- Akılların Buluşması -

34 2 0
                                    

Sihirli Küre: "Gelecek çoktan yazıldı. Şimdiki zaman ise zamanın kuklası olarak geçireceğimiz tarihten başka bir şey değil. Geçmiş... Yani, hali hazırda yaşanmış ve bitmiş olan geçmiş kimin umrunda ki, değil mi? Yada bununla ilgili yapabileceğimiz bir şey var mı? Ama şimdilik buna kafa patlatmayalım. Şimdi zaman gayet iyi!

Emir: Harika bir gün! Okuldan sonra birkaç atış yapmak süper olur. Bana kim eşlik eder, kimi arayabileceğimi bir düşüneyim... Kankam tabiki ilk tercihim gerçi basketbolda pekte iyi sayılmaz. Jake benim takım arkadaşım, sadece o kadar da yakın sayılmayız, onu aramam garip kaçabilir. Kimi arasam? Andrew'u arayayım. Kötü bir oyuncu olabilir, ama benim en iyi arkadaşım, böylece Mia hakkında bile konuşabiliriz.

Fakat, Andrew birkaç kere aramama rağmen ulaşılmadı.

Emir: Cevap vermiyor, ayrıca bugün okulda da görmedim. Hasta mı acaba? Yok be telefonunu hep dibinde tutar, hasta olsaydı haber verirdi. Ne olabilir ki o zaman, merak ettim?

Bir dakika sonra, Andrew'dan mesaj geldi.

Andrew: Şimdi konuşamam. Bizimkilerle bir yere gidiyoruz. Birkaç güne döneceğim, ararım!

Emir: Hmm, bunda bir yanlışlık var sanki. Ailesiyle geziye çıkmaktan nefret eder! Ve birkaç günlüğüne... Kötü oldu, kesin geleceğini düşünüyordum... Görünen o ki yalnız olacağım. Basketbol sahasına gitmek için sabırsızlanıyorum. Önce üstümü değiştirmeliyim... Umarım babam evde değildir. Yaptığı "ev işlerinde yardımcı olmalısın" konuşması beni öldürüyor. Sanki bunu yapacakmışım gibi!

***Birkaç dakika sonra***

Eve dönüş yolundayken, Emir telefonunun mesaj sesini duydu. O an, o mesajın tek bir kişiden olmasını diledi. Onun yerine, bilmediği bir numaradan gelmişti, numaranın sahibi, belli ki, bir kızdı.

Bilinmeyen Numara: Selam Emir! Numaranı bir arkadaştan aldım, umarım sakıncası yoktur. Seninle konuşmak istediğim çok önemli bir konu var. Buluşmamız gerekecek! Ne zaman müsaitsen haber ver lütfen, ama en kısa zamanda! -Stephanie

Emir: Ohhh! Popüler hale geliyorum sanırım baksana bilmediğim kızlar bana bir şey söylemek için buluşmak istiyorlar! Cevap vermeli miyim? Acaba bir şeye ihtiyacı mı var merak ettim şimdi. Önemli bir şey değilse bile, bir kızdan gelen mesajı cevaplamamak asla iyi değildir, ya da san karşı ilgilerini kaybedebilirler. Şimdi, nasıl cevap versek... Çok güzel! Telefonun pili bitti!

Hemen sonra, Emir eve vardı ve babasının orada olmadığını görünce sevindi. Hiçbir ev işi yapmadan basketbol sahasına gitme şansı olacaktı.

Sihirli Küre: Emir öğreneceğin çok şey var. Şu anda dünyanın tümüyle ilgili düşündüğün şey er ya da geç ortaya çıkarman gereken büyük bir resmin gizlenmiş bir parçasıdır. Kaçındığın ev işleri evrendeki küçük bir nokta kadar gibi. Bu yüzden, basketboldan olabildiğince keyif almaya bak.

**Günün devamında***

Emir yarım saatini sahada top sürme, şut ve duruşu üzerinde çalışarak geçirdi. Tek başınaydı ve huysuz görünüyordu. Ne de olsa basketbol bir takım sporuydu, ve sahaya yalnız gitmek pekte iyi bir fikir değildi. Emir tam eve gitmek üzereydi ki arkadan birini duydu.

Pırpır: Hey sen!
Emir: Ohh selam! Beni korkuttun! Nerden çıktın sen?
Pırpır: Ne demek nerden çıktın? Bayadır buradayım.
Emir: Hiç sanmıyorum dostum. Sürekli biri çıkıp gelsin diye etrafı kontrol ediyordum...
Pırpır: Yani... Ben... Şeydeydim... Tribünlerin arkasında. Belki o yüzden beni görmemişindir?
Emir: Evet. Olabilir.
Pırpır: Uffff, bu çok yakındı! Uh, basketbol oynamayalı baya oldu... Teke tek maç yapmak ister misin?
Emir: Tabi, neden olmasın? Neler yapabildiğini görelim.
Pırpır: Hadi bakalım! Başlayalım.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 12, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

BÜYÜWhere stories live. Discover now