•1•

13.5K 435 517
                                    

Yazardan

Hermione çantasını alıp iksir dersine gitmek için ortak salondan çıktı. Bu sene iksir derslerini Profesör Slughorn'dan alacaktı. Zindanların olduğu bölüme geldiğinde iksir sınıfına geçti ve kendine uygun biryer buldu.

Sınıfta Lavender, Katie, Seamus, Dean ve Malfoy ve grubu vardı. Draco Malfoy her zamankinden sessiz ve daha sakin iskemlesinde oturuyordu. Hermione'nin bu dikkatini hemen çekmişti. Sınıfa Gryffindor'dan bir kaç öğrenci daha geldi ve ardından Profesör Slughorn da içeriye girdi. "Günaydın çocuklar." dedi yaşlı adam sevecen ses tonuyla. Bazıları da karşılık verdi, "Günaydın." Tabi Malfoy ve grubu hariç. Malfoy'un bu öğretmenle de dalga geçmesi gerekmiyor muydu? Neden arkadaşlarıyla kahkahalara boğulmuyor diye düşündü Hermione.

Kapı hızla açılınca Hermione düşüncelerinden sıyrıldı. Harry ve Ron sınıfa girdiler. Hermione'nin yüzünde bir tebessüm belirdi. Arkadaşları geldiği için mutluydu. "Merlin'in sakalı! Harry, seni görmek çok güzel ve senide-" Yaşlı adam duraksadı," Ron Weasley efendim." diyerek Profesöre gülümsedi. Profesör,"Kitaplarınızı çıkartın ve bir yere geçin." dedi boş yerleri işaret ederek. "Üzgünüm Profesör, biz henüz kitap almadık." dedi Harry. "Kapının yanındaki dolapta vardı." Harry ve Ron dolaba gittiklerinde itişmeye başladılar.

"Bu sabah üç tane iksir hazırladım bunların adını bilen var mı acaba?" dedi Profesör öğrencilere göz gezdirerek. Bir tek Hermione el kaldırıyordu. "Evet, bayan-" duraksadı, "Granger efendim." Hermione öne doğru yaklaştı.

"Şurdakinin adı Veritaserum. Gerçekleri söyleten bi iksir. Ve bu da Çok Özlü İksir, başkasının görünümüne kavuşmamızı sağlar ve yapmadı çok güçtür. Buda Amortentia, çok güçlü bir aşk iksiridir. İnsanlar neyi cazip bulursa ona göre kokarmış. Bu bana şey gibi geliyor. Yeni kesilmiş çimler ve parşömen kokusu, ve birde yeşil elma ama tarifi çok güç." dedi Hermione.

Acaba bu tarif edemediği kokuda neydi? Neye aitti. "Ancak Amortentia gerçek aşkı elde etmez. Bu yüzden bu sınıftaki en tehlikeli iksir bu diyebiliriz." dedi Profesör Slughorn ve kazanın kapağını örttü. Katie," Efendim, onun içinde ne olduğunu söylemediniz." dedi küçük içinde şeffaf bir sıvı olan şişeyi göstererek.

"Ah, evet. Bu gördüğünüz şey merak uyandırıcı bir iksirdir. Adıda Felix Felicistir. Genelde buna verilen isim ise-" Hermione söze atladı,"Sıvı şanstır."

"Evet, bayan Granger. Yapması zordur. Yanlış yapmanız ise felaket olur. Tek yudum içince tüm çabalarınız meyve vericektir. En azından etkileri geçene kadar." Profesör Slughorn elindeki şişeyi öğrencilere gösterdi. Hermione, Malfoy'un gözlerinde bir parıltı yakaladı ve dudaklarında sanki gülümsemenin hayaleti dolandı. Tabi Malfoy başını yavaşça Hermione'nin olduğu tarafa çevirince Hermione saliseler içinde önüne döndü. Draco Malfoy'a bakerken yakalanmak istemezdi. Hemde hiç!

 Hemde hiç!

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.
Dramione / PureBlood-PrinceDove le storie prendono vita. Scoprilo ora