Luku 5

183 12 2
                                    

Sunmi heräsi aamulla aikaisin. Hän makasi sängyssään ja tuijotti kattoa. Hänen päässään pyöri paljon ajatuksia. Hän oli osittain yllättynyt siitä, että suorittaisi tänään viimeisen kokeen ja selviäisi, pääsisikö hän vai Sara Jinin palvelijaksi. Hän myös ajatteli Jiniä ja sitä, kuinka Jin oli iskenyt hänelle silmää. Jos joku tavallinen poika olisi niin tehnyt, Sunmi ei luultavasti olisi edes välittänyt siitä. Mutta koska nyt kyseessä oli itse Prinssi, asia todella mietitytti Sunmia.

Aamupalaa syödessään Sunmi pohti, millainen viimeinen koe mahtaisi olla. Olisiko se paljon vaikeampi kuin edelliset kokeet? ''Onko sinulla mitään tietoa, millainen loppukoe on?'' Sunmi kysyi Alicelta. Alice pudisti päätään. ''Olen pahoillani, mutta minulla ei ole mitään hajua millainen koe on.''

Aamupalan jälkeen Sunmi ja Sara olivat vapaita tekemään mitä haluavat. Sunmi päätti mennä kirjastoon. Siellä hän pystyisi selvitellä ajatuksiaan.

Sunmi avasi kirjaston narisevan oven ja astui sisään. Sunmi sulki oven ja käveli ikkunan luo. Hän katseli ikkunasta ulos hetken aikaa, kunnes meni istumaan nojatuoliin. Sunmin mieleen palasivat muistot hänestä ja Jinistä lukemassa kirjoja. Sunmi hymyili itsekseen. Hänen hymynsä kuitenkin hyytyi ja hän pudisteli päätään. Sunmi halusi rentoutua ennen koetta, joten hän ei halunnut ajatella Jiniä. Jin sai vain hänen ajatuksensa sekaisin.

Sunmi kuuli oven avautuvan ja hän käänsi katseensa ovelle päin. Ovella seisoi Alice. ''Arvelinkin, että olet täällä'', hän sanoi ja käveli Sunmia kohti. Sunmi nousi nojatuolista ylös. ''Sunmi, kokeesi alkaa nyt. Tule perässäni'', Alice sanoi.

Koe? Nyt? Sunmi ajatteli. Hänestä tuntui, ettei olisi vielä valmis siihen. Hän kuitenkin lähti Alicen perään.

Alice ohjasi Sunmin ovien eteen. Hän koputti oveen ja sisältä kuului ''sisään''. Alice avasi oven. Huoneessa olivat Paul, Susan ja Jin. Huoneessa oli työpöytä, ja he istuivat sen takana. Sunmi ohjattiin heitä vastapäätä olevaan tuoliin.

Miksei Sara ole täällä? Sunmi ajatteli.

''Noniin Sunmi, tämä on viimeinen kokeesi'', Susan sanoi. Tämäkö koe? Sunmi ajatteli ihmeissään. ''Se on paljon erilaisempi kuin aikaisemmat kokeet. Tässä kokeessa sinun on vain vastattava kysymyksiimme.'' Sunmi nyökkäsi.

''Ensimmäinen kysymys. Miksi sinä olisit hyvä palvelija?'' Susan kysyi. Hänen katseensa oli kuin naulittu Sunmiin. Se oli jopa vähän ahdistavaa, mutta Sunmi tiesi, ettei saisi sen antaa häiritä häntä. ''Sopisin palvelijaksi, koska olen hyvä asioissa, joita palvelijoiden on tehtävä. Olen hyvä siivoamaan, tarjoilemaan, pesemään pyykkiä ja niin edelleen.'' Susan nyökkäsi Sunmin vastaukselle. Susanin ilmeestä ei voinut päätellä, oliko vastaus hyvä vai ei. ''Seuraava kysymys. Mikä sai sinut tulemaan tänne?'' Sunmi yritti pitää kasvojen ilmeensä neutraalina ja vastasi: ''Minulla ei ollut mitään varsinaista työtä, ja palvelijan työ tuntui olevan se minun työni.''

Sunmilta kysyttiin vielä muutamia kysymyksiä ja hän toivoi, että vastasi kaikkiin kysymyksiin tarpeeksi hyvin. Kokeen jälkeen Alice tuli hakemaan Sunmin huoneesta. Alice kertoi, että Susan, Paul ja Jin tekisivät päätöksen niin pian kuin mahdollista, joten heidät oli jätettävä rauhaan. ''Onko Sara jo suorittanut kokeen?'' Sunmi kysyi Alicelta. Alice nyökkäsi Sunmille. ''Muuten Alice...'' Alice käänsi katseensa Sunmiin. ''Niin?'' ''Miksi he kolme valitsevat palvelijan? Tarkoitan, eikö kuningas tai kuningatar sekaannu asiaan ollenkaan? Ja missä he edes ovat?'' Sunmi kysyi. Alice katsoi Sunmia ja hymyili. ''Prinssi Jinin vanhemmat, eli siis kuningas ja kuningatar, ovat kovin mukavia ihmisä. He antoivat Jinin valita itse itselleen palvelijan. Tällä hetkellä he eivät ole linnassa lainkaan. He palaavat tänne, kun palvelijakokeet ovat ohi. En tiedä syytä, mikseivät he ole kokeiden aikana täällä'', Alice vastasi. Sunmi nyökytteli päätään. ''Aivan. Kiitos kun kerroit'', Sunmi sanoi.



Työhuoneessa Jin, Paul ja Susan yrittivät valita, kummasta tulisi uusi palvelija, Sunmista vai Sarasta. Jin seurasi vierestä, kuinka Paul ja Susan kinastelvat siitä, kumpi sopisi paremmin ja miksi. Paul huokaisi syvään ja istahti tuolille. Hän katsoi Jiniin päin. ''Prinssi Jin, kummasta te pidätte henkilökohtaisesti enemmän? On tärkeää, että pidätte palvelijanne persoonallisuudesta, koska hän viettää kansanne paljon aikaa'', Paul sanoi. Jin katsoi pöytää ja mietti. Hän oli sataprosenttisen varma siitä, kumman heistä haluaisi palvelijakseen. Mutta miksi se oli niin vaikea sanoa ääneen? Eihän hän mitään rakkautta ollut tunnustamassa. ''Prinssi Jin?'' Jin käänsi katseensa Paulia kohti. ''Osaatteko sanoa, kumman haluatte palvelijaksenne?'' Paul kysyi.

''Kyllä, valitsen Sunmin'', Jin vastasi.

My Prince [FIN]Where stories live. Discover now