(Údajné znaky psychopatie)

3.4K 162 47
                                    

7 znakov psychopatie....
(Dáko tomu neverím ale.....sedí to na mňa. (Našla som to na internete. XD ))

#1 Krutosť voči zvieratám

Krutosť na zvieratách je jedným z najzrejmejších príznakov psychopatickej poruchy už u dieťaťa. Ak si ako malý chápal, že mačku ťahanie za chvost skutočne bolí, alebo že bitie psa je zlé, nemusíš sa obávať. Ak si sa však vyžíval aj v najmenších náznakoch násilností na bezbranných zvieratách, asi by si sa mal zamyslieť. Takto totiž budúci sérioví vrahovia vyjadrujú svoj hnev prostredníctvom absolútne bezbranných zvierat. Ba čo viac, často zabíjajú obete rovnakým alebo podobným spôsobom, ako poškodzovali zvieratá. Prepojenie medzi týraním zvierat a psychopatickými sklonmi je aktuálne už tak zrejmé, že americká FBI začala prípady zneužívania či týrania zvierat zaznamenávať do svojich výročných správ o trestných činoch.

#2 Podpaľačstvo

Druhým znakom je pyrománia alebo láska k zakladaniu ohňa kedykoľvek a kdekoľvek, ľudovo nazvaná podpaľačstvo. Vyjadruje sa ním hnev či vzdor, rovnako sa tak ventilujú emócie. Spomenieš si, či si v detstve niečo podpálil?!

#3 Pomočovanie

Je jasné, že sa malé deti niekedy v posteli pocikajú a to, že sa im to stane, nie je žiadnou podmienkou, že z nich vyrastú psychopati. Avšak neskorší pocit poníženia, stres z reakcie rodičov či bitka, dokonca aj hanba pred kamarátmi môžu v malom človeku vyvolať toľko negatívnych emócií, že sa ich bude snažiť zbaviť práve cez vyššie spomínané podpaľačstvo, ubližovanie zvieratám či ďalšie javy, ktoré vedú k rôznym psychickým ochoreniam.

#4 Porušovanie pravidiel

Nech hodí kameňom ten, ktorý nikdy neporušil žiadne pravidlo a poslúchol všetky príkazy. No deti, ktoré si svoje činy uvedomujú, chápu dôsledky svojho konania. Deti s psychopatickými vlastnosťami vnímajú porušovanie pravidiel ako potrebnú dávku adrenalínu, často vraj dokonca cítia pocit šťastia. Rovnako je to vraj s kradnutím.

#5 Klamanie bez výčitiek

Ako deti sme sem tam klamali, no nikomu sme tým neubližovali. Lži sme si vymýšľali možno zo strachu z trestu, no pokiaľ deti klamú bez výčitiek a s dobrým pocitom, nastáva čas na obavy. Ak dieťa klame často, možno len stačí zájsť za odborníkom, ktorý mu dôsledky jeho činov vysvetlí. Ak ho však klamstvo teší, niečo nie je v poriadku.

#6 Šikanovanie

Samozrejme, nie každý detský tyran je budúci maniak. Ľudia sa môžu stať takýmito šikanátormi z mnohých dôvodov. Možno chcú pozornosť, chcú ukázať svoju silu, môžu chcieť vyzerať ako ich násilní rodičia, ich vzory a podobne. Existuje však jeden dôvod, ktorý ti môže pomôcť odhaliť detského násilníka s psychopatickými črtami. Takýto človek týra a šikanuje iných len preto, lebo si to skrátka užíva. Žiaden iný dôvod za tým nie je.

#7 Necitlivosť

Deti s psychopatickými znakmi nepreukazujú svoj strach tak ľahko ako ich rovesníci a rovnako nedávajú najavo stres. Nemajú potuchy, čo je súcit. Všetko vlastne súvisí aj s vyššie spomenutými znakmi. Existujú rôzne výskumy dokazujúce, že ak sa v rodine, kde malo dieťa nad 5 rokov, udialo násilie, pravdepodobnosť, že sa z neho stane psychpat, je oveľa nižšia, pretože jeho vedomie malo čas vyformovať sa do zdravej miery. To znamená, že práve rodičia nesú nesmiernu zodpovednosť nielen za zdravie dieťaťa, ale aj za spôsob, akým dieťa vidí svet.

Psychologické Fakty Where stories live. Discover now