24.Bölüm - Geçmişin Kirli Sayfaları~1

7.9K 497 57
                                    

Lütfen sondaki açıklamamı okuyun.
Bu bölümde düşündüklerinizi çok merak ediyorum. Satir arası  yorumu eksik etmeyin Teşekkürler. !

Bölüm ithafı :  bskasg Güzel ve destekleyici yorumları için çok teşekkür ederim.

"Nihal ile evliliğimizin ilk yılı muhteşem geçti. Babam bana karışmadı. Kendi Şirketimi kurdum. Hem işime odaklandım hem de annenle bolca evliliğimizin tadını çıkardık. Herkes bizim aşkımızı biliyordu. Bizim sevgimiz dillere destandı. Ayrıca annen Mardin'in en güzel ve akıllı kadını ben de en yakışıklı ve zengin adamıydım. Herkesin gözü bizim üzerimizdeydi. 1 yıl geçtikten sonra ailelerimiz ve çevre bizi sıkıştırmaya başladı. Niye çocuğunuz olmuyor diye.

Annenle çok ugraştık ama çocuk sahibi olamadık. Tabi babamlar aşırı derecede baskı yapmaya başladı. Erkek çocuk istemeye başladılar. Erkeği bırak bizim bir bebeğimiz dahi olmadı.

Biz annenle elbette bebeği çok istedik. Sonuçta aşkımızın meyvesi ve kanıtı olacaktı. Ama bize bir evlat vermedi Allah. Hastaneye gittik. Sorun annenden kaynaklıymış. Tabi bunu bir şekilde aileler öğrendi. Bu sefer kuma meselesi çıktı ortaya. Ben direttim. Asla kuma istemem diye. 2 yıl dayanabildik sadece. 2 yıl sonunda aşiret de babamları sıkıştırmaya başladı. Halbuki ben ağalık istemediğimi, benden sonraki kardeşimin ağa olmasını istediğimi defalarca söyledim. Zaten kardeşim benden sonra evlenmiş ve 2 yılda 2 çocuk yapmışlardı. Gelin 2.çocuğa hamileydi. Tabi ailedekiler özellikle benim babam beni sıkıştırdı aşağıladı. Töre baskısı diye tutturdu. Töredir oğlum bir an önce erkek evlat yap. Soyumuz devam etsin. Zaten kardeşimin çocukları erkekti.

2 yılın sonunda bir gün ben şirketten geldim. Evde kıyamet kopmuştu nerdeyse. Dışarıdan karımın bağırışları onu azarlayan annem ve babamın sesleri geliyordu. İçeri koşarak girdim. Karım ağlamaktan helak olmuş. Annem ve babam öfkeyle ona bağırıp onun yetersiz eksik kadın olduğunu ve üzerine kuma gelmesini hak ettiğini söylüyorlardı.

Tabi ben bunları duyunca delirdim. Benim karıma kimse böyle şeyler diyemezdi. Biz birbirimizi seviyor ve başkasını istemiyorduk. Bebek olmuyorsa olmuyor biz bunu kabul etmiştik zaten. Ama işte insanlar bizim evliliģimize Karışma hakkını görüyorlardı. Herkes en mükemmel çifti kıskanıyor ve bunu bozmaya çalışıyordu.

Babam bana köyden 15 yaşında bir kız çocuğu getirmiş bir sürü başlık parası vermiş. Onu karımın kuması olarak getirmiş! Bana da çocuk gelin !

MUKADDERAT🍁Where stories live. Discover now