PRVO POGAVLJE-PRVI DAN

28 0 0
                                    


RTRTRTRTRTRTRTR-zar već jutro?Razmišljam dok gasim svoj alaram na mobitelu.Isamo što sam se ustala osjetila sam laganu nervozu u svom stomaku i nesvjesno sam  se nasmijala.I bas u tom trenutku otvaraju mi se vrata od sobe i ulazi moja mama u ogrtacu i provjerava jesam i se probudila.

-Lara duso jesi ustala?-njezno se nasmijala i upitala me

-Jesam-odgovorim hladno jer zna da mrzim  kad me se pita ujutro nesto

Prodem pokraj nje i odem u wc.Kad sam se pogledala u ogledalo prepala sam se same sebe.Nakon sto sam obavila higijenu,otisla sam se našminkati pogledala sam se u ogledalo i zapitala samu sebe kako cemo danas urediti svoje lice i odlucila sam se samo za kompletno lice a za oci samo maskaru.Kad sam zavrsila s time stala sam ispred ormara i uzela majicu i hlace i obukla se.Pocesljala sam svoju dugu smeđu kosu i prije nego sto sam izašla pogledala sam se jos jednom u ogledalo,zgrabila sam torbicu naočale i krenula kroz vrata.Dok sam se spuštala na stanicu otpetljavala sam slušailce i razjmišljala o tome kako ovu godinu moram napraviti najboljom u životu. Jer maturant si samo jednom i to je godina koju moram pamtiti cijeli život. i čas prije nego što sam krenula pustati glazbu čujem kako me neko zove.

-Laraaaa,Laraaaaa-vikala je

Okrenula sam se i vidjela svoju zadihanu i crvenu najbolju prijateljicu kako nespretno trči i viče.

-Mia milion puta sam ti rekla da se nedereš tako drugi ljudi spavaju neidu svi u školu kao ti i ja i opet kasniš ove godine to neću trpit samo da znaš.-Rekla sam joj kroz lagani smijeh

Mia je bila cura koja je uvijek govorila da je jaka i da se nikad nece zaljubiti (cista suprotonost od mene ali suprotnosti se privlače zar ne?) Mia je bila poprilicno umisljena oko svog izgleda ali po meni nije imala biti na sta imala je: jako debele noge,bila je niska,ali imala je prokleto dobar struk i uvijek se izvlačila na to. Voljela je šminku isto kao i ja ali problem je taj sto ona je nije znala upotrijebiti ali mislila je da zna pa se i oko toga hvalila.Znam da nije dobro sto pronalazim ovoliko mana u mojoj "najboljoj prijateljici",nitko nije savrsen znam ali iskreno ja i Miu nenazivam svojom najboljom prijateljicom više ,odnosi su nam se dosta ohladili kad je u drustvo dosla velika poznata Sanja.Dok sam se tako ubijala svojim mislilma dosle smo do stanice i sjele smo na klupicu.Nismo ni stigle,a vec sam cula taj pištavi glas koji me jako iritira

-Jutro curke moje drage-rekla je Sanja

Sanja je bila ona poznata,zgodna cura koja je imala "sretnu vezu" i koja je imala puno puno novca s kojim nije znala sta da radi ali bila je jako škrta i to su svi znali.Sanja je bila cura koju sam morala trpit u razredu pa cak i u klupi jer je morala biti u dobrim odnosima sa mnom radi Mije,jer Sanja je uvijek htijela bit u našem društvu samo to joj je i uspijelo u 2. razredu. Sanja je bila umisljena ali ne kao i Mia. Uvijek se pravila da zna sve al zapravo nezna i boli me sto ovo moram reci ali bila je jako glupa. Ali ona je za sebe mislila da je jako pametna jer je u skoli imale dosta dobre ocjene iz teskih predmeta a dobivala ih je tako jer su bas iz tih predmeta profesori bili čisti pedofili a ona je slucajno bas na tima satima nosila uske majice s velikim dekolteom.

-Jutro ljubi-odgovori mia

A ja? ja sam joj dobacila lagani pogled jer vise nije ni zasluzila.

Sjedile smo i cekale,one dvije su odmah izvadile cigaretu i pocele pušiti.Nerazumijem ljude koje mogu na prazan želudac puštiti.Nije proslo ni pet minuta autobus je došao.Dok sam ulazila iza sebe sam cula Sanjino psovanje jer je morala baciti pola cigarete.Nisam se ni okrenula i proslo je 10 minuta i vec smo bili ispred škole i dogodilo se ono sto sam željela da se ne dogodi.Sjedio je ispred škole na zidiću sa svojom ekipom i pušio.Koliko god htjela da ga negledam oči mi bježe i bas u tom trenutku spojili su nam se pogledi i svi su vidjelitaj pogled jer je taj obican pogled trajao 30 sekundi.

                                                                 -FLASHBACK-

-Ma daj Lara samo na piće upoznat ću te sa svojom ekipom bit će zabavno kad ti kazem.-govorila je Mia

-Neda mi se idem doma neželim trošit vrijeme na tvoju ekipu neću s njima ić u razred ti ćeš.-odbijala sam poziv na tu kavu

-Nečeš ić u razred ali bit češ razred do,ajde upoznat češ ih i budi 10 min i onda ajde.- i dalje nije odustajala kao da je zanala da me uvijek nagovori na sve

-Dobro ajde imas 15 minuta ni sekundu više jasno?-pristala sam

Jasno.- govorila je kroz smijeh

Povukla me i za tren smo se našle u kaficu,u separeu gdje je sjedilo "njeno drustvo".Na prvi pogled su se cinili dragi i isto kao i Mia umišljeni.Svi su imali cigaretu u ustima i glasno su pričali i sjedili jedeni drugima u krilu.

-Društvo ovo je Lara moja najbolja prijateljica ona je u B razredu.-predstavila me je mia

Nisam se ni okrenula i cure su me vec grile i predstavljale se nakon toga predstavljale su mi ostatak ekipe što su bili dečki.Nabrajala je dosta imena ali samo sam neke zapamtila Duje,Ante,Tomi i Mate i bas kad je krenula predstavit zadnjeg dečka ustao je i pruzio mi ruku.

-Luka.-predstavio se

I to je bio trenutak eksplozije,trenutak koji ti ostaje u sjecanju i nikad ne nestane.Imao je najljepše oči,imao je oči s kojima je govorio.Ima je usne koju su bile pune i crvene,bio je toliko njezan a u isto vrijeme grub i jak.Imao je osmijeh kojim je uljepsavao svaku sekundu.

-Lara,drago mi je-konacno sam odogvorila

                                                               -END OF FLASHBACK-

NEOBIČNAWhere stories live. Discover now