Dokulen kirintilar

21 11 0
                                    

Bakarsın bir gün İstanbul'da küser gider. Döner arkasına bakmadan gider. Peki ne kalır geriye? Geriye kalan ne avutur insanın yalnızlığını...

      Her insanın kendine özgü alışkanlıkları vardır vazgeçemediği yada vazgeçemeyeceği. Peki ya neye göre seçilir bunlar? Bir insanı hayatında nedir ki özel olan yada nedir özel olması gereken şey? Daha bir çok bunun gibi sorular soruyorum kendime. Ve kendimi, kendim avutuyorum sebeplerde. Aslında düşünce böyle. Kimse kalmıyor özel kategorisine giren çünkü beyin kalbe bağlı çalışmıyor. İnsanın kalbini beyninin önüne geçiren nedir? Saçma gelmesin biraz derine inelim. İnsanoğlu hayatını sebeplere dayalı yaşar . Somut baktığımızda böyledir bu. İşin duygusal boyutuna bakınca bu sebepleri insanlara bağlar . Ama bir de şöyle düşünelim ; insan evrelerden geçer yaşamı boyunca. Önce anne karnında başlar insanın ilk anları . Daha sonra dünyaya gelir ve bu sefer de ilk okul dönemine kadar annesiyle kaldıktan sonra insanın yaşam çevresi genişler . Ve insan farklılaşır. Bu sefer ailesinden çok okul arkadaşlarıyla geçirmeye başlar boş vakitlerini yada deha bir insansa yeni tanıştığı ve tanışacağı kitaplarıyla doldurur tüm vaktini. Birazdaha büyüyünce hayat şartları o ya okulu değişir yanındaki yüzler değişir insanın . Bu süreç sürekli tekrarlanır insanoğlunun hayatı boyunca. Ne zamana kadar mı ? Kaybedeceği bir tek kendisi kalana kadar yani ölünceye kadar. Sen giderken yanındakilere kaybettirmiş olursun kendi. Ve göç edersin dünyadan . Peki bu kanunu değiştirebilir miyiz biz? Yada engel olabilir miyiz? Hayır , hayatın düzeni bu. E durum böyleyken yani sen bile göçüp gidebileceksen bu dünyadan kimseden senin yanında sonsuza kadar kalmasını bekleyemezsin. Yanlış mıyım ?

   Derler ya doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. O misal.. Doğruları her zaman kabullebemez ya insan. Hepimiz böyleyiz . Ben dahil. Ama kabullenemesede insan en azından bilsin ki düştüğü zaman doğrulara tutunup ayağa kalkabilsin. Hayat 3 yanlışa bir doğruyu götürür mü bilmiyorum ama keşkelerin ve pişmanlıkların dönüşü pek olmuyo onu çok iyi biliyorum. 

( yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...)

Hayırlısı Where stories live. Discover now