2-3 december

5 0 0
                                    

En besättning på en underhållnings båt. En av männen får skäll av kaptenen och riskerar att få sparken om han inte slutar ha på sig skor på arbete. De står i blåa mössor, vit röd randiga tröjor, inga skor och vita byxor som är slitna längst ner vid fötterna. Kaptenen, en man i gammaldags svart kaptens jacka med vit mössa, svarta byxor och svarta blänkande skor, sitter och pratar med en kvinna på övre däck. Kvinnan frågar om båten kommer ta dem ända till Paris. Kaptenen svarar att de inte har tillräckligt med bränsle för det.
Min familj kliver ombord på båten. Vi är på semester och den ska föra oss till en annan semesterö. När båten börjat röra på sig åker vi förbi en oljeplattform som sprutar ut vatten som en fontän. På båten möter vi en kvinna som visar sig vara mamma till en gammal skolkamrat till mig; Adam.
Hon berättar hur bra det går för honom i skolan, att han fick flytta upp från 1:a till 2:n och går nu sitt sista år på gymnasiet. Jag frågar henne om hon är stolt och hon svara att hon är väldigt stolt över honom. Helt plötsligt ser jag allt som om jag hade svävat ovanför land, ungefär som en helikopter, medans jag fortfarande hör Adams mamma prata med mig. Hon låter lite som min storasyster Susanne.
Helt plötsligt går på i en Svensk skogs väg till ett hus. Det är en skön ljummen sommarkväll. Susanne är med oss och har tagit ledningen. Hon pratar om de som bor i huset som sina föräldrar snarare än svärföräldrar.
Det springer runt en vit,liten fluffig hund i trädgården och jagar fåglar bland äppelträden och dess nedfallna äpplen. Vi går och sätter oss på deras veranda med dem och jag hör hur mamma klagar på hur mycket mygg det var dagen innan. Innan jag sätter mig ser jag att någon har sprayat "Nej" 3 ggr i gräsmattan i orange sprayfärg.

Dröm dagbokWhere stories live. Discover now