Capitolul 2

7 1 0
                                    

E iar dimineata. Doar ca acum este ora 7. Daca va intrebati...da...tot in Midland ma aflu.
Urma sa plec la scoala. M-am imbracat cu blugi nergri si o bluza in dungi, nimic special. Sincer nici nu-mi doream sa ies prea mult in evidenta, iar prieteni imi doream doar cat sa pot supravietui ceva timp in aces oras fara sa fiu devorata de caracterele "interesante" ale oamenilor de aici.
Peste cateva momente, ciocane cineva la usa. "Perfect...sa inceapa bucuria" mi-am zis eu sarcastica, stiind ca probabil la usa este Justin. Am deschis usa, iar pe partea cealalta a pragului statea Justin, cu o fata mai plictisita ca a mea. Se vedea cat de mult isi dorea sa faca un ocol pentru a ma lua si pe mine, dar si eu era la fel de "incantata" de situatie. Avea un Ford negru si conducea destul de repede.
In drum spre liceu niciunul dintre noi nu a scos vreo vorba. Cand am ajuns insa, Justin parea cam prea sociabil.
-Ar trebui sa mergem impreuna spre clasa.
"Despre ce naiba vorbesti?!?" am gandit eu.
Baiatul asta paruse asa scarbit de mine pana acum 5 minute, ca proape crezusem ca ma va da jos din masina la 2 strazi distanta doar ca sa nu apara cu mine pe la scoala.
-Ok...! am spus eu inca surprinsa de propunere.
Dupa ce am coborat din masina, bineinteles ca toata lumea se uita la mine de parca ar fi aparut o specie noua de oameni. Dar asta a contat mai putin dupa ce Justin tocmai isi pusese mana dupa gatul meu.
"Ce e in neregula cu baiatul asta?"
-Ce faci? l-am intrebat eu.
-Nimic. A raspuns el, si a schitat un zambet.
Adevarul e ca era putin amuzanta situatia. Adica toata lumea se uita cum eu si Justin intram in scoala. Iar Justin se comporta ca si cum am fi fost un cuplu, nu ca si cum m-ar fi ignorat toate cele 3 zile de cand ne cunoastem.
S-a intalnit cu prietenii lui pe hol si am reusit sa scap. Nu mi-am dat inca seama de ce facea asta. Probabil era genul de baiat care incerca sa se dea mare, dar eu nu aveam de gand sa am legatura cu jocurile lui.
Aveam biologia. Cand am intrat in clasa, profesorul m-a prezentat si mi-a spus sa-mi aleg un loc. Mai era 3 locuri libere. Era o banca libera in care daca m-as aseza probabil ar trebui sa stau cu Justin, iar un loc mai era langa un baiat. Sincer imi doream mai mult sa stau cu un necunoscut decat cu Justin. Asa ca m-am asejat repede langa acel baiat, pana sa apara Justin.
Imediat ce m-am asezat, baiatul si-a dat scaunul la 3 metri de mine. De parca ar fi fost seperiat, sau as fi fost eu vreun mostru si nu doar fata ce noua. Nu a vorbit cu mine toata ora, iar dupa ce s-a sunat a fugit afara din clasa.
"Ce...?!?" Ce fel de oameni... Incep sa cred ca ar fi fost mai bine sa ma asez cu Justin.
In pauza de pranz, la cantina, a fost foarte greu sa ma hotarasc cu cine sa ma asez la masa. Inainte ca Justin sa incerce macar sa ma cheme la masa lui, m-am asezat langa un grup. Erau colegi de clasa pentru ca tocmai ii vazusem la ora de biologie, dar nici ca schimbasem vreo vorba cu ei.
Au fost totusi foarte primitori, surprinzator. Erau 3 fete si 2 baieti: Jessica, Sara, Katina, Gilbert si Mildner.
Chiar m-au insotit spre clasa. In clasa, din fericire, nu trebuia sa ne asezam ca in laboratorul de biologie, asa ca am stat cu Jessica, pentru a evita orice ciudatenie care s-ar fi putut aseza langa mine.
Orele au decurs normal. Chiar nu am mai stat sa-l urmaresc pe acel baiat. Nici macar numele nu il stiam, dar ce stiam sigur este ca va trebui sa stau cu el tot anul. Nu stiu daca pentru mine sau pentru el era mai displacut acest fapt, avand in vedete ca baiatul a fugit efectiv din clasa la sfarsitul orei, iar cat a stat langa mine (sau cat mai departe de mine), nu a scos nici o vorba si nu a schitat nici o privire.
La sfarsitul orelor, ma gandeam cu ce o sa ajung acasa. Daca tot Justin nu a avut ce face azi, macar sa ma duca si acasa. Dar ar fi cam ciudat sa-i cer sa ma duca acasa. Cu autobuzul nu prea ma pricepeam eu prin acest oras, iar numarul de la taxi sincer nu il stiam.
Am ajuns in parcarea scolii, si aud cum cineva ma striga:
-Alison! Te astept de 15 minute, vii?
Evident ca era Justin. Sincer ma bucuram macar ca nu trebuie sa fac auto-stop ca sa ajung acasa, dar trebuia neaparat sa invat numarul de la taxi si circulatia autobuzelor.
Cand am ajuns acasa, masina tatalui lui Justin era in fata casei, asa ca era clar ca si Justin va ramane un timp la noi.
-Cum a fost in  prima zi de scoala?m-a intrebat tata
-A fost bine.
Am plecat apoi in camera mea, lasandu-l pe Justin singur. Sincer nu mai aveam prea mult chef de nimeni.
Toata seara am stat si m-am gandit de ce acel baiat a reactionat asa de rau cand m-am asezat langa el. Nici macar nu am vorbit cu el si nu avea de unde sa ma cunoasca.
Speram ca in urmatoarele zile sa pot vorbi cu el, si sa-l intreb care e problema lui cu mine.
M-am gandit ca maine ma voi duce sa vorbesc cu el la ora de biologie,sper sa-mi si explice de ce este asa deranjat de mine,si sa clarificam situatia. Daca vom sta inpreuna in banca tot anul, macar sa nu mai fie asa ciudat

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 02, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Cu fața la pereteWhere stories live. Discover now