Poglavlje 13

4.6K 224 6
                                    

Jedan od sportova koje najviše mrzim je odbojka. Ali ipak, ja mrzim skoro svaki sport. Ali od svih, odbojka je definitivno najgora, pogotovo jer je Bella na mom času i ja sam u suprotnom timu.

Nisam toliko dobra u odbojci. Mogu jednostavno da seriviram, ali osim toga, nisam dobra.

Kada nam je profesorka fizičkog, gospođa North, rekla da ćemo igrati odbojku, tiho sam zarežala. Zašto moramo da igramo sport koji najviše mrzim?

Kada nas je gospođa North podelila u timove, iskreno sam se nadala da će Bella biti u mom timu. Koliko god da je mrzim, bolje da je sa mnom u timu nego protiv mene.

To se nije desilo. Sa svetlije strane, Grayson je u mom timu. Pa, ako posmatramo to da me moj jedini prijatelj igniriše i da je u mom timu je 'svetlija strana'. Ali je uništeno kada je jedna od Bellinih prijateljica, Loni, stavljena u mom timu.

Ima četiri tima i dve utakmice. I  Bella je u timu, protiv koga prvo igramo. I Devon je u njenom timu. Zašto se osećam kao da je ceo svet protiv mene?

"Poppy," Bella je rekla pre nego što je utakmica počela. "Samo upozorenje da će utakmica postati užsna."

"I samo podsetnik da me nije briga," rekla sam.

Otišla sam u poziciju iza-levo, nadajući se da lopta neće stići do mene. Bella je prva servirala, tako da pozicija nazad je možda bila loša idea, pogotovo jer je Bella dobra odbojkašica. Servirala je direktno prema meni. Pokušala sam da je udarim, ali uspaničila sam se u zadnjem trenutku i promašila.

Loni je frknula i vratila loptu. "Evo mala pomoć," rekla je. "Pokušaj da udariš loptu."

"Ne, stvarno?" Pitala sam sarkastično. "Mislila sam da je poenta igre da izbegavaš loptu."

Loni je pogledala u mene pre nego što je bacila loptu Belli. Bella je servirala ponovo, direktno prema meni. Ovog puta, udarila sam je. Nekako. Lopta je udarila u mrežu.

"Jesi ozbiljna?" Loni je pitala.

"Bar sam udarila loptu," rekla sam.

"Pokušaj da je udariš preko mreže," Loni je rekla.

"A ti pokušaj da ućutiš," uzvratila sam. Mogu da se zakunem da sam čula Graysona kako se nasmejao, ali kada sam ga pogledala, samo je buljio u pod. Nešto je definitivno čudno s njim.

"Serviraću!" Bella je upozorila. Bacila je loptu iznad glave i jako je udarila, šaljući je ponovo ka meni. Nažalost, lopta je bila previsoka da je udarim i nisam reagivala dovoljno brzo da je izbegnem. Udarila me je u glavu, i odmah sam se onesvestila.

~•~

Moje oči su se polako otvorile, pokušala sam da prepoznam blede boje sobe u kojoj sam. Sivo, bež boja. Trebalo mi je neko vreme da shvatim da sam u kancelariji medicinske sestre.

"Dobro je, budna si," školska medicinska sestra, Carol, jer rekla kada je ušla. "Već si propustila dva časa." Carol je veoma dobra žena. Bila sam kod nje jednom ili dva puta i znala sam koliko može da pomogne u bilo kojoj situaciji, čak i emotivno, ne samo fizički.

"Šta se desilo?" Pitala sam, ustala i protrljala glavu.

"Udarila te je lopta," Carol je objasnila. "Odmah si se onesvestila. Srećom, nema znaka potresa mozga. Izgledaš izmoreno, tako da udaranje u glavu je verovatno bilo šlag na torti." Polako sam se setila šta se desilo. Bella je servirala loptu tačno ka mojoj glavi. Kreten.

"Da," rekla sam. "Prililično sam umorna u zadnje vreme."

"Pa, možeš da ostaneš da se odmoriš do četvrtog časa," Carol je rekla.

Bad Boy's Protection (protector #1)Where stories live. Discover now