~10.Bölüm~

12.5K 697 22
                                    

Selamun aleyküm ve rahmetullahu ve berekatuhu
Nasılsınız
Gelinlik ve bindallıyı bu bölümde değil evlendikleri ve kına gecelerinin olduğu zaman göstereceğim.
İnşeALLAH iyisinizdir.Bölümler hakkında yorum atın.
Yıldızcıklara dokunun lütfen
Fi emanillah
Ve bir söz yükseldi veda hutbesinden "Kadınlar size Allah'ın emanetidir"
Hz. Muhammed (s.a.v)
🙀😿🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀

Kafamı sağa sola salladım.5 Ay önceki yaşadıklarım geldi aklıma.
Elfini sevmeye çalışıyordum.Çok iyi biriydi ama neden bilmiyorum Buse deki gibi atmıyor kalbim onu görünce.Sanki daha hızlı daha yavaş...
Bende anlamadım ama farklı işte o.Bende zaten annem ve babam çok ısrar ettiği için onunla evlenecektim.Seviyormuyum? En azından sevmeye çalışıyordum.Eflin'in gözlerinde başka bir parıltı oluşuyor beni gördüğünde ve bu her ne kadar kabul edememesem de hoşuma gidiyor.Neyse.Birazdan onlarda olurdum.Annem ikimizin kınalık ve gelinlikle ilgilenmemizi istiyor.
Bunu için onu almaya gelmiştim.Efline mesaj attım."Geldim" diye.
O da cevap vermeyip Kapıdan. çıkmıştı.Giydiği ferace beyaz yüzüne çok yakışmış...ben ne diyom ya!

(Eflin'in giydiği ferace)

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

(Eflin'in giydiği ferace)

Arabaya binidiğinde konuşmayı ben mi başlatsam o mu başlatsa derken o "Selamun aleyküm ve rahmetullahu ve berekatuhu" dedi."Aleyküm selam ve rahmetullahu ve berekatuhu.Nasılsın?" Dedim."Elhamdülillah sen" dedi.
Utangaçlığı da çok hoşuma gidi..ben ne diyorum.Bir tek sevmediğim kaldı.Bir de sevsem."Allah'a şükür iyiyim.Eee nereye gideceğiz.Yqni nerden alacağız gelinlik ve kınalığı" dedim çünkü nereden alınacağını ben bilmiyorum.Umarım o biliyordur.Bana bir adres söyledi ben de oraya sürmeye başladım.Yol boyunca bir daha konuşmadık.Eflinin yerinde olsam ben de benle evlenmem
ama o neden evleniyor anlamış değilim.Aklıma gelen şeyle gözlerim yerinden fırlayacaktı.Bana aşık olamaz değil mi?.Aman Allahım yok canım değildir aşık.Arabayı park edince indik.Yan yana Yürümeye başladık.Dükkana geldiğimizde  Eflini gören kadın hemen yaptığı işi bırakıp yanımıza geldi.
"Aman Allahım Eflin kuzum sensin demi?" Dedi ve bunu der demez Efline sarıldı.Noluyor ya?

EFLİNDEN DEVAM

Sabah erkenden annem kaldırdı.Ne kadar mırın kırın Etsemde hemen kalktım çünkü bu gün berat gelecek ve biz gelinlik ve bindallı alacağız.
Hemen kalkıp elimi yüzümü yıkadım.Abdestimi aldım.Önüme gelen feracemi giydim.Çantamı hazırladım.Hazırdım işte.Odadan dışarı çıktığımda koridorda yürürken abimle karşılaştık.Yanağımdan makas aldı.Aldı.Benim abim.Yanağımdan.Uff ne olmuş bu öküze."Ne bu güzellik" dedi.Güzel mi olmuşum."Yok canım abicim seni güzelliğin yanında benim ki sönük kalır" dedim ve cümlemi bitirdiğim gibi kahkahamı saldım.Gözleri koyulaşırken onu süzdüm.Lacivert eşofman ve siyah tişört giymişti.Üzerime doğru atıldığında arkaya doğru ikimizde düştük.Tabi ben can verirken.Abim öküzü üzerime düşmüştü."Öküz kalk üstümden neyle besliyoruz seni anlamıyorum ki.Hayvan.
Kalksana üzerimden ya " dedim.Son cümlemde biraz çığırmış olabilirim ki abim hemen kalktı.Demek ki çığırmam gerekiyormuş.Abim tam konuşacakken telefon çaldı.Aklıma gelen şeyle gözlerim açıldı.Ben abim üstüme düştüğünde ne demiştim.Aman Allahım ruhuma el Fatiha.Hakkınızı helal edin.
Allah arayandan razı olsun.Kimin aradığına baktığımda Berattı.Abim bana kim aradı bakışı atarken benim yanaklarım ısınıyordu.Hani marşmelow ( Hani şu yumuşak şekerler var ya reklamlardada çıkmıştı.Onlardan.Ama nasıl yazıldığını bilmiyorum)olur ya onu ateşe tutarsınız o da yavaş yavaş erir böyle.
Ay hep Beratla ilgili bi şey olduğunda böyle oluyor.Ay yoksa ben Beratı seviyor muy...Ay ben ne saçmalıyorum.Ne sevmesi canım.Da ben abimi unutup beratı da unuttum."Beratı bekletmiyim ben dimi abicim görüşürüz."diyip yanağından öptüm ve koşarak Kapıya gittim.Abimin ise "Hay beratını!seviyim.Akşam gel konuşacağız senle" dedi.Odasına doğru giderken.

Arabaya binmiştim.Selam verdim o da aldı.Sonra iyi misin nasılsın muhabbetine girdik.Sonra adres sordu bende aklımdaki yeri söyledim.Necla teyzem vardı benim.Yani öz teyzem değilde işte öz teyze gibi.Taa yıllar önceki evimizde komşumuzdu.Çok severim kendisini gelinlikçi ve kınadık satana bir dükkanı var bende oraya götürdüm.Küçükken bana bir söz vermişti.Gelinliğimide kınalığımıda ondan alacaktım.Çantama koyduğum davetiyeyi de ona kendi ellerimle verecektim.Geldiğimizde Arabayı park etti.Yan yan Yürümeye başladık dükkandan içeri girince Necla teyze  beni görür görmez yaptığı işi bırakıp "Eflin kuzum sen misin?" Dedi  ve sıkıca sarıldı."Benim Necla teyze nasılsın?İyisindir İnşeALLAH " dedim.Gülümseyerek "Allah'a şükür iyiyim kuzum.Sen nasılsın hangi rüzgar attı seni buraya ?" Dedi gülümsemesi büyürken demek ki onun bana verdiği söz gelmişti."Elhamdülillah İyiyim Necla teyze,Verdiğin söz var ya işte onun için geldim.İnşeAllah unutmamışsındır sözünü" dedim son sözümde kaşlarımı yalandan çatarken."Yok kuzum unuturmuyum hiç.Elhamdülillah aklımı kaybetmedim daha.Ama önce damadımızı tanıyalım"dedi bakışları berata dönerken.Berat ise aynı donuk boş gözlerle bakıyordu bize."Merhaba efendim.Adım Berat.Özel harekat polisiyim.Yani bu kadar" dedi yine düz bir sesle.İnsan nasıl böyle duygusuzca konuşabiliyor anlamıyorum.

Necla abla gülümseyip "Ben de Necla.Necla teyze diyebilirsin"Dedi."Şimdi nasıl bi kınalık istersin kuzum "dedi ama Sonra yanımda duran berata kaydı bakışları Sonra devam etti konuşmasına "Ama ilk önce damat bey çıksın burdan."Diyerek resmen kovdu beratı.Beratta garibim ne yapacağını bilemiyormuş gibi şaşırmıştı.İlk defa mı kovuluyordu.Berat fazla uzatmadan çıktığında bizde kınalıktan başladık seçmeye.
()()()-/::;((?!'()-₺(:)&/'
Bir buçuk saat kadar her şeyi seçmiştik.Karalarımdan memnundum.Necla teyzede bana çok yardımcı olmuştu.Poşetleri alması için onu çağırmaya çıktım dışarı.Telefonu kapalıydı.Etrafa baktım yoktu.Arabasına doğru yürüdüm. İki elimi başımın arasına koyup camdan baktım.Sonuçta cam filmliydi ve içi gözükmüyordu.Baktığımda gördüğüm manzaraya tebessüm e neden geçemedim.Biraz daha izledim onu.Yüzünü aklıma kazır gibi.
Uzun uzun...
Sessiz sessiz...
Yavaş yavaş...
İzledim onu.Onu yaşamak istercesine.Bu zamanlar bende ne olduğunu anlamamıştım.Bir anda olmuştu her şey.Mesela sevgi...
Ben aşık olmazdım severdim.Fazla dalmışım.Berat sanki onu izlediğimi anlamış gibi bir anda açtı gözlerini.Korkmadım desem yalan olabilirdi.
Beni görünce Arabadan inmeye kalkıştı.Kapıyı açacağı için geriye gittim.
Uykusunu bir anda atmıştı."Ne oldu Eflin?" Dedi."Eşyaları alabilir misin?" Dedim.Başını sallamaya ve aynı anda Yürümeye başladı.Bende başladım Yürümeye.İçeri girdiğimizde Berat kasaya yöneldi.Ne yapıyordu.Biz türk olarak ona hesap ödeme diyoruz ama seni bilmem.Dedi içses ve kötü sesiyle.
Görevliyle konuşurken hemen yanlarına Necla teyze geldi.Beratla hararetli hararetli konuşuyorlardı.Galiba hesap konusunda aynı fikir olamamışlardı.
Berat umutsuz bir şekilde kafa sakladığında yine her zamanki gibi Necla teyze kazanmıştı.Bende çok ısrar etmiştim ama ayakkabısını çıkarıp  bana atınca susmak zorunda kalmıştım.Paketleri alıp çıktığımızda Berat Arabaya yerleştirip bindi.Bende fazla beklemeden bindim.Çok uykum gelmişti.Yorulmuştum yahu.Gözlerim kapanırken şükür etmeyi unutmadım her zamanki gibi.

Gözlerimi açtığımda yatağımdaydım.Ben buraya nasıl geldim.En son uyduğum yer aklıma gelince yanaklarım ısınmaya başladı.Beni buraya da Berat taşıdı o zaman.Abimin yüzüne nasıl bakıcım ben ya.Saat gece 1'di.Ben nasıl uyuyacağım  şimdi.Abimin yanınamı gitsem acaba. Yağmurdan Kaçarken doluya tutulmak gibi bişey bu.Ama uyumuştur şimdi.Zaten evlencem daha zor göreceğiz birbirinizi.Hemen kalktım yattığım yerden.Abimin odasına girdim.Yatağa yaklaştım.Abim arkası dönük şekilde uyuyordu bende hemen arkamı dönüp uyudum.

Elhamdülillah

Bordo Bereli'nin Sevdası ~TAMAMLANDI ~Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin