6. Hodina tance

4.3K 198 13
                                    

Den po 1. úkolu byl pořád nabitý vzrušením. Všichni si vyprávěli nebo fantazírovali jak Harry přemohl toho draka.
Lily byla ráda že se s ní trio zase baví a nevadí jim že je ve Zmijozelu. Ještě ten večer při večeři Brumbál povstal a řekl. „Chtěl bych Vám něco oznámit. Na Boží hod se bude konat vánoční ples. Prosím ředitele koleje aby pergamen s informacemi vyvěsily na nástěnkách. A ještě že tento a příští víkend máte povolení jít do Prasinek. A ples je jen pro studenty čtvrtého ročníku a výš. Děkuji" Ozval se hromový jásot. Lily by vsadila své koště že na Vánoce zde zůstane snad celá škola.
Všechny holky začali štěbetat a plánovat co si vezmou na sebe.

O 2 dny později a asi deseti odmítnutí pozvání na ples Snape vyvěsil informace na nástěnku a zmizel. Všichni se k nástěnce nahrnuli, ale ona dál seděla u krbu a čekala, až se to trochu uklidní. Dobrá polovina těch pozvání byla od Kruvalských chlapců. Tu druhou tvořily Krásnohůlští chlapci a 1 Mrzimorák.
Když konečně shon ustal měla možnost se podívat co je na pergamenu napsané.
Žáci čtvrtého ročníku a výš budou mít ve čtvrtek v 7 hodin taneční lekci. Vést je bude ředitel koleje. Žáci kteří chtějí zůstat na Vánoce ve škole ať se zapíší u ředitele koleje.
A to bylo vše. Lily si nedokázala představit jak je Snape bude učit tančit. Ona se učit nepotřebovala protože se to učili v Krásnohůlkách.

Ve čtvrtek asi v šest stála na Astronomické věži a čekala na Harryho kterému končilo jasnovidectví. „Ahoj, konečně ty schody mě jednou zabijou." Řekl udýchaně Harry když se vyškrábal za ní. „Aspoň by se vyplnila proroctví Trelawneyové." Zasmála se. „Třeba by pak předpovídala smrt někomu jinému." Zabručel Harry.
„Už jste měli taneční lekci?." Zeptala se Lily. „Jo" Odpověděl Harry. „A jak to probíhalo" „Minnie si vytáhla Rona a tančila s ním." Odpověděl a rozchechtal se z toho. „Zajímalo by mě jak to udělá Snape. Protože si ho pořád nedokážu představit jako mexického tanečníka." Začala se smát.
Dvojčata totiž včera předváděla Snapa v ponču a s tacem v ruce.
Podívala jsem se na hodinky.
„Merline ta lekce." Zaječela jsem a letěla do síně.

„Každý kdo má v sobě alespoň trochu šarmu a inteligence se bude učit tanec tak, aby mě a své koleji nepřinesl stud. Poněvadž, nemám dnes sebemenší chuť tančit tak požádám slečnu Potterovou a pana Malfoye, aby nám předvedli jak se tančí waltz."
Myslela jsem že po něm hodím svou brašnu. Tančit nejhorši tanec a ještě s takovým pitomcem...
Malfoy se zvedl a na tváři měl vítězoslavný úsměv který se mi vůbec nelíbil.
Chytili jsme se do standartního držení. „Zase se potkáváme Potterová." Řekl a přitáhl si mě blíž takže jsem byla na něm natisklá celým tělem. Raději jsem mlčela ale to blonďatý pako si to vyložilo jinak. „Copak, stratila jsi řeč z toho jak tančím?" „Ne snažím se udržet se abych ti nedala pěstí." Informovala jsem ho. „Ale no tak, vím že se to ti líbí." Řekl a olízl si horní ret. „Tss, tebe bych se nedotkla ani násadou na koště odbarvená fretko." Odsekla jsem a rychle si změnila barvu vlasů z blond na černou. „Jen pro tvojí informaci. Dotýkáš se mě a to dobrovolně. A většinu času nosíš také blond vlasy." Řekl a podtočil mě. „Co tím chceš jako říct." Zasyčela jsem. „Že se ti to líbí a že si taky taková krásná blonďatá fretka." Řekl a kmitl obočím.
V tu chvíli Filch zakopl o gramofon takže jsme mohli přestat ale Malfoy mě pořád držel. „Pusť mě." Zavrčela jsem. „Jen když se mnou půjdeš na ples." Řekl a významně se usmál. „Nikdy" Zasyčela jsem. „Tak v tom případě tě nepustím a políbím tě" Pokrčil rameny a nahýbal se. „Tak fajn, půjdu jen toho nech a pusť mě." Kapitulovala jsem a on mě pustil.
Když lekce skončila šla jsem rovnou na kolej. Přeběhla jsem společenku a zamířila jsem si to rovnou do pokoje. Udělala jsem si hygienu a šla spát.

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now