21-22 september 2017

12 0 0
                                    

Jag är i skolan. Jag, min pojkvän Viktor och några andra som jag inte känner igen står i kön till matsalen. En av killarna ser ut som en blandning av Viktor och hans bästa kompis Oscar. Rufsigt brunblont hår, skägg, mustasch och polisonger, nästan 2 meter lång och tjock. (Jag kommer att kalla honom "Mixen" i fortsättningen.) När vi sätter oss ner kommer en kille som tydligen ska vara djävulen och sätter sig ner hos oss. Vi hälsar genom att skaka hand och när det är min tur låter jag  långa kloliknande knivar åka ut ur mina fingrar och min hand blir brändfrån fingrarna ända ner till handleden. Det försvinner efter att vi skakat hand.
 Vi lämnar matsalen och går mot skolans mediasal. Vi möter Oscar på vägen. Vi hälsar och delar på oss. Jag går till min lektion och Oscar, Viktor och Mixen går mot 4:e våningen. Innan jag går får jag ögonkontakt Mixen. Han säger barnsligt hejdå till mig ett antal gånger medan jag börjar gå.
Jag hamnar i ett trapphus som har 4 våningar och jag står på bottenplanet. Rummet är kvadratiskt och trapporna slingrar sig upp, runt och runt, fastsatta mot väggarna. Djävulen har följt med mig i form av en skallig man, lätt solbränd och med kort, kort skägg. Vi tittar på varandra under tystnad när jag helt plötsligt tar satts och svävar/flyger upp i mitten av trappuppgången. När jag kommer förbi 3:e plan tvingas jag kränga mig fast vi trappräcket vid 4:e våningen. Det känns som om jag fått en tung last på ryggen och har inte kraften att ta mig upp. Djävulen står på en våning under och tittar på mig. Han placerar sina händer under min högra fot och puttar på så att jag lätt kan svinga mig över räcket.
Jag springer till mitt skåp, slår in kombinationen och tar ut några böcker. Jag går in i ett rum till höger som liknar min mammas sovrum. Jag placerar väska på en byrå till höger om dörren och rotar igenom den för att hitta mitt schema. Schemat har blivit vattenskadat men det går att utskilja bokstäverna. "Historia".  Jag tvingas springa tillbaka till skåpen för att byta böcker. Där står William och Jack. Vi är alla tre sena till lektionen. Vi springer genom skolan för att ta oss till lektionen.
Vi viker av och tar en korridor som förflyttar oss hem till mig. En av killarna öppnar en dör och vi går upp för trappan. Där är en till dörr. Någon dra upp den och den leder oss till vinden. Vinden är trång, man måste krypa på alla fyra för att kunna fortsätta längre fram och det finns spindelväv och damm överallt. Det luktar gammalt och unket. Killarna försöker få mig att gå först men jag säger att vi kommer att fastna och tycker att vi borde vända tillbaka. I själva verket så får min rädsla för spindlar mig att vilja vända tillbaka. Ingen av oss tänker på skolan längre, nu vill vi bara därifrån.
Vi vänder tillbaka, går ner för trappan igen och öppnar dörren. Den leder oss ut till en stor gräsplan och det pågår någon form av "gameshow". Reglerna är att det ena laget ska lista ut m gelé kuber går att äta eller om de är giftiga genom att hälla gem på stora nattfjärilar. Från båda lagen är folk som jag känner igen från skolan eller från andra ställen. När allt är över går jag fram till min mentor Ronja och frågar om de andra lärarna vet att vi är här så att vi inte får ogiltig frånvaro. Hon säger till oss att de vet. 

                                                                                                                                            

Jag befinner mig på ett cirkusfält utanför en gammal cirkusvagn, färgen på sidorna har börjat flagna bort och det är fängelsegaller för ena ingången. Inuti vagnen står en kvinna med ryggen vänd mot mig. Hon är iklädd vita cirkusdirektörskläder med korta shorts, hennes hår är kort, blont och når knappt ner till axlarna. I ena handen håller hon en lejonpiska.
Hon har blicken fäst på en man som står längre in i vagnen, Pingvinen (från "Batman Returns"). Pingvinen har ett stort flin på sina läppar. Kvinnan jag ser igenom öppnar grindarna in till vagnen och skriker: Jaså! Jag trodde inte att du gillade sånt!
Den andra kvinnan försvinner i tomma intet och jag ser allt i 3:e person. Kvinnan som kom in ser nästan exakt lika dan ut som hon som försvann. Hon har lyckats få tag i piskan. Den snärtas till så att den hamnar runt halsen på Pingvinen och hon börjar dra honom till sig medans hon långsamt ta sig ner på golvet.
Hon ligger på golvet med honom ovanpå sig. Båda sticker ut sina tungor och för dem upp och ner mot varandra. Pingvinen frigör sig från piskan. Han tar tag hennes högra ben med en av sina missbildade händer och lyfter upp det så att det både höften och låret har en lutning på 90°. Han tittar henne i ögonen och säger: Kärlekens piska. Han håller ett fast grepp om hennes högra ankel och börjar slicka hennes lår samtidigt som han stryker hennes sköte med sin andra han. Allt börjar zooma ut. Jag åker genom taket på vagnen och fortsätter att åka upp och bort från cirkusplatsen. Hela cirkusplatsen består av liknande vagnar.


Dröm dagbokWhere stories live. Discover now