Epilóg...

104 11 3
                                    

Vonku fúkal studený vietor a postupne začínalo pršať.

Rosie otvorila dvere na izbe ktorá patrila Heidi. Prišla z pohrebu, z jej pohrebu. Mala byť oblečená v hocijakej inej farbe len nie v čiernej a mali spolu oslavovať jej sedemnáste narodeniny. Namiesto toho bola na pohrebe a celý ho preplakala. Sadla si na posteľ a jej hlavu zaplnili všetky myšlienky ktoré prežila s ňou. Postavila sa na posteľ a z police vzala fotoalbumy.

Prezerala si fotky na ktorých bola Heidi, Marek a Amy. Samozrejme aj na takmer každej druhej bola ona. Od Rosie a Heidi ako stavajú hrad na pieskovisku až po Rosie a Heidi ako držia v rukách fľaše s vodkou.

Premýšľala, koľko málo času strávila s ňou kvôli Amerike. No vždy keď boli spolu, snažili sa si to užiť čo najviac.

Položila fotoalbum na posteľ a ľahla si z očí jej opäť začali tiecť slzy. Tak moc jej chýbalo jej objatie, tak moc jej chýbala ona, jej smiech a jej žiarivé oči vždy keď sa Rosie vrátila z Ameriky.

Studený vietor otvoril dokorán pootvorené okno na izbe až udrelo do steny. S Rosie to trhlo a nechtiac zhodila fotoalbum z postele dole na zem.

Postavila sa a zohla sa pod posteľ. Zbadala krabicu ktorou to všetko začalo. Vzala ju a položila na posteľ. Otvorila ju a vybrala hraciu dosku spoločne s trojuholníkom, položila naň prsty a raz ním zakrúžila.

"Priatelia verní, schádzame sa zas. Duchovia na blízku, volám vás, je tu niekto so mnou? Ak si tu so mnou, daj mi znamenie." hovorila formulku ktorú jej raz Heidi spomínala. Všade bolo ticho no zrazu zafúkal v izbe studený vietor, fotoalbum sa otvoril na stránke kde bola fotka z tej noci v bare keď sa stratil Nicolas. Na fotke boli všetci, Marek, Heidi, Nico, Amy, Mia a aj Rosie.

"Heidi?" opýtala sa so strachom v hlase.

Vtedy nastala tma, úplná tma no len na pár sekúnd. Rosie už len videla ako sa trojuholník zo stredu dosky presúva na políčko kde bolo napísané NO. Začali jej tiecť slzy z očí, mala strach.

"Kto teda si?" opýtala sa.

Trojuholník sa začal postupne pohybovať po písmenkách až nakoniec vytvorili meno. To isté meno čo takmer pred rokom. ZOE. Rosie už vedela čo všetko ju čaká. Nebola pripravená, veď kto z vás by bol pripravený na smrť?

PosadnutíWhere stories live. Discover now