Hoofdstuk 2.

3.1K 264 56
                                    

"En hoe was het op school lieverd?" Zei ik terwijl ik de weg opreed. Ze vindt het altijd zo leuk op school he, ik hoop dat het voor de komende 20 jaar ook zo blijft.

Want ik haatte school. Letterlijk.

Altijd die fucking mevrouw Schilder ofzo. En ik kwam altijd te laat.

Er is volgens mij nooit een dagje geweest dat ik op tijd ben gekomen.

Maar gelukkig wel mijn diploma gehaald. Al7amdoulilah.

"Het was echt leuk! We hebben van die roze bloemetjes geschilderd en die mag ik vrijdag meenemen als ze klaar zijn." Zei ze enthoustiast met een grote glimlach op haar gezicht.

Echt schattig.

"Awh, zo leuk hbiba. Kan niet wachten tot ik ze mag zien. Dan geven we ze een mooi plekje in je kamer ja?"

Ze knikte blij en keek geïnteresseerd naar buiten. Ze moet zich wel afvragen van; waar gaan we naar toe?

Want ons huis is letterlijk 2 minuten hiervandaan lopen. Maar eerlijk gezegd weet ik ook niet wat we gaan doen?

Ik had in mijn hoofd dat we iets leuks gaan doen maar ik heb nog niks bedacht.. Echt erg dit.

"Wat wil je vandaag gaan doen?" Vroeg ik terwijl toe keek hoe iemand mij op de weg inhaalde. "A k.." Net voor ik die woorden uit mijn mond haalde besefde ik net op tijd dat Firdaous naast mij in de auto zat.

Pfff, net op tijd gewoon. Stel je voor ik zou in haar bijzijn schelden? Dat kan gewoon echt niet man.

"Ik wil naar Mcdonalds!" Riep ze blij, ik keek haar even verbaasd aan. "Lieve schat, je mag alles kiezen. Je hebt balorig, die waterspeeltuin ding lmohim genoeg andere dingen dan Mac." Ze schudden met haar hoofd.

"Ik wil Mcdonalds." Ik knikte, "Saffi, dan gaan we naar Mcdonalds meid."

Kinderen zijn echt geobserdeerd met Mcdonalds jonge. Vroeger zeiden mijn oudera nooit op een normale dag wil je naar balorig of iets.

Moest altijd thuis zijn en verder dan mijn straat kwam ik niet. Geloof me.

Ik parkeerde mijn auto voor de Mcdonalds en liep samen hand in hand met Firdaous naar binnen.

Nadat we hadden besteld nam ik plaats tegenover Firdaous. Zingend keek ze naar buiten terwijl ze met zo'n vlaggetje zwaaide.

Ik hou zoveel van haar he.. Hoe kan zo'n duivels iemand haar vader zijn, hoe?

Hoe moet ik haar later uitleggen dat ik niet haar moeder ben? Hoe gaat zij begrijpen dat ik haar vader haat maar wel van haar hou..?

Ik slaakte een diepe zucht en schudde deze gedachtes van me af. Ik moet me op haar focussen en niet op die tering hond Soufouan.

Wollah, als er iemand is die ik haat is het die walgelijke hond wel.

A3udu billah.

De bediende liep naar ons en zette ons eten op tafel. Ik glimlachtte naar hem en opende Firdaous haar Happy Meal voor haar.

Maar natuurlijk gaat zij als eerst haar speelgoedje uitpakken. Hoofdschuddend nam ik een slok van mijn milkshake terwijl ik door mijn applijst heen scrolde.

Tot mijn verbazing zag ik een appje van Riham haar moeder. Ik had al sinds het weekend niks van haar gehoord.

WhatsApp

Ouassima: Salaam 3alaykoum a benti, hoe gaat met jouw en myn klyn dogter? InShaAllah gaat goed met joellie? Is zij gister masjid ? Voor Quran??

Mijn hart zakte naar mijn maag. Ik ben helemaal vergeten dat ik Firdaous gister naar Koranles moest brengen. Hoe kan ik zo dom zijn?

7shouma.

Inplaats van dat ik met haar bezig was, zat ik gewoon te chillen terwijl ze aan het slapen was. Wollah, ik schaam mij zo erg he.

Ik hoop dat ze deze keer vergeet, ik ga niet eens reageren. Straks wordt ze nog boos als ik zeg dat ze niet gegaan is?

"Hey Aicha toch?!" Hoorde ik plotseling, ik keerde me om en zag Naoual naar ons toe lopen die ik vanmorgen tegen kwam bij Firdaous op school.

"Hey! Hoe is het?" Vroeg ik zo beleefd mogelijk. "Hamdoulilah. En met jou zina? Firdaous! Schatje inou, hoe is het met jou a schoonheid? Als ik het wist had ik Yasmina voor je mee genomen!" Zei Naoual helemaal blij.

Take a chillpill tho..

Firdaous lachtte blij naar haar terwijl ze haar ijsje likte. Geloof me, zij heeft geen tijd om te praten als ze eet. Je gaat pas antwoord krijgen als ze klaar is met eten. Haha.

Precies net als Soufouan eigelijk, mohim..

"Ik ben even eten kom halen man, wollah ik had echt geen zin om te koken man. Toen ik dat tegen mijn moeder zei keek ze me aan bhel ik zou eten uit vuilnisbak kopen. Ze heeft me helemaal verrot gescholden."

Ik schoot in de lach en schudde met mijn hoofd. "Wollah, mijn moeder is precies zo. Zij haat eten op straat."

Naoual lachtte en nam plaats tegenover mij. "Over een weekje heb ik een bruiloft.. Wil je misschien mee? Ik heb echt geen zin om alleen te gaan, maar wordt echt lauw wollah."

"Wanneer?" Vroeg ik twijfelend. "Zaterdag. Het is in Frankrijk. Denk erover na. Wollah, het wordt echt lauw. Mohim ik moet ga bestellen en gauw naar huis. Yasmina heeft honger. Beslemma!" Ze blies een kus naar Firdaous en liep richtibg de kassa.

Het kan geen kwaad? Maar helemaal in Frankrijk. Ik moet er echt nog over nadenken. Maar dat komt wel.

Om een uur of 8 riep ik Firdaous naar boven. "Yemma, nog 5 minuutjes!" Smeekte Firdaous vanaf de trap. "Nee a Firdaous. Anders ga je morgen klagen dat je verder wilt slapen. Tandenpoetsen en pyjama aandoen, yallah!"

Na een kwartier stopte ik Firdaous in bed en gaf haar een kus op haar voorhoofd. "Yemma.. Waar is mijn papa?" Vroeg ze zachtjes.

Ik keek haar in haar helder blauwe ogen aan die me oprecht vragend aankeken. Ik slikte een brok weg.

Wat moet ik tegen haar zeggen?

~

Alles wordt gebouwd. Dus begint rustig xx

Time 4 RevengeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu