Letter Twenty

3.4K 314 82
                                    

Liedjes voor dit hoofdstuk:

Goodbye my lover - James Blunt

Half A Heart - One Direction

Dear Niall,

Vandaag: 7 Juni, is mijn allerlaatste brief. De afgelopen 3 maanden, heb ik mijn hart gelucht bij je. Ik heb je alles verteld waar ik toen aan dacht. Ik kan nog steeds niet geloven dat je mijn brieven hebt gelezen. Ik heb zoveel spijt dat ik, toen ik je tegen kwam in de supermarkt; je niet heb verteld hoeveel ik wel niet om je geef. Hoeveel ik eigenlijk wel niet van je hou.

Ik vraag me elke dag af waar aan ik jou heb verdiend. Misschien hebben we elkaar voor een lange tijd niet gesproken en is onze vriendschap niet meer zoals eerst: Je betekent nog steeds ziels veel voor me. Je bent mijn allerbeste vriend, mijn trots en ik hoopte echt dat er een toekomst kwam tussen ons.

Maar er is meer om tegen je te vertellen. De eerste keer dat ik je zag, wist ik dat je anders was dan de andere jongens. Beter, liever en talentvoller. We konden non-stop praten met elkaar, het was alleen maar onzin. Maar dat maakt me echt niks uit want door onze 'random' gesprekken, was het gezellig en leuk. Ik heb je goed leren kennen de afgelopen jaren. Ik kan niet verwoorden hoeveel je wel niet voor me betekent.

Toen ik bij je thuis kwam omdat we samen huiswerk gingen maken, zag ik je gitaar liggen. Ik vroeg of je een stukje wou spelen. Je deed het. Ook begon je te zingen bij het refrein, ik kan het nog steeds niet geloven. Elke keer als ik er aan terug denk: Het was een magisch moment. Je bent de eerste en laatste jongen, die voor me heeft gezongen. Alsjeblieft Niall, blijf voor altijd in de muziek wereld. Je verdient het en je bent echt heel goed.

Ik wil helemaal geen ''goodbye'' zeggen. Omdat je dan afstand neemt. En als je afstand neemt; vergeet je elkaar. Maar ik kan niet anders Niall, je bent zoveel beter af zonder mij. Misschien, als je net zo veel om mij geeft als ik om jou; dan zou je in het begin nog pijn voelen. Maar ik weet dat je uiteindelijk me vergeet. Dat je doorgaat met je leven. Dat doet namelijk iedereen.

Niall, onthou dat mijn zelfmoordpoging niet door jou komt. Als je ooit Luke ziet, negeer hem. Ik wil niet dat je ruzie met hem krijgt. Ik wil gewoon dat mijn 3 ''moordenaars'' hier rond kunnen lopen, hoe raar dit ook klinkt. Maar beloof me 1 ding Niall, 1 ding: Laat ze alsjeblieft niet bij me in de buurt komen. In het ziekenhuis niet, op mijn graf niet. Ik wil in alle rust dood gaan/zijn. Ze hebben gewonnen, ik heb gedaan wat ze van me willen: Opgeven. Ik kan het niet meer aan Ni, ik ben klaar hier mee. Mijn moeder, Luke en Alice. Stuk voor stuk waren ze bijzonder voor me. Allemaal hebben ze me laten vallen.

Mijn moeder, de liefste vrouw in deze wereld; Ze is veranderd in een monster die problemen heeft met drank. Een monster die het leuk vind om je kind, onzeker te maken. Het normaal vind om je kind te slaan.

Maar ondanks dat, negeerde ik het. Ik had school, waar ik vaak was en ook goed op was gefocust. Ik dacht dat het niet slechter kon worden: Fout gedacht. Ik leerde Alice kennen. Mijn ''beste vriendin''. Het meisje dat precies op mij leek. Maar het was nep en ik was weer te dom om dat te zien. Zonder haar, zat mijn lichaam nu niet vol littekens.

Toen dacht ik dat ik het dieptepunt te hebben geraakt. Ik had het thuis niet fijn, ik had het op school niet fijn. Ik had alleen nog geen mensen die mijn vrije tijd verpesten. Buiten school en thuis. Aangezien ik niet vaak buiten was, was er ook geen optie om daar iemand te leren kennen. Maar alsnog, ik leerde Luke kennen. Een geweldige jongen. Naja, althans: dat dacht ik. Daar ging ik voor de derde keer de fout in om iemand te vertrouwen.

Als ik zeg dat ik ze haat, overdrijf ik niet. Ik weet dat het ook nooit meer word zoals vroeger. Ik word niet meer zoals vroeger. Ik ben veranderd. Ik vind het zo knap van je Ni, jij kan de wereld alleen aan. Jij kan met beide voeten op de grond staan.

En ik kan dat niet. Ik ben gewoon niet zo sterk als dat jij bent, als dat de rest van de wereld is. Ik ben een 20 -jarige mislukkeling. Ik ben nergens goed in en als ik ergens goed in ben, is dat in slecht zijn. In lelijk zijn. In dik zijn.

Ik heb geleerd van je dat ik dit nooit mag zeggen maar het word tijd Niall. Na al die jaren ga ik de 3 woorden uitspreken die ik nooit wou uitspreken. Ik kan het niet meer. Ik geef op.

In de hemel kijk ik naar je, ik kijk hoe je gelukkig word. Ik kijk hoe je gelukkig bent, ik kijk hoe je je liefde van je leven vind. Ik kijk hoe je gaat trouwen met haar. Ik ben op je bruiloft maar op een andere manier dan dat we dachten dat ik er was. Ik ga vol trots naar je kind(eren) kijken en geloof me maar dat er geen dag voorbij zal komen dat ik niet aan je zou denken.

Je bent mijn droomprins en ik weet dat je nu onbereikbaar voor me bent. Dat je met een geweldige vrouw gaat trouwen: Maar ik hou zielsveel van je. God heeft ons 2 paar ogen gegeven, 2 armen, 2 benen en 2 oren. Maar hij heeft ons maar 1 hart gegeven. Omdat je de andere hart moet vinden bij iemand anders. En ik heb jou gevonden. Samen vormen we 1 groot hart.

I'm a half a heart without you.

Ik hou van je Niall, altijd al gedaan. Ik beloof je dat je me ooit weer gaat zien, daar boven. Ik ga je missen, heel erg.

Half A HeartWhere stories live. Discover now