Poglavlje 18

4.4K 221 5
                                    

Grayson

"Grayson!" Tata se drao dok je ulazio u dnevnu sobu. Zgrabio je daljinski iz koje ruke i ugasio tv. "Nije ti dozvoljeno da gledaš tv."

"Čekaj, šta?" Pitao sam.

Tata se namrštio. "Prvo, dolaze nam veoma važni gosti. I drugo, pobegao si sa večere. Gore je što smo već naručili i niko nije mogao da jede."

Preksrtio sam ruke i navalio se nazad. "Pa?"

"Grayson, moraš da prestaneš da se ponašaš ovako," tata je rekao. "Ne može sve po tvom da bude."

Pričaj mi o tome. Raskid sa Poppy je bila glupa stvar, ali nisam mogao da objasnim koliko može da je povredi Dedrick. Već je povredio Bellin glupi brat i nisam hteo da Poppy prolazi kroz to ponovo. Šta je Ben uradio, Dedrick je uradio mnogo puta, naročito devojkama svojih neprijatelja. Ne mogu da dozvolim da Poppy prolazi kroz to.

"Stvarno misliš da je sve po mom?" Pitao sam. "Šta sa Graemom? On dobije sve što prokleto poželi!"

"Nemoj da podižeš svoj glas na mene," tata je pukao. "I tvoj brat ne dobije sve što poželi. Tvom bratu se svidjala Poppy, ali si morao da je uzmeš."

Ne mogu da verujem šta priča. "Jesi li ozbiljan? Prvo, Poppy je bila moja prijateljica i meni se prvo dopala. Ona je moja prva devojka, ali umesto toga, ti to vidiš kao nešto što uzimam od Graema, kao i uvek!"

Tata se okrenuo ka stepenicama. "Gale!" Pozvao je. "Molim te dodji i urazumi svog mladeg brata!"

Skoro sam se nasmejao. Da, molim te urazumi me. Da samo tata vidi da Gale uvek uzima moju stranu. Ha.

Gale je sišla niz stepenice. "O čemu se radi?" Pitala je.

"Tvoj brat se ponaša kao da sve uvek može po njegovom," tata je rekao.

"Ne, ne ponašam se!" Rekao sam. "Tata se ljuti na mene jer očigledno uzimam nekog od Graema!" Pogledao sam u tatu. "Meni se prva svidela!"

Gale je uzdahnula. "Tata, da li možeš da nam daš malo privatnosti da ga urazumim?"

Tata je klimnuo. "Molim te. Biću gore. Zapamtite, imamo veoma važne goste kasnije." Tata je otišao na sprat i Gale je sela pored mene.

"Pričate o Poppy?" Gale je pitala.

"Izgleda da sam je uzeo jer se Graemu prva svidela," rekao sam joj želeći da udarim nešto. Ili nekog. Po mogućnosti mog glupog brata. "Samo bih voleo da znam o toj glupoj igri koju Graeme igra da izlazi sa svakom devojkom koja mi je bliska. Poppy je jedina koja nije pala na to. I napravio sam grešku da se zaljubim u nju." Promumlao sam zadnji deo većinom jer sam ljut zbog raskida, iako sam ja raskinuo.

"Ti si idiot," Gale je frknula. Pogledao sam je zbunjeno. "Rekla sam ti da se ne zbližavaš ni sa kim. Ali si morao da me ignorišeš i zaljubiš se u nekog."

Prevrnuo sam očima. "Da, jer možeš da kontrolišeš da li ćeś se zaljubiti." Frknuo sam. "I ja sam idiot."

Gale je uzdahnula i protresla glavom. "Izabrao si da se zbližiš sa njom. To je sve na tebi."

"Nije više bitno," promumlao sam. "Nije mi više devojka."

Gale me je pogledala, izrazom lica koji nisam mogao da pročitam. Napokon je progovorila. "Šta se desilo?"

"Dedrick," rekao sam. "Taj kreten. Kada smo Poppy i ja otišli, otišli smo na plužu i naletetli na Dedricka i Devona. Dedrick je saznao da mi je Poppy slaba tačka i ne želim da je povrede ponovo, tako da sam raskinuo s njom."

Bad Boy's Protection (protector #1)Where stories live. Discover now