"Druga Bella"

4K 334 42
                                    

Priča 1: Marko & Bojana

Jul 2015.godine

MARKO

6 meseci ja ne mogu da poverujem! 6 meseci moj brat je u pravoj, srećnoj vezi. Pratim ga i ponosan sam na njega. Ponosan jer je stao ispred Jelene i konačno joj priznao šta oseća. Još uvek se sećam kad je to januarsko jutro doleteo do mene. Taman sam bio na izlazu iz stana kad me je on presreo:

"Mare, brate! Moja je! Jelena je samo moja! Jedva sam čekao da ti kažem!"

Pratio me je do posla i usput ispričao kako mu je i šta sve ispričao Jelenin muž. Nakon toga otišao je do nje i objasnio se. Celu noć proveo je u njenom zagrljaju, nije spavao ni tren a ujutru odmah je do mene pohitao. Bio sam tako srećan zbog njega.
I sad, nakon toliko meseci srećan sam. Prvi put on ima nekog a ja nemam, prvi put on je zaljubljen a ja nisam i sad sam mu prvi put zavideo. Možda čak i bio malo ljubomoran.
Jelenu sam davno zgotivio a sad sam je i zavoleo. Praktično su živeli zajedno a to nisu priznavali. Ona je uvela i pravilo nedeljnog ručka kod Milana u stanu i nikad nisam omanuo. Bila je dobra za mog brata a povremeno sam mislio i da je prava. Njemu, naravno, o tome nisam govorio da se ne bi izbezumio.
A on se trudio. Uspeo je da smanji smene zbog čega sam bio posebno radostan, Jeleni je pomagao oko fakulteta, posle predavanja ili vežbi čekao bi je i izvodio u šetnju ili na večeru. Pitao bi me za savet, da li se još uvek vode devojke u bioskop i slično. Vodio je čak i jedan vikend na Zlatibor. Kako sam mu samo zavideo. Imao je bliskost, nešto čemu sam i sam uvek težio. Od Ane nisam bio ni sa kim. I nadao sam se da će se to uskoro promeniti.
U nedelju naspavao sam se, spremio i krenuo kod Milana.

"Hej Marko upadaj. Šta si mi to doneo?"

"Valjda me već znaš. Profiterole."

"Mmm, njam njam. Podgojićeš me. Samo učim i jedem."

"Nećeš se ugoijiti. Gde mi je brat?"

"Poslala sam ga u prodavnicu. Samo je nešto prčkao po kuhinji i smetao mi. Šta ima novo? Kako je u kancelariji?"

Sa Jelenom sam mogao otvoreno da pričam. Slušala me je i povremeno savetovala.

"Baš ništa. Čekam kad će više David da prelomi, ubi me neizvesnost."

"Marko ti si odličan advokat. Videće on koliko vrediš!"

"Šta ako odabere Srđana?"

"Neće, zato što je pokvaren i proračunat. Ako je dobar čovek kao što pričaš, neće mu to promaći. Ne brini. Hajde za sto, valjda će ovaj moj uskoro da se vrati."

"Kako si ti Jeco? Sluša li te Miki?"

"Sluša. Znaš, još uvek se uštinem svako jutro kad se probudim pored njega. Još uvek mi deluje nestvarno. Marko, ja sam nesigurna, on sve ovo sa lakoćom podnosi."

Seo sam pored nje i pružio joj ruku.

"Hej, nema razloga da budeš nesigurna. I ja se čudim ali mu se i divim jer ovo je on, ovo je moj brat koji te voli. Samo tebe. Razumeš?"

"Da. I ja njega volim. A volim i tebe jer si tako dobar. Uvek si dobar prema meni. Ima li neka devojka?"

"Nema."

"Pih... Biće, biće."

"Ako ima još neka takva kao ti, ne bih se bunio."

"Sigurna sam da ima."

Ponovno odbačeni-5.knjiga serijala "Ponovno"Where stories live. Discover now