-1-

2.5M 29.6K 5.8K
                                    

Karanlık Lise serisi üç kitaptan oluşmaktadır. İki kitap Epsilon Yayınevi ile basılmıştır, üçüncü kitap Karanlık Lise: Gölgeler ise Dex Yayınları yani Doğan Kitap'la basılmıştır. Üçü de tüm kitapçılarda satıştadır. 

Gölgeler; serinin en son çıkan kitabı olsa da Karanlık Lise 1 ve 2'nin öncesini anlatmaktadır. İlk iki kitabı okumadıysanız bile rahatlıkla alıp okuyabilirsiniz. 

Gölge Ailesi'ne hoşgeldiniz :)

-----

Yeni okul,yeni bir hayat... Devam etmek zorundayım.

Ailemi kaybedeli bir kaç ay olmuştu ve ben on birinci sınıfın ikinci dönemini o kadar boşlamıştım ki tekrar etmek zorundaydım. Hem de bambaşka, İstanbul'un hiç bilmediğim bir yerinde, adını sorduğumda bile garip cevaplar aldığım bir düz lisede...

Ailemle geçirdiğimiz kazadan sonra halam ve eniştemle yaşamaya başlamıştım. Bir kuzenim vardı,Mert, ama daha anaokuluna bile gitmiyordu. Başlarda kendimi onların yanında fazlalık olarak hissediyordum çünkü eniştem polisti ve halam da Mert'e daha çok zaman ayırabilmek için mesleğini bırakmıştı.Kuzenime vakit ayırmak için... Bana değil.

Tek maaşla geçiniyorlardı ve bu yüzden benim onlarla yaşamam bir sürü ekstra masraf anlamına geliyordu. İlk bir kaç ay kendimi kötü hissetmeye devam ettim fakat sonra çocukluk arkadaşım Arda'nın babasının kafesinde çalışmaya başlayınca en azından kendi harçlığımı çıkarır oldum.

Zamanın ve onların yardımlarıyla kendimi aileden biri gibi hissetmeye daha yeni yeni başlıyordum. Mert'e ne zaman baksam benden sadece dört yaş küçük olan ve kazanın olduğu gece yanımda oturan kardeşim Atakan'ı görmek zordu. Mert'le Atakan'ın aralarında baya yaş farkı vardı ama... Neden bilmiyordum, bana onu hatırlatıyordu.

Halamlar beni her ne kadar özel bir okula yazdırmak isteseler de hem durumları yoktu,hem de sicilimden sonra görüştükleri hiçbir okul beni kabul etmedi.

Bulunduğum okuldaki derslerimin düşüşünden ve devamsızlığımdan dolayı düzenlediğim sosyal faaliyetlerin yetkileri elimden alınmıştı. İlkokuldan beri beni saplantı haline getirmiş olan Gülçin; bu durumdan faydalanıp bana komplo kurmuştu.

Sınav haftasından önce sınav sorularını ve cevaplarını benim dolabıma koydu.Nasıl ele geçirmişti, nasıl dolabımın kilidini kırdırmıştı bilmiyordum ama zaten psikolojim pek iyi olmadığı için beni okuldan atmışlardı.

Normalde bir insan böyle bir olayda okuldan atılır,anlıyordum fakat diğer hiçbir okulun beni kabul etmemesine şaşırıyordum. Ama hakları vardı, o birkaç ayda gerçekten bambaşka biri olmuştum. Halamlar bana yardımcı olmasalardı annemin,babamın ve kardeşimin kaybından sonra tekrar ayaklarımın üstünde durabilir miydim bilemiyordum.

İyi arkadaşlıklarım, (el ele tutuşmanın ötesine bir türlü geçiremediğim,ruhsuz ama iyi günlerimde yanımda olan) bir sevgilim ve ailem vardı. Kazadan sonra hiçbiri bana destek olmadılar. Hastanede üç yerden kırılmış bacağımla yatarken,psikolojik destek alırken ve dostlarıma ihtiyacım varken tek bir kez bile aramamışlardı.

En azından Arda beni bırakmamıştı. Yeşil gözleri,kumral saçları ve siyah kemik çerçeveli gözlükleriyle her gün yanımda olmuştu. Bana iyi gelen şey onun çaldığı gitardı.

Çocukluktan arkadaşım olan Arda'yla okullarımız lisede ayrılmıştı ama dostluğumuz asla kopmamıştı. Ailelerimiz birbirlerini tanırdı ve bu dünyada beni benden iyi tanıyan tek bir kişi varsa,o da Arda'ydı.

Karanlık LiseWhere stories live. Discover now