operasyon

5.9K 298 34
                                    

Arkadaşlar okadar paylaşıyorum en azından veto edin zor birşey değilki yildiza basmak ha beğenmiyorsaniz o ayrı tabi ama beğenmediğiniz yerlerı söyleyin ben düzeltmeye çalışım. Neyse dönelım yenı bölüme.

Asmin

"Ali babam"

Ali hayatımda ne var ne yok bilenlerdı. Babamın durumunu bilen ikinci arkadaşım.

Babami elleri bağlı gözlerı bağlı şekılde mağraya soktular. Alide benim baktığım yöne baktı. Koluma dokunup "sakin ol babanida kurtarcaz" dedi.
Ona fazlasıyla güveniyordum eyer o bana 'kurtarcaz dediğizse yapardı, yapmayağa çalışırdı.

"Yaparız demi başaririz demi herşeyi"

"Başarcaz Asmin. Ben bi mağraya girim ne oluyor ne bittiyor bi bakim" 'tamam' dercesine kafamı saladım.

Ali içeriye giderken dayanamayip arkasından girdim ama babama kendimi göstermedim. Gözlerıne baksaydım dayanamaz sarılırdım.
'Baba' diye içimden geçirdim. Ne uzun zaman olmuş bu kelimeyi yüzüne söylemeyeli.

Her kızın ilk aşki babasidir benim de öyle. Ilk kelimem bababa olmuş. Ona sarılırken güvenli kollarda olduğunu hissetmek. Göğsune başını koyduğunda 'burasi benım güvenli limanim' dersin. Herkez sırlarını isteklerını çoğunlukla annesine anlatırdı. Bendede öyleydi ama tek farkla ben babamada anlatırdım çoğu şeyimi kizal sorunlar haricinde. Babam derdım olduğunda hemen anlayan biriydi. Belkı küçük yaşta babamı benden ayirdilar ama bügün vuslat vaktiğdı. Kavuşçaktım babama bu operasyondan sonra herşey bittecekti. Annem de bende ilk aşkimiza kavuşçaktik.

"Başını düşerken biyere çarpmiş belliki o yüzden 24 saat uyumamasi lazım."
Vaybe 24 saat... bu bizim işimize yarardı günün sonunda yani operasyon zamanında bithap düşer gücü tükenmiş  olur bizimkilere karşılık veremez hwheheh.

"Tamam sende başında dur mahoyla cornelia kalsın yaninda" diyerek aliyle beni işaret etmişti kendini bir halt sanan mal.

Babam ilk Aliye sonra arkasina bakarak bana baktı. Bana baktığında gözlerı açıldı şaşkınlikla bana bakıyordu. Ağzını açıp kapatıyordu. Belliki emin olamiyordu benim ben olduğumdan sonuçta adam ismimi başka söylemişti. Hafif başımı sağ sola sallayıp konuşmamasi için uyardım. Ali durumu anlayıp hemen araya girdi yoksa babam yüzünden operayon maf olcaktı.

"Tamamdır heval biz kalırız." ulan ali sende bu işi iyi kavramisin ama  ha.

"Ey dihat edin uyumasin ben dişarıyı kolaçan edim sonra yine gelırım."

Ikimizde başımızı tamam der gibi aşağa yukarıya salladik.

"Cornelia bana ne oldu" dedi pislik.

"Ben anlamdı ne oldu siz hemen düştü bende yardım çağırdı." Dedim babam bana bakarak olayı anlamaya çalışıyordu neler olup bittini bilmiyordu ama pot kırmamak içinde ses çikartmıyordu. Yada daha hala kızı olduğumu anlamadı ki böyle bir ihtimalli düşünmek bile istemiyorum babam hertürlü tanırdı beni. InshAllah bilerek ve istiyerek ses cikartmiyordu.

Bizden yıllarımızı çalan bu şerefsizler babamdanda hayatını caldılar. Ne kadar yıpranmış yaşlanmış. Yüzünün her yanında hüzün özlem vardı. Belli çok yorulmuş acaba zamanı onca sene nasıl gecırdı,  özlemişmıdır bizi dayanabılmıştır bızızlıye. Geçecek babam az sabret bıttıcek herşey.

"Neden bayılmışam dohtor" dedi babama bakarak. Babam sanki burda değilmiş gibi gözünü bana dikmiş beni inceliyordu. Tekrar "dohtorr! Diye bağırıp babami kendisine dönmesını sağladı "ne vardı?" Diye tersce şerefsize cevap veren aslan babam ite gözünü dikt. "Neden bayılmışam diyirem sana dohtorr" dedi babamin yakasını tutarak . Babamda yakasını tutan pis elleri sertce yitip "yediğin iştiğin birşeyden olmuştur."  dedi

Vatan Aşkı Bitmez / DÜZENLEMEDEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin