Schrijfwedstrijd @xxmoordvrouwxx - Opdracht 2

83 3 2
                                    

@xxmoordvrouwxx Dit is mijn inzending voor de schrijfwedstrijd, opdracht 2.

Het liedje dat hier bij hoort is Alles Is Liefde van Blof. Ik heb dit verhaal op het liedje geschreven. Het is de bedoeling dat je het liedje luistert, terwijl je het verhaal leest.

Ik voel hoe mijn ogen langzaam dicht vallen, weer een dag voorbij. Ik worstel me door de dagen heen. Slaap is de enige ontsnapping die ik nog heb. Niets is meer zoals vroeger, Fleur is dood, Wolfs is weg. En ik? Ik ben alleen achtergebleven. Ik werk harder dan ooit. Ik doe alles, alles om alles te vergeten. Maar dat gaat niet zo makkelijk. Marion probeert tot me door te dringen, probeert een gesprek te beginnen, maar ik laat het niet toe. Ik wil niet meer, ik wil hier weg. Ik voel hoe de slaap bezit van me neemt. Voor het eerst in tijden heb ik weer een mooie droom. 

Wolfs en ik lopen samen langs de maas en genieten van een zonnige dag. Voor een keer heb ik mijn leren jasje thuis gelaten en ook Wolfs loopt in alleen zijn pantalon en blouse. Stiekem gluur ik vanuit mijn ooghoeken naar hem, hij ziet er ongelofelijk aantrekkelijk uit. De wind zorgt ervoor dat zijn haar een beetje door de war komt te zitten, wat hem voor mij alleen nog maar sexyer. Ik zucht. 'Is er iets, Eef?' Vraagt hij, terwijl hij me aankijkt met zijn diepblauwe kijkers. 'Ehmm, nou ja,' ik weet niet wat ik moet zeggen. Dan komt er iets in me op, als ik een eindje verderop een ijskraam zie staan. 'Ik wil eigenlijk wel graag een ijsje.' 'Nou, dat gaan we regelen, een ijsje voor Eva.' We lopen richting de ijskraam en daar aangekomen bestelt hij een ijsje met twee bolletjes chocola erop. 'Hoef jij niks?' Vraag ik met volle mond. 'Nee, ik geniet wel van hoe jij van je ijsje aan het smullen bent.' Zegt hij en we gaan op een bankje aan de waterkant zitten. Lekker dicht tegen elkaar, ook al is het zo warm. In stilte genieten we van de zon en kijken naar de boten die langs varen. Het loopt al richting de avond en de zon zakt steeds verder naar beneden. Ik ben moe, het was een lange dag vandaag. Voorzichtig laat ik mijn hoofd op Wolfs' schouder zakken en eventjes later slaat hij zijn arm om me heen. Het voelt perfect, ik voel me intens gelukkig met hem. Hij streelt me zachtjes over mijn arm. Het begint kouder te worden en ik krijg kippenvel. 'Heb je het-' Wolfs kijkt me aan en ik kijk hem aan. Langzaam doe ik mijn ogen dicht, onze hoofden bewegen naar elkaar toe.

'ALLES IS LIEFDE!'  Het liedje van Blof schalt opeens keihard mijn oren binnen. Verschrikt kijk ik op, in Fleur's gezicht. 'Ik wist het, ik wist het!' Roept ze uit. 'Fleur dit-' Wil Wolfs zeggen, maar ik leg mijn hand op zijn arm. 'Je hebt gelijk.' Zeg ik tegen Fleur en ik druk mijn lippen op die van Wolfs...'

Langzaam ontwaak ik, het was een droom, het was allemaal maar een droom. Er is niks veranderd, het zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar dan zie ik hoe mijn slaapkamerdeur langzaam opengaat, er komt iemand binnen die ik maar al te goed ken...

Brain DumpWhere stories live. Discover now