14.Bölüm

9.7K 687 17
                                    

       Cenk Bey'le  yaptığımız  toplantıdan  sonra,  işlere  hakim olmak  istemem  sebebiyle  firmamızın  mali  durumunu  tüm  detayları  ile  incelemiştim.  Bu  yüzden  bu  konuya  hakim  sayılırdım. Eksik  kaldığım  meseleleri de Tufan  Bey' in  bana  verdiği  dosyadan  tamamlamaya  çalıştım. İş yerin de  kendimi  vererek  inceledikten  sonra  gün için de  halletmem  gereken  diğer  işlere de  zaman  ayırıp  son  rutuşları  evde tamamlamak  üzere  mesai bitimin de  dosyayı  yanıma  alarak  odamdan  çıktım.

Akşam yemeğinden sonra yanımda getirdiğim dosyayı bir kez daha içime sindirerek inceledim. Konuya hakim olduğuma kanaat getirdikten sonra yarın için dinç görünmek isteği ile erkenden yattım.

Erkenden yatmamın nimeti olarak yataktan dinlenmiş ve önümde yaşayacağım güne enerji toplamış olarak uyandım. Banyo da fazla oyalanmadan işlerimi hallettim. Kahvaltı sayılabilecek bir kaç lokma  yiyeceği  ağzıma attıktan sonra kıyafet dolabımın kapağını açarak karşısına geçtim. Kafam da tarz olarak nasıl bir kıyafet giyeceğimin fikri vardı ancak renk seçimini sabaha yani şimdiye bırakmıştım. Akıllılık edip terfi ettiğimde aldığım etek ceket takımlarımı tek tek inceleyerek siyah olanda karar kıldım. Beyaz ipekli gömlekle kombinlediğim baharlık kumaştan takımı giyip aynada kendimi incelediğim de görüntümde bir şey beni rahatsız etti. Bir süre kendimi süzdükten sonra rahatsız olduğum noktayı anladım. Evet renk seçimim yanlıştı. Ne o öyle yas tutar gibi siyah. Hem ben siyah rengi bile sevmezdim ki hangi akla hizmet almıştım bu kıyafeti. Sonra sorduğum sorunun cevabı aklıma geldi ve kendi kendime gülümsedim. Gülperi'nin aklına hizmet etmiştim. Ne demişti

"Her kadının kıyafet dolabında muhakkak bulunması gereken bir renk ve tarz. Bu takımı mutlaka almalısın Nevbahar." Beni ikna ettiği sözleri tam olarak böyleydi.

Üstümdekini çıkarıp dolaptan zümrüt yeşili sayılabilecek başka bir takımı alıp giydim. Gömleğimi değiştirme gereği duymadım çünkü şuan üzerimde bulunan kıyafetlede güzel bir uyum sağlamıştı.

Saçlarımı her gün yaptığım şeklinin dışında ensemde gevşek bir topuz yaptım. Annem saçlarımı topladığım her seferinde

"Nevbahar saçlarını daha sık toplamalısın yüzünün ve gözlerinin güzelliği böyle yapınca iyice ortaya çıkıyor" derdi.

Günlük makyajımı da yaptıktan sonra Gülperi' ye veda ederek evden çıktım. Ona bugün ki görüşmeden akşam yemeğinde söz ettiğim için çıkmadan önce bana cesaret verecek cümleleri kurmayı ve de kıyafetime iltifat etmeyi unutmamıştı.

       Çalıştığım  kata  gelip  odama  girmeden  önce Buket' in yanına  uğradım. Öğlen yapılacak  toplantıyla  ilgili  değişen  bir şey  ya da  bilmem  gereken ek bir  bilgi  olup  olmadığını  sormak  için. Değişen  hiç bir şey  olmadığını  öğrenerek  odama  yöneldim.
Sabah içtiğim ve beni kendime getirdiğine inandığım büyük fincan çayımı alıp toplantı vaktine kadar olan süre de günlük işlerimi yapmaya koyuldum.

Buluşma vaktine bir saat kala Buket başını odamın kapısından uzatarak

"Tufan Bey aşağıya indi bile seni beklediğini haber vermemi istedi"

"Tamam" dedikten sonra oturduğum yerden kalktım. Çantamı alıp odadan çıkarken henüz kapıdan ayrılmamış olan Buket' e

"Şimdiye kadar sormamıştım çünkü aklıma gelmemişti. Toplantıya sadece ben ve Tufan Bey katılmayacak herhalde"

Gül Tarlası (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin