3. bölüm

7.8K 325 220
                                    

Hermione sabah uyandığında yanındaki yatağın boş ve düzeltilmiş olduğunu gördü.Sonra o da hazırlanıp aşağı Karanlık Salon'a indi ve Hogwarts öğrencilerinin olduğu masaya geçti.Malfoy,Pansy ve Blaisi'nin yanında kahvaltısını ediyordu.

Hermione ile göz göze geldiklerinde ikiside gözlerini kaçırıyorlardı.

Herkes kahvaltısını bitirdikten sonra Profesör Karkaroff Ateş Kadehi'ni tanıttı, Üç Büyücü şampiyon seçim için girmek isteyen herkesin adını ateş kadehine atmasını ve şampiyonların yarın akşam seçileceğini duyurdu.

Kahvaltıdan sonra Draco, Hermione'nin yanına gitti ve Profesör Mcgonagall'a gideceklerini söyledi.Gittilerde.Hermione;

-Merhaba,Profesör.Bir şey sorabilir miyiz?'dedi ve Profesör evet anlamında kafasını salladı.

-Profesör, Malfoy ve ben aynı yatakhaneyi paylaşıyoruz.Acaba odalarımızı değiştirebilir misiniz?'dedi Hermione.

-Bunu bana değil diğer adaylara sormalısınız.Herkes yerinden memnunsa -şimdiye kadar şikayet gelmedi yatakhane ile ilgili- değiştiremezsiniz, Miss Granger.'dedi.

-Ama Profesör kimse kabu etmez ki!'diye atıldı Malfoy.Mcgonagall;

-Benim yapabileceğim bir şey olmadığını söylemiştim Mr.Malfoy.'dedi ve yanlarından ayrıldı.

Hermione ve Draco öylece kalakaldılar.Sonra birbirlerine çaresizce baktılar.

-Tamam, o zaman birbirimizle olabildiğince az konuşacağız, Malfoy.Sataşmak yok.'dedi Hermione.Draco'nun cevap vermesine fırsat bırakmadan yatakhaneye çıktı.

Hermione yatakhanede Ateş Kadehi'ne atacağı parşömene adını ve okulu yazıp Karanlık Salon'a indi.

Adının yazılı olduğu parşömenle birlikte yaş çizgisinden geçti ve adını Ateş Kadehi'ne attı.O atınca etraftaki öğrenciler onu alkışladı ve Hermione mahcup mahcup gülümseyip kenara oturdu.

Tam o sırada yanına Durmstrang'tan bir genç oturdu.

-Merhaba.'dedi kibarca.Çocuk mavi gözlü hafif kumral saçlı ve bir görenin bir daha bakacağı türdendi.Hermione de Merhaba dedi ve genç elini uzatıp;

-Adım Todor Veliko.'dedi.

-Benimki de Granger, Hermione Granger.'dedi ve Todor'un elini sıktı.

-Tanıştığıma memnun oldum.Az önce adını Ateş Kadehi'ne attığını gördüm.Benden senden az önce katıldım.'dedi gülümseyerek.

-Bende.Bir şey soracağım okulunuzun kütüphanesi nerede?'dedi Hermione.

-2. kat koridorundan sağa dönüp meyve tabağı portresini geçince.'dedi Todor.Hermione;

-Teşekkürler, okulunuzu merak ettim ve biraz araştıracaktım.Binalarını felan.'dedi gülümseyerek.

-Kahverengi ayılı bayrağı olan bina Büyük Pençe, Kükreyen Puma olan Kükreyen boğaz binası,yılan olan Süzünlen Yılanlar, kahverengi kara kurbağası olan bina ise Yanan Kara Kurbağası.'dedi Todor.

-Süzülen yılanları biliyorum, Viktor bahsetmişti.'dedi Hermione.

-Krum mu?'dedi Todor ve Hermione evet anlamında başını sallayınca 'Sen Krum'un baloya gittiği kızsın.Krum'u tanırım yani zaten tanımayan yoktur.'dedi Todor küçük bir sırıtmayla.

-Evet beraber gitmiştik.'dedi Hermione.

-Şimdide balo yaklaşıyor.Peki şimdi kiminle gideceksin.Mesela benimle olabilir mi?'dedi.Şimdi sırıtmayı kesmişti.Kaşları kalkıp meraklı gözlerle Hermione'ye bakıyordu.

Hermione'nin içinde bir anda sorular çelişti.Kabul mü etseydi, biriyle gideceğim zaten mi deseydi,yoksa direkt hayır mı deseydi.En mantıklı cevap olarak kendine ikinciyi gördü.

-Ben malesef başka biriyle gideceğim.'dedi kibarca.Daha ilk görev vardı neden bu kadar çabuk teklif etmişti ki Todor?O zamana kadar Hermione birini bulmalıydı.Herhalde bulurdu,yani galiba.Todor'da;

-Tamam, hoşçakal.'dedi sertce ve Hermione'nin yanından ayrılıp kendi arkadaş grubunun yanına gitti.Todor gider gitmez arkadaşları ile sinirli sinirli bir şeyler konuşmaya başladı.Bazı arkadaşları çaktırmadan Hermione'ye bakış atıyordu.

Draco ise konuşmaya gözcülük etmişti.Todor'u sinirli halde görünce nedendir bilinmez ama içine su serpildi.

Hermione o gün Durmstrang'ın kütüphanesine gitti ve kitapları karıştırdı.Sonrada odasına gitti.Odada ne Draco Hermione var gibi ne de Hermione Draco var gibi davranıyordu.İkiside birbirlerini görmezden geldiler.Sonra yataklarına yatıp uykuya daldılar.

Ertesi gün Hermione,Draco'dan önce Karanlık Salon'a indi.Hogwarts adaylarının yanına oturdu.Herkes çok heyecanlıydı.Hogwarts adayının kim olacağına dair bahisler bile oynanıyordu.Kahvaltıdan sonra Hermione,Harry,Ron ve ailesine mektup yazdı.Seçimlerin bugün yapılacağını okulun nasıl olduğunu-tabi ki Draco'dan bahsetmedi- yazdı ve okulun baykuşhanesinin yolunu tuttu.

Susan , Lavendar ve birkaç Beazuxbatons'lu kız vardı.Hermione iki baykuş buldu ve mektuplarını gönderd.Sonra da laflamak için Susan ve Lavendar'ın yanına gitti.Onlarda Parvati ve Padma'ya mektup göndermişlerdi ve Hermione'ye;

-Selam.'dedi Susan.

-Selam.'dedi Hermione'de onlara.

-İlk görevin yaratıklarla ilgili bir şey olduğunu söylüyorlar.Ne olabilir ki?'dedi Susan.

-Zaten üç büyücü turnuvasunda ilk görev  hep yaratıklarla ilgili olmuştur.'dedi ve içinden bunlar hiç kitap okumazlar mı?- diye geçirdi.'Ejderhalar olmadığını biliyoruz.Geçen turnuvada onlardı zaten.' dedi.Hermione.

-Evet en azından onu biliyoruz.'dedi Susa.Kızlarla biraz daha sohbet ettiler.Yanlarındaki Beauxbatons'lu 2 kız -biri sarı kıvırcık ve uzun saçlı diğeri ise kahverengi düz , beyaz benizli iki kız, ikiside güzeldi.- sürekli sesli sesli Fransızca konuşuyorlardı.

Hermşıbe tekrar kütüphaneye gitti.'Durmstrang;Bir Tarih'i okumaya başladı.

Hermione, Hogwarts şampiyonu kim seçilirse seçilsin ona yardım edecekti.Durmstrang'ın kazanmasını hiç istemiyordu.Karkaroff'un şampiyon öğrenciyle beraber kupayı kaldırdığını dözünün önünde canlandırdı da, iğrençti.Bu yüzden Durmstrang okuluyla ilgili edinebildiği kadar bilgi edinmeliydi.

Akşam olduğunda Hermione,Karanlık Salon'a gitmişti.Ateş Kadehi'nin şampiyonları açıklamasını merakla bekliyordu.

-Seçilen öğrenciler öğretmenler masasının yanındaki kapıdan geçsinler lütfen.'dedi Karkaroff.

Ateş kızıllaştı ve Karkaroff'un eline bir kağıt düştü.Karkaroff okudu;

-Felicia Andre Beauxbatons.'dedi.Herkes alkışladı.Bu Hermione'nin baykuşhanede gördüğü sarı kıvırcık saçlı sarı saçlı kızdı.Kız zarifçe ayağa kalktı gülümsedi ve öğretmenler masasının yanındaki kapıdan geçti.Ateş tekrar kızıllaştı ve Karkaroff;

-Todor Veliko Durmstrang'.dedi.Herkes öyle bir alkışladı ki, Hermione sağır olacağını sandı.Karkaroff bile alkışladı.Todor'da sırıttı ve o da kapıdan geçti.Bazı kızlar kıkırdadı.Sonra Hogwarts şampiyonunu seçmek üzere tekrar kızıllaştı ve Karkaroff;

-Draco Malfoy Hogwarts.'dedi.Yine bazı kızlar içlerini çekti.Herkes alkışlamaya başladı.Draco ise gözünü masada şöyle bir gezdirdi ve gözleri Hermione'nin üzerinde durdu.Draco gülümsedi ve Hermione'de gülümseyip alkışlamaya koyuldu.Sonra Blaise Draco'nun sırtına hafif bir şaplak attı ve Draco'da dimdik kapıdan geçti.

Hermione'nin içinde kazanabileceklerini söyleyen bir umut seli oluştu.

NOT;Todor'un resmini paylaştım. :D Bir de yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.

Beginning Of The End/Sonun BaşlangıcıWhere stories live. Discover now