4. Belele la pachet

415 41 29
                                    

4

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

4. Belele la pachet



Chewy se uită cu jind la Melanie Belinkoff. Îi studie atent părul moale, aruncat peste ochi, ținuta lejeră și pașii siguri, apăsați. Ca de obicei vorbea la telefon.

Părul lui Chewy era șaten, aruncat în toate direcțiile cu întreaga neglijență de care putea da dovadă un băiat, avea o privire impasibilă, rece ca gheața, care îți dădeau fiori pe șira spinării. Purta o ținută extrem de dezordonată, lejeră, fără trăsături specifice. Doar un tricou alb, pătat cu câteva pete de muștar, o pereche de blugi largi, care îi lăsau picioarele de la genunchi în jos să respire și o pereche de teniși murdari de un strat gros de noroi întărit (deși afară nu există vreo urmă de noroi). Chewy era genul acela de golan versat, ce renunțase de ceva timp la școală.

Se sprijinea leneș de trunchiul unui brad plantat pe marginea drumului. Aștepta ca de fiecare dată ca fata să treacă pe acolo cum o făcea în fiecare zi de școală pentru a lua autobuzul. Dar niciodată în acei trei ani, nu vorbise cu ea, mulțumindu-se să o admire de la distanță.

Voia să schimbe asta.

Chewy se desprinse de trunchiul arborelui cu greutate, traversă stradă, nepasandu-i că putea fi călcat de o mașină în orice moment și trecu lejer în spatele lui Melanie.

― Azi este prima zi. Deci, Gloria, cine crezi că va face primul pas? O pariezi pe Nancy? Neee!

Se așeză pe banca din stația de autobuz. Chewy îi urmă exemplul.

― Dar, din nu știu ce motiv, lui Nancy cred i-am dat o misiune mai ușoară comparativ cu cea a lui Jordan.

După un moment de liniște în care asculta cu sfințenie ceea ce spunea interlocutorul, Mellanie își continuă discuția pe un ton extrem de plictisit:

― Adică Nancy trebuie să-l vrăjească pe ratatul de Jessie McCoy. Ți-am mai spus de el. Îi este și cel mai bun prieten. Știam că va urî asta din prima clipă și că va fi total dezgustată de idee. Știi cât îmi place să fac d-astea când mă plictisesc.

Liniște.

― Glory, nu sunt rea. Însă oile întotdeauna sunt conduse de ciobani și asta nu se va schimbă vreodată.

Chewy schița un zâmbet. Începea să o placă și mai mult, deși voia să termine odată cu trăncănitul la telefon că să poată discută cu ea însfârșit.

― Zack Finnegan? întreabă Melanie, pufnind disprețuitor.

Adolescentul își adânci și mai tare încruntătura afișată mai mereu și își ciuli și mai mult urechile când auzi numele celui mai mare rival al său dintotdeauna, cel pe care îl detesta și căruia voia să-i închidă gură prin orice mijloace. Ce treabă avea ea cu el?

402√Where stories live. Discover now