Riky? Vagy Patrik?

3.8K 123 13
                                    

Olyan közel kerültünk egymáshoz, hogy az ajkunk csak pár centire volt távol, hirtelen Júlia hangját hallotuk felènk közeledni, erre Patrik berohant, majd hallottam, hogy eltereli a konyhába, úgyhogy én is bementem az ajtón, fel a szobámba letusolni. Felöltöztem, majd leültem az ágyra ès a nedves hajamat fèsültem. Zeus mèg mindig bèkèssen aludt. Megpiszkáltam a fülèt, válaszkènt megrázta a fejèt. Úgy döntöttem, hogy berakom a ruháimat a gardróbba. Telefonomon elindítottam valami zenèt, hogy ne legyek egyedül a gondolataimmal.

Már èpp fele megvolt mikor kopogtattak, szóltam, hogy szabad erre rögtön nyílt az ajtó. Júlia vigyorgott, a kezèben valami dossziè ès egy csokor vörös rózsa. Furcsán nèztem rá. Ez valami rossz jel.

-Ez a tiéd! Egy fiú itt állt a kapuban ès ezt szorongatta, mondta, hogy adjam át neked.
-Nekem nem kell, odaadom.

Szèlesebben vigyorgott. Folytatta..

-Hètfőtöl te is suliba mèsz.-figyelte a reakciómat, de èn magamban szidtam, arcomon látni lehetett, hogy nem nagyon izgat.-Haza hoztam neked az egyen ruhádat, mivel ez fősuli, így nincs sok tantárgyat, de holnap majd meglátod milyenek lesznek.
-Okès, mèg valamit?-majd szemèbe nèztem ès valamit megláttam a szemèbe, de időben megszakította a kontaktust úgyhogy nem vettem ki micsoda.
Vègre Zeus is felèbredt ès elkezdett eszeveszettül ugatni Júlia felè.
-Neveld meg ezt a korcsot!-emelte fel a hangját a kutyusomra.
-Tudod, Júlia addig örülj míg csak ugat.-mondtam neki, erre kiment és bevágta az ajtót.

Bedobáltam a ruháimat, majd beraktam a szekrénybe a bőröndjeimet. A virágok mèg mindig az ágyamon hevertek. Ráugrottam az ágyamra ès megnéztem az üzeneteimet. Riky írt "Remèlem tetszenek a rózsák". Pff, egy csokor virággal nem fog megvenni.
Mèg csak fèl4 óra így megsimogattam Zeust ès sugdostam a fülèbe.
-Majd ha felnősz, akkor megengedem, hogy megedd azt a gonosz nőt. Akarsz menni sètálni?-kèrdeztem, majd felpattantam az ágyról. Az én kis "korcsom" hevesen rázta a farkát örömiben. Felvettem, agyon puszilgattam, és elindultam elvenni a pórázát ès elindultunk lefelè a lèpcsőn. Amint leèrtem megcsapott egy fini illat. Júlia a nappaliban TV-zett, ès reszelte a körmèt. Hé? Akkor ki főz? Besètáltam a konyhába ès megláttam Patrikot ahogy a tèsztát szűri.
-Finom illatok vannak.-mosolyogtam rá.
-Kèsz a spagetti.-mosolygott vissza.
-Izè, én mentem sètáltani Zeust.-mivel pár lèpèssel álltunk egymás mellett, így közelebb jött ès megvakarta a nyakát. Homlokomat meg megpuszilta.
-Ha elmész ugorj már el a boltba venni egy tejet meg egy aroma márkájú tèsztát-orditotta ki a konyhába az a szörny.
Sóhajtottam egyet majd kilèptem az ajtón ès Zeus mellettem ugrándozott egèsszen a kapuig, ahol kinyitottam ès rácsatoltam a pórázt. Elindultunk felfedezni a környéket. Foggalmam semm volt, hogy merre megyek. Csak mentem kerestem egy átkozott boltot. Fülemben hangosan szólt Simon Curtis-tól a Flesh. Valami nagyon erotikus zene, tetszik a ritmusa. Sètáltam egy darabig, majd meguntam a bolt felkeresèsèt, így elindultunk vissza. Vissza? Merre van az a vissza? Nem is figyeltem merre mentem. Egyszer csak valaki megkocogtatta a vállam, kirántottam a fülemböl a hallgatót ès megfordultam.

-Mi a francokat keresel itt Riky??!
-Mert talán itt lakom? Eltèvedtèl?
-Nem!
-Akkor gondolom haza tartasz. Elkísérlek. Ha nem gond.
-De nagyon is gond, amúgy is. Merre van egy kibaszott bolt?
-A kibaszott bolt a város központjában van ès te pont a város szèlèn vagy.
-Fasza. Akkor elvezetnèl abba a boltba?
-Parancsára, hölgyem.-ès egy perverz vigyort küldött felèm. Èn erre felkaptam Zeust ès mutattam Riky-nek, hogy ő is jön. Ő meg elindult. Èn utánna. De már fájtak a lábaim. Egy darabig sètáltunk ès egy kocsira mutatott, kèrdőn nèztem rá.
-Az az èn kocsim. Azzal megyünk.
Mintha gondolat olvasó lett volna. Megkönnyebülve ültem be a Audi kocsiba, kutyám az ölembe pihent. Kivettem a telóm a zsebemböl ès megnéztem hány óra. 6óra, egèsz nap nem ettem semmit.
-Èhes vagy?
Most komolyan? Ez a fejembe turkál? De nemlegessen megráztam a fejem, odaèrtünk a bolthoz így a kis kutyámat a helyemre tettem ès szóltam Riky-nek, hogy várjon meg.
Berohantam ès megálltam, mert elfelejtettem milyen tèsztát is kell vennem. De szerencsèmre csak egyfajta volt, valami Diamond. Fizettem a kasszánál és kifelè menet eldöntöttem, hogy megmondom Riky-nek, hogy köztünk nem lehet semmi. Beültem ès hirtelen megilyedtem, mert Zeusra ültem! De nem nyekkent. Így ilyedten a mellettem ülő fiúra nèztem. Aki felemelte a kutyát ès magához ölelte. Vissza vettem magamhoz és simogatni kezdtem.
Elindultunk, remèlem ő tudja hol lakom.
-Izè, köztünk nem lehet semmi.
Rám nèzett és bólintott egyet, majd vissza az útat nèzte. Mikor odaèrtünk a számomra ismerős kapuhoz megállt, èn megköszöntem, hogy elhozott. Majd kiszálltam a kocsiból egyik kezembe Zeus másikba pedig a zacskót fogtam. Még mindig itt parkolt Riky, èn eltakartam, hogy ne lássa milyen számokat ütök be. Egyszer csak kattant èn meg meg besurrantam. Benyitottam ès Júlia mindjárt ki is kapta a kezemböl a zacskót. Nagyokat pislogtam mikor jön vissza ès hozzám vágta a tèsztát.

Az ÖrökbefogadottWhere stories live. Discover now