Hoofdstuk 4: "Heb je nooit opgelet tijdens natuurkunde?"

21 1 0
                                    

Boos stapt Nigel op de bus terug naar huis. Wanneer hij thuis aankomt, zijn Jorgos en Tom er nog niet. Maar Nigel ploft niet binnen neer op de bank. Hij pakt geen cola en loopt niet naar zijn kamer. Hij loopt naar de kast waar hij een paar lucifers uit pakt. Een paar gaan aan, en voordat hij het weet, staat de vloer in brand. Zonder emotie loopt hij het huis uit, weg naar een onbekende bestemming.

"Tom, kijk die rook!", zegt Jorgos. Ze lopen met zijn tweeën terug naar huis. Als ze de hoek om zijn zien ze van welk huis de rook vandaan komt. "GODVERDOMME", gilt Tom. Hij trekt een party-popper uit zijn mouw. Alleen is het geen party-popper maar een waterkanon. Een grote bom water schiet naar het vuur toe. Vervolgens drukt hij 7 keer op de deurbel. Eerst 3 keer, dan stopt hij voor 5 seconden, en dan weer 4 keer. Een grote glazen box vormt om het huis. "Waar is dat voor?", vraagt Jorgos. "Zonder zuurstof kan vuur niet branden, Jorgos. Heb je nooit opgelet tijdens natuurkunde?", zegt Tom. Na 5 minuten is de brand gedoofd. Snel rennen Tom en Jorgos naar binnen. "Jorgos, RuRuRu alarm. Nu", roept Tom naar Jorgos terwijl hij naar boven rent. Jorgos drukt het RuRuRu alarm in. Boven is niks afgebrand, alleen is het beneden een complete puinhoop. Verbrande bank, verbrande kast en ook de tv heeft het niet overleefd.

"Hoe is dit gebeurd?", vraagt Joanna verward. Jorgos en Tom kijken elkaar aan. "Wij denken wel te weten", begint Jorgos. Joanna en Visnet kijken elkaar aan. "Nigel", zegt iedereen dan. "Wat gaan we in godsnaam met hem doen", gefrustreerd loopt Visnet heen en weer. Niemand weet wat ze gaan doen. "Uit de RuRuRu squad. Het moet wel. Dit gaat veel te ver", zegt Tom. "Maar...", wilt Jorgos beginnen. "Nee, Jorgos. Tom heeft gelijk", Joanna staat op. "Als hij alleen zo was uitgevallen tegen ons, kon het nog wel. Misschien had hij slecht nieuws gekregen of was hij moe. Maar een huis in de fik steken? Nee. Dat gaat veel te ver. Hij moet weg". De RuRuRu Squad begint te knikken en gaat allemaal zitten.

"Gaan we het gewoon vertellen?", vraagt Visnet. "Moet wel. Wanneer?", vraagt Tom dan. Hij kijkt Jorgos aan. "Misschien moeten we hem eerst gewoon vinden. Waar is Nigel überhaupt?", vragend kijkt Jorgos weer naar Joanna. "Geen idee. Waar zou hij kunnen zijn?". Heel veel schiet de RuRuRu Squad niet op als ze vragen beantwoorden met vragen. Ze zijn allemaal machteloos. "Laten we gewoon allemaal gaan slapen". Opeens begint Jorgos te huilen. "Wat de fuck is er mis met jou?", vraagt Tom. "Niks...", snikt Jorgos. "Het is gewoon... mijn skylanders". De Squad doet heel hard hun best om niet te lachen, maar Visnet lukt het niet. "WAAROM LACH JE NOU", schreeuwt Jorgos. Daarna stormt hij naar boven. "Zal wel". Joanna haalt haar schouders op. "We gaan. Bel maar als er iets is", zegt Visnet. Dan blijft Tom alleen in de woonkamer achter.

De RuRuRu Squad #4 - Nigel1409playzWhere stories live. Discover now