. Jedino rjesenje i jedini odgovor je taj da je ta doktorica ucinila veeeliku pogresku. Sutra idem u Zagreb i saznat cu. Otusirala sam se i legla u krevet. Prije nego sam zaspala dosli su roditelji u sobi i ispricali su se i rekli su da su uz mene. To mi je dalo snage. Zaspala sam nadajuci se da cu sutra dobiti neke odgovore. 
Ustala sam se dosta rano, cak je bilo 5:00 sati. Lezala sam u krevetu i onda sam obavila jutarnju higijenu. Doruckovala sam sa svojima. Samo roditelji znaju sto se događa. Oni su nervozni bas kao i ja. Djedu i sestri sam rekla da idem u Zagreb zbog fakulteta.
Otisla sam u sobu i obukla se. Spremna sam. Sjela sam u automobil i krenula. Vozim audi q8, da dobar auto s obzirom na djevojku ogranicenih sredstava. E pa ja sam ogranicena, ali ne i moji roditelji. Bila sam kod doktorice za dva sata. Bila je guzva na brzoj cesti, a i u gradu. Stigla sam u ordinaciju i obuzeo me neki bijes. Usla sam k doktorici bez najave.

Sestra: Oprostite doktorice, ali nisam ju mogla zaustaviti.

Doktorica: U redu je.

Sestra je izasla iz ordinacije i ostala sam sama sa doktoricom. Izgleda da me se sjecala. Pomno me je gledala i pratila sta cu sljedece uraditi.

Doktorica: Od kuda vi ovdje??

Ja: Sjecate me se? Onda se sigurno sjecate da ste ucinili jednu ogromnu pogresku.

Doktorica: Da. Priznajem. Nosim vas na savjesti vec dva mjeseca. Odmah nakon sto ste otisli iz moje ordinacije shvatila sam sto sam ucinila. Podvrgnula sam vas umjetnoj oplodnji, ali bila sam jako rastresena taj dan. A mislila sam da ne ce uspijeti umjetna oplodnja. Drugim rijecima napravila sam umjetnu oplodnju na krivoj osobi. Trebala sam umjetno oploditi jednu zenu koja je trebala biti surogat majka. Ja se ispricavam i jako mi je zao.

Ja sam stajala i gledala blijedo u nju. Pa sta ona prica?? Unistila mi je zivot!! Da li je ona toga svjesna??
Od silnog soka mi se zavrtjelo i skoro sam se onesvjestila.

Izasla sam iz ordinacije i nazvala mamu.

Ja: Mama, istina je. Ona je taj dan pogrijesila i izvrsila je umjetnu oplodnju na meni. Trebala je to uciniti nekoj zeni koja je trebala biti surogat majka.

Mama: A Melani moja bila si u pravu. Smiri se prvo i nemoj da ti se sto dogodi. Odi do doktorice i saznaj tko je otac djeteta. Imas pravo to znati.
Kada dođes kuci onda cemo polako razgovarati o svemu i o daljnjim koracima. Molim te pazi na sebe.

Ja: Dobro mama budem. Nemoj se i ti sada brinuti.

Bila sam u cekaonici i popila sam si vode da dođem malo k sebi, ali jos sam bila u soku. Koja ironija...cekam onog pravoga s kojim bi imala odnose i onda ostanem trudna bez da ih imam.

Nakon par minuta usla sam u ordinaciju.

Ja: Zelim znati tko je otac djeteta.

Doktorica: Nazalost, to vam ne mogu reci

Ja: Molim vas ne otezavajte dodatnu situaciju. Pa i taj covjek ima pravo znati sto se događa. On je otac.

Doktorica: Ne mogu vam to nikako reci. Oprostite.

Ja: U redu, ali kada ce sud odluciti da kazete onda cete morati reci. Tada to ne ce biti milom vec silom.

Krenula sam prema vratima sva izbezumljena. Nisam vjerovala samoj sebi da sam to izgovorila. Nikada nikome nisam dala ultimatum. A sto mi se sve sada izdogađalo??? Odjednom sam iza sebe cula: "Cekajte"

Zaustavila sam se i okrenula. Pogledala sam u doktoricu i bila je sva u strahu. Odlucila mi je reci tko je otac.

Doktorica: Ovako ... ja vam necu reci tko je otac. On ce tu doci. On je danas tu i trebao biti zbog rezultata. Treba stici za nekih desetak minuta. Sjednite si i pricekajte. No, moram vam reci da cete se iznenadit. On je javna osoba i zbog toga vam  ja ne mogu reci ime.

Opet sam bila u cudu. Pa ovo je sve gore i gore. Sada je i javna osoba. Pa sta cu??? Zasto se ovo meni događa??? Cekala sam petnaest minuta, ma da se cinila kao cijela vjecnost i odjednom sam cula kucanje na vratima.

Doktorica: Slobodno

Kada su se vrata otvorila usao je neki visoki muskarac. Tamno smeđe kose. Imao j majicu kratkih rukava koja mu je bila dosta pripijena uz tijelo tako da su mu se ocrtavali misici. Nosio je traperice i nike patike. Bio je u isto vrijeme sportski i lezeran. Bio je nasmijan. Zasto me taj osmijeh podsjeca na nekoga??? Tako mi je poznat. Vidjela sam ga negdje, ali ne mogu se sjetiti gdje. Zatvorio je vrata i dosao do doktorice i pozdravio se s njom. Ima veoma puno tetovaza na ruci. Vidjela sam ih negdje. Ali gdje???

O Boze !!!! Pa to je Mario Mandzukic!!! Zar je on otac mojeg djeteta?? Nemoguce !! Poludjet cu. Pa sta se meni ovo događa? Bože sto sam skrivila?

Mario Mandzukic: SUDBINA Where stories live. Discover now