2

180 12 2
                                    


"Ian, ustvarila sem si svoje življenje," sem tiho rekla, ko sem se končno zbrala. V meni je tlelo od čustev, ki sem jih skušala zatreti. Nisem hotela tega. Hotela sem ... Imeti mirno življenje. Z dolgočasnim moškim, roditi otroka ... Po njegovem pogledu mi je bilo jasno, da mi slednjega ne bo dopustil. Ian Somerhalder se je odločil, da mi bo vzel vse, kar sem zgradila. Vse, kar sem se trudila obdržati, čeprav me je zaročenec pustil na cedilu.

"Oh, prosim te," je zamrmral. "Nisem prišel sem, da bi poslušal o tem, kaj si si ustvarila od tistega dne, ko sem te nazadnje videl. Se res nisi vprašala, kako sem prišel do sem? Kako vem, kje živiš? Si res mislila, da bo tisto samo za dve noči?"

Bila sem šokirana. Saj res, le kako je vedel?

"Ian, si me zasledoval?" sem končno vprašala.

Zasmejal se je.

"Niti slučajno, ljubica," je dejal. "Ko si spala, sem poslikal tvoje dokumente. Je že res, da bi lahko odšel za teboj, vendar nisem. Bil sem prepričan, da se bova spet srečala. In ne, najino srečanje ni naključno, ker sem bil pol ure nazaj pri tebi doma."

O bog. Pa saj bi lahko vedela, da je brskal po moji torbici takrat, ko sem opazila v svoji denarnici bankovec za petsto evrov.

"Moje dokumente?"

"Ja, tvoje dokumente. Se mi je zdelo, da mi bo slednje prišlo prav. Pravzaprav sem imel obveznosti v Ameriki, ko si odšla. Niti slučajno nisem mogel skakati po Evropi, saj bi me naša producentka ubila. Kljub temu pa sem prišel sedaj, ko sem prost," je dejal.

Pogoltnila sem slino.

"Zakaj?"

Pogledal me je.

"Zato. Ker te hočem," je odvrnil. "In verjemi, da niti slučajno ne bom dopustil, da izgubim priložnost sedaj, ko sem te našel."

To je to. Jasno mi je povedal, kaj hoče.

Hoče ... Mene.

"Ian, ne moreš pričakovati, da bom kar padla v tvoj objem," sem se odločila, da ne bom izgubila boja. Konec koncev sem bila prepričana, da sva opravila. Tisto, kar je bilo med nama, je pač bilo ... Sedaj pa moram obrniti nov list v svojem življenju. Moram iti naprej. Nastavila sem si cilj in ga moram doseči.

"Saj tega ne pričakujem," je odvrnil.

Nenadoma sem se zavedala, da sva v centru Ljubljane. Ničesar nisem odvrnila. Ne bo me izpustil iz rok, dokler ... Dokler ne bom popustila in se mu prepustila. Kljub temu pa sem se odločila, da se bom upirala do konca. Nisem se smela prepustiti strasti, ki je zavladala v meni v istem trenutku, ko sem ga zagledala.

Parkiral je v garažni hiši hotela. Pomignil mi je, da naj mu sledim. Počasi sem stopala za njim in upala, da me ne bo skušal zapeljati. Konec koncev sem pričakovala, da bo kaj takšnega poskušal. Dobro sem ga poznala.

In najina preteklost je bila burna. Tista noč, ko sem prvič občutila njegove roke na sebi, mi je dala vedeti, da si nikoli več ne bom poželela drugega moškega. Hotela sem samo in izključno njega. Dobro sem se zavedala, da mu bom podlegla, če se ne bo držal varne razdalje. Roko v ogenj bi dala, da ne bi ga zavrnila.

Ko sem prišla v njegov apartma, sem se spominjala Pariza. Odgnala sem slednje misli in pogledala Iana, ki je zaklenil vrata za menoj. Na ustnice si je priklical nasmešek, ki me je takrat očaral in dvignil v nebesa.

"Ian ..."

"Dobro vem, da sem prišel pozno," me je prekinil. Hotela sem mu reči za Klemna. Hotela sem mu povedati, da sem se hotela poročiti. Pa v tistem trenutku nisem zmogla. Njegove oči so me omamile in poskrbele, da sem se pričela topiti. Dobesedno.

Queen of his heartWhere stories live. Discover now